Home + Tijdloze lampen voor de tiener- en studentenkamer van je kind

Tijdloze lampen voor de tiener- en studentenkamer van je kind

Veel ouders geven hun kind een sieraad als ze een bepaalde leeftijd krijgen. Zo heb ik als kind zijnde een gouden ringetje gehad met mijn eerste tandje erin. Het zag eruit als een heel mooi, wit steentje. Wij hebben voor beide jongens ook iets om hen mee te geven als herinnering, maar het is geen sieraad. We hebben voor beide jongens een houten bewaarkist met daarin allerlei bijzondere herinneringen. Van rapporten tot uitnodigingen voor kinderfeestjes, toegangskaarten, tekeningen etc. Ook hebben we voor beide jongens een klein Perzisch tapijtje gekocht. Allebei heel erg tijdloos en wie weet wat ze er later mee gaan doen. Dat kan natuurlijk ook met een lamp. Ik vertel je waarom dat helemaal geen gek idee is.

Lampen voor later

Ik merk dat we vroeger de kinderkamers sneller veranderden. De babykamer werd al snel een kamer met een peuterbed en inmiddels hebben beide jongens weer een nieuwe kamer met nieuwe bedden, andere kleuren en accessoires die passen bij hun leeftijd. Zo heeft Floris nu een kast waar hij met zijn LEGO op kan spelen en Milan heeft bijvoorbeeld een game bureau met van alles erop en eraan. Toch is dit meer blijvend en kunnen we het aanpassen met accessoire naarmate ze ouder worden. Een nieuw bed is nu niet meer zo snel nodig bijvoorbeeld.

Naarmate ze ouder worden, wordt het interieur en hun smaak wat stabieler, net als wij zelf thuis hebben. Wij kopen ook niet ieder jaar nieuwe meubels, maar veranderen zo her en der wel accessoires. Als je je kind dan iets blijvends wil geven, waarom kies je dan niet voor een design lamp? Ken je het merk Fatboy nog? Ik kende het vooral van de zitzakken, maar ken je ook de Fatboy lamp? Dit zijn tijdloze design lampen die niet alleen tof staan op een tienerkamer, maar ook op een studentenkamer en later in een eigen huisje.

Deze design lampen zijn wellicht wat kostbaarder, maar dan heb je wel een tijdloos exemplaar die heel wat jaren mee kan. En hoe leuk is het als jouw kind later in zijn/haar eigen huisje aan het werk is, kijkt naar de lamp en denkt aan de ontelbare keren dat er huiswerk is gemaakt met diezelfde lamp op het bureau? Of aan al die gezellige avondjes op zijn of haar kamer waar ze muziek zaten te luisteren terwijl het buiten donker was en het licht aan stond? Heerlijk toch? Die herinneringen zijn uiteindelijk de mooiste cadeaus.

Welk tijdloos cadeau heb jij je kind gegeven?

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *