Home + Feest in huis, de logeerbeer mocht mee!

Feest in huis, de logeerbeer mocht mee!

Het schijnt een hele happening te zijn in de klas van M; het loten wie de logeerbeer mee naar huis krijgt. En iedere keer was M teleurgesteld dat Lies, want zo heet ze, niet met hem mee ging. Maar oh, wat was hij afgelopen woensdag blij, Lies mocht twee nachtjes bij hem logeren! Het was dus feest in huize Kenter.

Lies is opeens een onderdeel van het gezin en mag overal mee naartoe. Ik vroeg mij voornamelijk af of Lies ook in de wasmachine kon…

Het is natuurlijk superleuk, Lies gaat mee, draait mee in het gezin, krijgt ’s avonds een pyjama aan en gaat ook gewoon mee naar de tandarts een verjaardag of naar opa en oma. Na twee nachtjes gaat Lies weer mee naar school en daar wordt het schriftje van Lies voorgelezen aan de andere kinderen zodat iedereen weer op de hoogte is van de belevenissen van de logeerbeer.

Uiteraard moet er een foto in het schriftje, een tekening en veel stickers. Er staan heel veel kunstwerken in die ook nog echt leuk zijn om te lezen. En weet je wat ik mij dan steevast afvraag bij dit soort dingen? Wat zou die beer allemaal vertellen als ‘ie kon praten. Zoveel gezinnen, zoveel verhalen namelijk. En oké, ik geef het ruiterlijk toe, ik ben nogal een nieuwsgierig aagje 😉

Maar goed, de beer dus. In ons geval ging ze mee naar een verjaardag, mocht ze patatjes eten en bij M op de kamer slapen. Ze hebben gespeeld, tv gekeken, op de tablet naar Bassie en Adriaan gekeken (Lies houdt van oldschool) en verder heeft ze vooral lekker op de bank gelegen.

Wel heel grappig om te zien wat het met een kind doet. M sleept haar overal mee naartoe terwijl zijn eigen knuffels compleet genegeerd worden. Het is een gevoel van trots en zelfvertrouwen voor een kind en dat maakt het zo leuk! Voor ons als ouders ook. Dus Lies, tot de volgende keer maar weer!

logeerbeer, basisschool, mamablogger, verslag, Marisca, kenter

Na de verjaardag lopen we in het donker naar huis. ‘Lies vindt dat heel spannend mama’ zegt M

Logeerbeer, Lies, basisschool, verslag, mamablogger, Marisca, kenter

Papa helpt met het aantrekken van de pyjama van Lies

logeerbeer, basisschool, verslag, mamablogger, Marisca, kenter

Lies mag lekker gaan slapen. Ze is ook wel heel erg moe 😉

logeerbeer, basisschool, Flip, beer, verslag, mamablogger, Marisca, Kenter

Nog even in het boekje schrijven en dan gaat Lies toch echt weer mee naar school…

Hebben jullie ook al een logeetje gehad van school?

Marisca, Kenter, mamablogger

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

  1. 16 januari 2015 / 21:46

    Wat leuk om te lezen. Wij werken allebei als kleuterjuf op een basisschool en hebben dus ook zo’n logeerknuffel in de klas! Kinderen vinden het inderdaad helemaal geweldig. Leuk om dit te lezen!

    • 17 januari 2015 / 17:29

      Wat leuk om een reactie te krijgen van twee kleuterjuffen! Juist omdat M nu ook in de kleuterklas zit zijn dit soort onderwerpen over de basisschool voor mij nu ook heel leuk om over te schrijven. Dank voor jullie reactie!