Home + Review Zwitsal luiers | Bevallen ze of niet?

Review Zwitsal luiers | Bevallen ze of niet?

Een paar weken voor de geboorte van Floris kregen we van Zwitsal twee pakken van hun nieuwe luiers om te testen als Floris was geboren. Inmiddels zijn alle 84(!) luiers getest en werd het wel tijd voor de review. De meningen zijn verdeeld over deze luiers en dit vinden wij ervan…

Eerste indruk

Toen ik het eerste pak open maakte viel mij op dat de luiers er andersom in zitten. Normaal zit de vouw van de luier naar boven zodat je hem er makkelijk uit kan pakken. Bij de Zwitsal luiers zit de bovenkant van de luier naar boven. Ik vond dat best een beetje lastig met pakken, maar dat wende in principe weer snel. In ieder pak zit overigens een klein geurbuiltje die je bijvoorbeeld in de kledingkast van je kindje kunt leggen.

Wat verder opviel is dat ze luiers enorm zacht zijn. Ze voelen heel erg lekker en ze zijn zeker niet stug. Hierdoor zijn ze wel gemakkelijk aan te trekken en kan ik mij voorstellen dat ze heel lekker zitten. Tot slot hebben de luiers, net als de meeste luiers tegenwoordig, een urine indicator. Hierdoor merk je zelfs de hele kleine, newborn plasjes op.

Zwitsal_luiers_mamablogger_review_Marisca_baby_

De geur

Toen Floris de luiers droeg merkten we een bepaald luchtje. Raar, want ze zijn ongeparfumeerd. Als hij huilde roken we aan de luier om te kijken of hij misschien gepoept had, maar dat konden we dus niet goed ruiken door het luchtje wat eraan zit. We konden vaak geen onderscheid maken tussen dat of een plasje.

Droog blijven?

Ja, Floris is wel droog gebleven met deze luiers dus wat dat betreft hebben we er niets op aan te merken.

Onze conclusie

Op zich zijn het prima luiers, maar ik vind de geur erg jammer. Verder vinden wij ze niet perse beter dan de al bestaande luiers van andere merken. Maar als je van Zwitsal houdt zijn ze zeker het proberen waard en dan kun je je eigen oordeel vellen.

Heb jij de nieuwe Zwitsal luiers al geprobeerd? Zo ja, wat vond jij ervan? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Rebecca
  23 november 2017 / 11:09

  Ik vind Zwitsal luiers echt heel vervelend. Ik heb een tijdje geleden een paar pakken in de aanbieding gekocht, maar die krijgt mijn kleine ’s nachts niet aan. ’s Nachts liever Ah, Etos of Bumblies.

  Ik vind het overigens wel irritant dat ze andersom in het pak zitten. ?

  Fijn, zo’n eerlijke review.

  • 28 november 2017 / 21:18

   Dankjewel! Reviews moeten ook eerlijk zijn. Ik vind die van Kruidvat overigens ook heel fijn!