Home + Het salaris is gestort! En dit doen we er meteen mee…

Het salaris is gestort! En dit doen we er meteen mee…

Zo aan de het einde van de maand worden we allemaal heel erg gelukkig van onze bankrekening, want dan is het salaris weer gestort. Dat we in de dagen erna de bedragen alweer flink zien slinken is altijd een beetje jammer, maar het is nu eenmaal zo. Er moeten immers rekeningen worden betaald. Dit doen wij zodra het salaris is gestort.

Het salaris is binnen, tijd voor de administratie!

Zodra onze beide salarissen binnen zijn begin ik met de administratie. Wat staat er nog op de rekening, wat is er binnen gekomen en wat komt er nog binnen aan inkomsten? Die bedragen tel ik bij elkaar op en dan wens je dat er de rest van de maand niets meer af gaat haha. Maar helaas, ik moet dan toch echt beginnen met de berekening en alle vaste lasten eraf rekenen.

Ik neem dan ook echt alles mee; hypotheken (we hebben twee huizen), rekeningen, automatische incasso’s (zoals zorgverzekering, gemeentelijke belastingen, zwemles etc.), sparen en de boodschappen. Van die laatste maak ik ook altijd een globale berekening. Dat is het aantal weken x het gemiddelde bedrag dat we uitgeven aan de boodschappen. Vervolgens tel ik er zo’n €50,- bij op en dan hebben we het altijd ruim genoeg uitgerekend.

Het bedrag onderaan de streep is hetgeen dat we die maand vrij te besteden hebben en daar wil je natuurlijk altijd van overhouden en dat lukt ook wel.

Alles is uitgerekend en dan?

Zodra alles is uitgerekend, maak ik rekeningen over en markeer ik in mijn schrijft wat er al betaald is. Ik weet tot op de cent nauwkeurig wat eraf gaat en wat er binnen komt. Al met al ben ik hier ongeveer een uurtje mee bezig en daarna heb je een heel fijn gevoel. Alles is weer geregeld, je hebt overzicht en het scheelt daarna een hoop gedoe. Ik ben het type dat er heel onrustig van wordt als het niet goed is geregeld.

Hoe gaan jullie met het salaris om? Laat het me weten in de comments hieronder.

Bron afbeelding: Shutterstock

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Marian
    26 april 2018 / 21:13

    Wij hebben daar een excel sheet voor, alle data van de maand en alle incasso’s en kosten erin. Een vast bedrag voor boodschappen en tanken per maand. Zo kunnen we dagelijks in een oog opslag zien hoe we er voor staan