Home + Spannende tijden update | Ons appartement staat in de verkoop!

Spannende tijden update | Ons appartement staat in de verkoop!

Opeens ging het heel snel. Afgelopen zondag waren we uren bezig met het uitzoeken en inscannen van alle benodigde papieren zoals eigendoms- en splitsingsakte, de balans van de VvE etc. en twee dagen later stond ons appartement op Funda. Deze tijden zijn heel gunstig voor mensen die hun huis willen verkopen dus wij wagen ook een poging. Het appartement waar wij ooit voor het eerst samen gingen wonen staat in de verkoop en de belangstelling is gelukkig al groot.

Onze beslissing

Hoewel wij er al heel wat jaren niet meer wonen konden we het eerder niet verkopen. Niet omdat er geen animo was, integendeel, maar omdat de crisis uitbrak en later omdat we het dan alsnog met een flinke restschuld zouden verkopen. Met tussenkomst van de makelaar en een goed contract hebben we het kunnen verhuren aan fijne en betrouwbare huurders. Gelukkig maar! Uiteindelijk namen we het besluit het huis te houden als investeringspand. We zouden het aflossen en dan zou het huis over tig jaren naar de jongens gaan. Zij konden het dan verkopen en de winst met elkaar delen. Een mooie spaarpot voor een studie, een huis, het starten van een eigen bedrijf of wat dan ook.

Een goed besluit hoorden we, maar in ons huidige huis willen we ook een hoop (laten) doen. Ook daar is geld voor nodig. En wat nu als we dit huis over een aantal jaren toch willen verkopen? Dan moeten we twee huizen verkopen om verder te kunnen en dat is best heftig. Uiteindelijk hebben we besloten het nu dan toch te koop te zetten en te kijken wat het gaat doen.

Er gaan een wereld voor ons open

Er gaat een compleet nieuwe wereld voor ons open. Huizen kopen hebben we inmiddels wel door, maar een huis verkopen is andere koek. In principe gaat heel veel online. Je hebt een online tool waar je via de makelaar toegang toe krijgt. Hierin upload je alle benodigde documenten en kun je de statistieken terugvinden vanuit Funda en de website van je makelaar. Ideaal! En natuurlijk check ik sindsdien iedere dag de Funda statistieken.

We werden in 2006 verliefd op dit appartement

In 2006 gingen we kijken naar een huisje om samen te gaan wonen. De markt was toen ook heel goed en de huizen vlogen weg. Zeker in onze prijsklasse. We gingen eigenlijk naar het appartement ernaast kijken, maar dat vonden we niets. We liepen naar buiten, keken omhoog en zagen dat dit appartement ook te koop stond. Hij stond nog niet op Funda, daarom wisten we dit nog niet. We maakten meteen een afspraak en waren niet de enige die het appartement wilden bezichtigen. We moesten snel beslissen, deden een bod en voor we het wisten was het van ons.

Wat ons zo aantrok in dit appartement? De gezelligheid en het licht. Het is zo’n ruim appartement en zo heerlijk licht. De woonkamer is mega praktisch en ik zucht weleens tegen Patrick dat ik die nog steeds mis. Die woonkamer is veel ruimer dan we nu hebben en het licht is fantastisch. Het was een warm appartement en dat is het altijd gebleven.

Verder is de wijk super netjes en het uitzicht heerlijk. Tot slot ligt het op loopafstand van de binnenstad, het station, de bioscoop, het ziekenhuis, een autogarage, benzinestation, snackbar, supermarkt en nog veel meer. Alles zit letterlijk om de hoek.

Een verkooppraatje? Een beetje wel, want we hopen het natuurlijk snel te verkopen aan iemand die er net zo blij mee is als wij destijds waren. Misschien gaat er nu wel een nieuw stel voor het eerst samenwonen.

Vraagprijs

Tegelijkertijd is het dubbel, want door dit appartement hebben we ook veel financiële zorgen gehad. We hadden immers dubbele lasten en dat hakte er flink in. Toch zal ik altijd een beetje verliefd blijven op ons “flatje”. De nieuwe bewoners kunnen er een paleisje van maken en er ook nog heel wat jaren van genieten.

De vraagprijs is €159,500,- kosten koper. Ben je nieuwsgierig geworden? Check hem dan hier op Funda. Het bord gaat er maandag pas op, maar er staan al acht bezichtigingen gepland! Duimen jullie ondertussen een beetje mee dat we het snel zullen verkopen?

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *