Home + Tag | This or that mommy style!

Tag | This or that mommy style!

Deze tag heb ik gezien bij Linda van Mamaliefde en ik vond hem zo leuk dat ik hem ook graag in wilde vullen. In deze tag kies ik iedere keer tussen twee mogelijkheden in verschillende onderwerpen zoals opvoeden, food, zwangerschap en bevalling etc. Antwoorden die best eens verrassend kunnen zijn en waar jij het misschien wel helemaal niet mee eens bent.

En dat is juist zo leuk aan een tag; iedereen vult hem op haar manier in. Een leuke manier om iemand beter te leren kennen dus!

Ik kan je vertellen, neem er een kopje thee bij en leun lekker achterover, want dit zijn best wat vragen!  Lees je mee? Oja, en ik heb wat foto’s uit de oude doos toegevoegd 🙂

Zwangerschap en bevalling

Thuisbevalling of ziekenhuis;
Ik ben bevallen in het ziekenhuis en wilde dat ook graag. Voor mij voelt dat veiliger en het hoefde ook niet zo nodig thuis van mij. Ik heb er ook geen spijt van gehad.

Oei ik Groei of Zwangerschapsforum;
Ik heb toen zo’n beetje alles verslonden en las bijvoorbeeld ook veel tijdschriften. Als ik moet kiezen ga ik toch voor een forum, omdat je dan zelf mee kon kletsen.

Verloskundige of gynaecoloog;
Ik heb beiden gehad, maar werd op het laatst overgedragen aan de gynaecoloog omdat ik M zo weinig voelde. Ik heb niet echt een voorkeur, maar wat was de gynaecoloog tijdens de bevalling knap! Zo’n knappe gynaecoloog zie je niet vaak.

Eten voor twee of geen hap door keel vanwege maagzuur;
Geen van beiden, Ik at juist minder omdat ik zo vreselijk misselijk was. Ik ben toen ook nog best wat afgevallen.

Nesteldrang voor of na bevalling;
Volgens mij heb ik nu nog nesteldrang dan, want ik houd van opruimen en schoonmaken!

Wel of geen foto’s van bevalling;
Voor en na is prima, maar niet tijdens! Dat heb ik ook tegen manlief gezegd en die was dat wel met mij eens.

Geslacht bekend of onbekend voor bevalling;
Heel erg bekend, want ik liet er al naar kijken toen ik 17 weken zwanger was door middel van een pretecho. Wij waren heel nieuwsgierig en werden het ook niet eens over een meisjesnaam. Onze smaken wat dat betreft lagen heel ver uit elkaar, dus als het een meisje was geweest hadden we die tijd ook echt nodig gehad denk ik. Toch was ik er stiekem van overtuigd dat het een jongetje zou worden en die naam had ik al jaren. Het was dus ook meant to be.

Wel of geen buikband;
Die had ik ter versteviging aan onder mijn kleding, maar niet erboven. Ik vind ze namelijk ook niet echt hip. Misschien beledig ik nu veel moeders, is niet mijn bedoeling, maar ik vind ze echt niet mooi. Vooral die met teksten. Waarom?!

Zomer of winter zwangerschap;
Ik was in de zomer zwanger en M is geboren in de herfst. Prima.

Pufcursus of zwangerschapszwemmen;
Geen van beiden, ik ben behoorlijk nuchter en zag ons niet in zo’n klasje zitten. Wel las ik veel en zijn wij naar de voorlichtingsavond van de verloskundige geweest. Dat vond ik wel heel interessant. Ik heb achteraf ook niet het idee dat ik iets gemist heb, al had het misschien wel leuk geweest nieuwe mensen te ontmoeten.

mamablogger, Marisca, Kenter, mama blog, M, tag,

Twee dagen oud!

Opvoeding

Uitslapen of vroeg op;
Dat is geen geheim, ik sta vroeg op en ik vind dat fijn. Soms is het wel lekker wat langer door te kunnen slapen, maar ook M is een ochtendmens…

Negeren of time-out;
Beiden weleens, maar niet vaak. Ik leg M meestal rustig uit waarom iets wel of niet mag en welke consequenties er aan zijn gedrag zitten. Hier luistert hij wel vaak naar. Verder is M heel makkelijk en is het ook niet vaak nodig. Toch is uit bij hem ook echt uit en dat herken ik wel van mijzelf en zijn vader. Je kunt heel ver gaan, maar klaar is klaar.

Vast dagritme of kind volgend;
M had een vast dagritme wat betreft eten en slapen, maar ik nam hem wel overal mee naartoe. Dan kon hij ook in de wagen slapen dacht ik dan. Dit was natuurlijk niet dagelijks. Voordeel daarvan is wel geweest dat M nu heel makkelijk is, al veel gewend is en zich zo ook gedraagt. Ik heb daar wel profijt van gehad.

Wel/geen toetje bij niet eten;
Wel. Het wordt ook niet ingezet als straf als hij zijn warme eten niet helemaal op eet.

Kind eerder van tafel of blijven zitten tot iedereen het op heeft;
Doordeweeks moet hij echt wachten totdat we alle drie klaar zijn. Eten we in het weekend makkelijk, zijn we ook makkelijker en mag hij van tafel als hij in ieder geval genoeg heeft gegeten en zijn melk heeft opgedronken.

Tv aan of uit overdag;
Deze mag zo nu en dan best aan hoor.

Beneden spelen of op de kamer;
Nu nog lekker beneden, maar hij heeft inmiddels ook een leuke speelhoek op zijn kamer voor als er straks vriendjes komen spelen. En als wij in het weekend toch langer willen blijven liggen, kan hij lekker spelen! Dat doet hij nu ook vaak.

Binnen of buiten;
Buiten! Lekker gezond, al houden we ook af een toe een pyjamadag zodat we weer even bij kunnen tanken. M vindt dat echt fijn als het bijvoorbeeld heel druk is geweest op school.

Om plassen heen lopen of in de plassen stampen;
Met laarsjes aan vooral heel hard stampen!

Douchen of in bad;
Lekker in bad. Kan hij ook spelen met zijn bad speelgoed.

Kindermode

Meisjes in jurk/rok of broek met trui;
Ik heb geen meisje, maar hangt ook wel af van het type meisje. En anders lekker afwisselen.

Online of offline shoppen;
Beiden, ik shop graag online omdat ik dan meer unieke items vind die we hier in de stad bijvoorbeeld niet hebben.

Pastelkleuren of felle kleuren;
M is lichtblond en dan mag het best wat feller. Dit staat hem goed en vind ik ook wel stoer.

Schoenen of laarsjes;
Beiden. M heeft best een aardige schoenencollectie. Ik vind het ook allemaal zo leuk!

Effen of met print;
Printjes! Vooral geprinte broekjes vind ik erg leuk voor kleintjes, maar voor M koop ik veel printjes in truien, sweaters en shirtjes. Dit combineren we dan wel weer met bijvoorbeeld een goede jeans.

Nieuw of tweedehands;
Beiden. Goede items wil ik nog best wel van Marktplaats halen. Zelf verkoop ik zijn kleding ook via Marktplaats. Waarom niet?

Truitjes of vestjes;
Hier kan ik niet tussen kiezen, want ik vind het allebei zo leuk. Als de print en kleur goed is, maakt het mij eigenlijk niet veel uit.

Rompertjes met korte of lange mouwen;
M droeg veel korte mouwen. Ik zorgde er dan natuurlijk wel voor dat hij het lekker warm had.

Biologische producten of betaalbaar;
Dat kan toch ook allebei? Ik dacht dat HEMA ook shirtjes verkoopt van biologisch katoen? Ik ga graag voor betaalbaar, maar biologisch katoen is wel heel mooi.

Sale of nieuwe collectie;
Ik hou van de nieuwe collectie, maar koopjes scoren in de sale, maakt mij ook heel erg blij hoor! Dan heb ik er eigenlijk nog veel meer plezier van.

M, tag, mommy style, mama blogger, mamablog

Nog geen jaar oud!

Food

Koeienmelk of geitenmelk;
Koeienmelk. M heeft ook geen allergie, dus drinken we gewoon oldschool koeienmelk.

Appel of kiwi;
Ik zou willen dat M tenminste één van beiden eet, want hij is niet zo gek op fruit. Ik echter wel. Toch heeft hij dan liever appel.

Yoghurt of ijs;
Als M mocht kiezen wordt het ijs. Voor het gezonde is het yoghurt. Dat eet ik overigens ook ’s morgens met muesli als ontbijt.

Water of limonade;
Hij mag van mij één glas limonade per dag en verder water, melk of een verse sap/smoothie.

Zoute stengel of rijstwafel;
M lust wel rijstwafels, maar hij is er niet heel dol op. Al is hij ook niet zo’n fan van die zoute stengels. Kaasstengels gaan er dan wel weer in.

Boterham met smeerkaas of plak kaas;
M eet op zijn brood graag hartig beleg als smeerworst. Hij is geboren in Gouda dus de liefde voor kaas zit er wel een beetje in 😉 Kaas eet hij vooral uit het vuistje in plakjes met gaten zoals hij zegt.

Hollandse pot of Italiaans/Oosters;
Als het aan ons ligt alles behalve de Hollandse pot en als het aan M ligt juist de Hollandse pot! En ik houd helemaal niet van koken dus Italiaans zou af en toe wel lekker makkelijk zijn.

Vers fruit of knijpfruit;
Heb je de blog gelezen over het fruit op school? Dan weet je dat ik voor knijpfruit kies haha. Maar het liefst natuurlijk wel lekker vers.

mamablogger, Marisca, Kenter, mama blog, M, tag,

Bijna 1 jaar!

Online

Foto’s delen op Facebook of Instagram;
Zelf ben ik groot fan van Instagram, maar omdat de meeste familie/vrienden juist actief zijn op Facebook, plaats ik daar ook de persoonlijke foto’s.

Filmpjes kijken via Netflix of Youtube;
Netflix! Kiezen wat we willen, veel keuze voor kinderen en geen reclame. Need i say more? Ik ben overigens gevraagd voor het Netflix stream team. Ik hoop dat ik hier snel weer wat van hoor.

Spelletjes of filmpjes kijken;
Ik houd niet van online spelletjes en heb er ook geen tijd voor. Ik hoop ook niet dat M teveel gaat gamen. Daarom ga ik voor de filmpjes.

Zappelin app of Kindermodus;
M heeft een eigen tablet met een app erop die alles beveiligd. Zo kan hij dus wel zelf kiezen wat hij wilt, maar is het wel veilig. Zit hij op mijn tablet, let ik gewoon heel goed op.

Blogjes lezen of nieuwssites lezen;
Ik ben groot fan van Jan de Hoop dus ik kijk altijd het ontbijtnieuws. Dan ben ik al aardig op de hoogte. Online lees ik niet zo vaak het nieuws, wel af en toe de Nu app. Ik ga dus voor blogs.

Smartphone of laptop;
Ik kan niet zonder beiden, dus hier kan ik niet uit kiezen. Thuis op de laptop en onderweg op de smartphone.

Forum of Facebook groep;
Ik doe nauwelijks iets met fora en lees er ook niet op. Doordat je via Facebook de meldingen binnenkrijgt lees je vaker mee waardoor je mensen ook beter leert “kennen”. Dit vind ik wel heel erg leuk dus ga ik toch voor Facebook.

Whatsapp of Facebook Messenger;
Ik kies voor Whatsapp, maar maak ook steeds meer gebruik van de Facebook Messenger. Ideaal!

Skypen of bellen;
Ik doe 0,0 met Skype dus kies ik voor bellen. Overigens is Google Hangouts ook een goed alternatief.

Zo, dit was hem! Ik ben heel benieuwd wat je ervan vond. Laat een reactie achter in de comments hieronder.

Marisca, Kenter, mamablogger

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie