Home + Tien tips voor de voorjaarsschoonmaak!

Tien tips voor de voorjaarsschoonmaak!

Ik heb het al eerder gezegd, ik vind schoonmaken leuk! Het zit in mijn genen. Mijn oma boende altijd haar vloerbedekking op met soda als wij op visite waren geweest (en wij kwamen er vaak, bij oma was het altijd een zoete inval dus kun je nagaan hoe vaak ze dat gedaan moet hebben) en een tante van mijn oma is zelfs dood gevonden met een stofdoek in haar handen is mij weleens verteld. En mijn moeder rust niet voordat alle ramen streeploos schoon zijn. Dus ja, het moge duidelijk zijn: wij houden van schoon!

En het wordt nog erger als de zon schijnt. De ramen gaan open en ik ga aan de slag.

Voor vandaag heb ik overigens in de planning dat ik het onkruid op de stoep voor onze deur tussen de tegels ga halen. Dat doe ik altijd met een oud aardappelschilmesje. Ik houd van een strakke, nette stoep voor de deur 😉

Maar goed, mocht jij ook in de “schoonmaak mood” zijn, heb ik wat goede tips voor je verzameld. Doe er je voordeel mee en geloof me, je voelt je echt heel voldaan als je klaar bent.

  1. Wil je je luxaflex goed schoonmaken? Haal ze eraf en leg ze in een bak of badkuip met groene Biotex. Een half uurtjes laten weken en dan god schoonspoelen.
  2. Wil je het vocht (van bijvoorbeeld zweten) uit je matras halen? Strooi dan soda (ja, it runs in the family) over het matras en laat het een middag zo liggen. Stofzuig daarna de soda op en de bacteriën en het vocht zijn eruit!
  3. Kussens schijn je overigens het beste in de vriezer te kunnen leggen.
  4. Om je ramen streeploos schoon te krijgen kun je ze droogwrijven met een oude krant.
  5. Om je magnetron schoon te maken zet je er twee kopjes met lauwwarm water met azijn in. Laat de magnetron vijf minuten opwarmen (wel even in de gaten houden tussendoor!) De stoom zorgt ervoor da aangekoekt eten loslaat. Daarna met een sponsje of een doek schoonmaken en je bent klaar!
  6. Last van schimmel in huis? Neem een paar stevige watten en dompel deze onder in bleekwater. Leg de watten op het beschimmelde oppervlak en laat deze een nachtje liggen. Als je ze de volgende dag weer weghaalt, zullen de schimmels verdwenen zijn.
  7. Niets is lekkerder dan een schone, glanzende badkuip. Dit doe je heel eenvoudig door er karnemelk op te wrijven! In laten trekken, afspoelen en hij kan daarna in een perfect schoon bad.
  8. Wij hebben laminaat waar flink op geleefd wordt. Dweilen is dus wel noodzakelijk. Je maakt je vloer goed schoon door water met een beetje azijn te mengen. Wil je hem streeploos schoon met een lichte glans,voeg er dan een klein beetje glansspoelmiddel aan toe.
  9. De gootsteen wordt snel vies. Gelukkig hoef je de afvoer niet uit elkaar te halen om ervoor te zorgen dat hij weer zo goed als nieuw wordt. Maak de gootsteen goed schoon door een half kopje bakpoeder en een half kopje warm azijn in de afvoer te gieten. Wacht vijf minuten en laat dan de kraan met warm water enkele minuten lopen. Wat ik ook altijd doe na de afwas is een scheutje allesreiniger door de gootsteen gooien.
  10. En als je klaar bent en nog zin hebt kun je je heel eenvoudig je zilveren sieraden schoonmaken. Leg ze eens in een bakje met Cola. Laat het een nachtje intrekken en spoel ze daarna goed af. Ze zijn weer als nieuw!

Ik hoop dat je er wat aan hebt. Wat is jouw gouden tip? Laat het me weten in de comments hieronder! Enne, veel plezier met je voorjaarsschoonmaak!

Marisca, Kenter, mamablogger

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie