Home + Sinterklaasgekte in Gouda, en hier in huis…

Sinterklaasgekte in Gouda, en hier in huis…

Hoewel het nog drie weken duurt voordat de Sint en zijn Pieten weer voet op Nederlandse bodem zetten, is de Sinterklaasgekte hier al minimaal drie weken aan de gang. Nu de Pietendiscussie hier in Gouda wat is afgezwakt nu onze burgemeester heeft besloten kaas- en stroopwafelpieten in te zetten, is het tijd om ons bezig te gaan houden met alle Sinterklaas feesten in onze stad. Ook als je niet in Gouda woont ben je natuurlijk van harte welkom, want dat het de aankomende weken feest wordt is duidelijk!

Sterker nog, zelfs wij als ouders zijnde hebben er al zin in. Om het een beetje overzichtelijk te houden heb ik alles voor je op een rijtje gezet én heb ik nog een superleuke tip!

Week van 27 oktober
Met de aftrap op zaterdag 25 oktober is het grote aftellen toch echt begonnen! Letterlijk, want er is een kalender waarop alle kinderen kunnen aftellen naar de intocht en daarna tot Pakjesavond. De kalender hangt nu ook overal in de Goudse binnenstad en wordt, zoals ik heb begrepen, ook uitgedeeld op de Goudse basisscholen (Milan heeft dus mazzel, want die begint morgen) aan de onderbouw.

Dinsdag 11 november
Dan begint het Sinterklaas journaal weer op tv! Tot en met 5 december om 18.00 uur weer lekker op de bank met de kids.

Zaterdag 22 november
Tussen 12.00 en 18.00 uur mogen alle kinderen uit Gouda en omstreken hun schoentje komen zetten bij het stadhuis. Sint heeft beloofd deze allemaal te vullen.

Zaterdag 22 november (winkelcentrum Bloemendaal)
Zorg dat je om 13.00 (liefst wat eerder natuurlijk) bij de ingang bij het Kruidvat staat, want daar komt de Sint aan. De Sint en de Pieten komen ook een kijkje nemen in de enige echte Pietenschool!

Zondag 23 november
Dan ben je natuurlijk weer bij het stadhuis om te kijken wat er in de schoentjes is gestopt. Daarna is het tijd om feest te vieren!

Zaterdag 29 november (Binnenstad Gouda)
Op die dag gonst het van de spanning en geruchten in de Goudse Binnenstad, want dan is het tijd om het geheim van Sinterklaas te onthullen! Dit hebben wij vorig jaar ook gedaan met Milan en het was echt een feestje. Dit jaar zijn wij dus ook weer van de partij, echt een feestje! Oja, en wie weet is Sinterklaas wel thuis… 😉

Zondag 30 november
Koopzondag! Tijd dus om een mooie outfit te shoppen voor de ontmoeting met Sinterklaas en de Pieten op school en misschien ook wel tijdens Pakjesavond. Ook is dit natuurlijk dé dag om Sint een handje te helpen met het shoppen voor al die verlanglijstjes 😉

Vrijdag 5 december
Pakjesavond, whoop whoop! En denk daarbij ook even aan de kinderen waarvan de ouders niet zoveel te besteden hebben. Misschien ken jij zo’n iemand. Kleine moeite om daar even een kleinigheidje te brengen toch?

Wil je zelf meer weten over Sinterklaas in Gouda. Klik dan hier voor de website!

Dan de superleuke Sinterklaastip!

Telekids en de Club van Sinterklaas presenteren Sint.tv! Jouw kind krijgt dan een persoonlijke videoboodschap van Sinterklaas en zijn Pieten, hoe leuk is dat?!

Iedere jaar is dit weer een hit en ook dit jaar is de mogelijkheid er om dit te doen. Een minivideo kan al gratis en je hebt al een premium video vanaf €13,95! Wees er snel bij, want met de kortingscode piet10tp, krijg je 10% korting op de video! Klik op de banner rechts van deze pagina om de video te bestellen of voor meer informatie!

Sinterklaas video boodschap

Klik rechts op deze pagina voor meer info en om de video te bestellen!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *