Home + Serie tip | ‘Ten minste houdbaar tot’ is wel heel erg leuk!

Serie tip | ‘Ten minste houdbaar tot’ is wel heel erg leuk!

Een echt goede Nederlandse, herkenbare comedie, ik hou daar wel van. Zo vond ik ‘De Luizenmoeder’ echt briljant en vind ik ‘Tropenjaren’ ook wel heel erg leuk. Inmiddels kunnen we een nieuwe serie aan dat rijtje toevoegen: ‘Ten minste houdbaar tot’. Dit keer geen serie over heel kleine kinderen of kinderen in de basisschoolleeftijd, maar juist over ouders met pubers. En die ouders maken van alles mee, vooral moeder Anna (gespeeld door Ricky Koole) die in de overgang raakt en in de eerste aflevering te maken krijgt met een vaginale verzakking. Geen leuke onderwerpen, maar wel herkenbaar voor veel vrouwen en natuurlijk ook gebracht met heel veel humor.

Anna en haar man Paul (Ruben van der Meer) zijn er helemaal klaar voor: de kinderen worden ouder en zelfstandiger en nu is het tijd voor hun “vette jaren”. Anna wil haar carrière weer oppakken en juist op dat moment belandt ze in de overgang. Van een woede uitbarsting tijdens een sollicitatiegesprek tot een mannenpraatgroep voor mannen wiens vrouw in de overgang zit, alles komt voorbij. En dat in combinatie met dus die overgang en puberende kinderen die vinden dat hun moeder alleen maar met zichzelf bezig is.

Bron foto in de tv: Avrotros 

Wij zijn fan!

Pat en ik hebben alle afleveringen inmiddels gezien en vonden ze echt heel leuk. Helaas voor ons zijn de afleveringen aan de korte kant, ongeveer een half uur per aflevering, maar we hebben ervan genoten. Natuurlijk zijn sommige dingen over de top, maar over het algemeen begrijp ik dat er heel veel herkenbaarheid in schuilt.

Wat is het eigenlijk oneerlijk verdeeld tussen mannen en vrouwen

Tijdens het kijken van de serie realiseerde ik mij wel dat het voor vrouwen toch wel oneerlijk is allemaal. Onze mannen kunnen daar helemaal niets aan doen, maar op sommige momenten irriteert het mij wel. Wij slikken al tig jaren anticonceptie, worden ongesteld, zwanger, moeten bevallen, de hele mikmak. En dan ook nog eens die overgang. Dat is toch eigenlijk best heftig en nogmaals, het is wat het is, maar mannen zouden daar in mijn ogen weleens wat meer waardering en begrip voor mogen hebben. Wie weet helpt een serie als deze daar een beetje bij.

Al met al is ‘Ten minste houdbaar tot’ een heerlijke serie om weg te kijken en zijn Ricky Koole en Ruben van der Meer een zeer goede match. Een aanrader dus!

Heb jij al wat afleveringen van ‘Ten minste houdbaar tot’ gezien? Zo ja, wat vond je ervan? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Albertine
    17 juni 2022 / 00:29

    Deze serie staat nog op ons lijstje. We kijken wel naar Tropenjaren en Tweede Hans.