Home + Review | Voor NLZIET kochten wij een Smart TV

Review | Voor NLZIET kochten wij een Smart TV

We kijken eigenlijk nog maar zelden reguliere televisie. De programma’s die we leuk vinden nemen we op en kijken we dan, zonder reclame, terug. Die kunnen we namelijk lekker doorspoelen 😉 We kijken wel veel naar Netflix en Videoland. Sinds kort kwam daar Disney+ bij voor de jongens én NLZIET voor Pat en mij. Toen we NLZIET eenmaal hadden realiseerden wij ons dat onze 13 jaar oude televisie eigenlijk niet meer zo geschikt was voor deze nieuwe manier van televisie kijken. Zeker als je je ook nog eens bedenkt dat we steeds meer YouTube kijken. Kortom, NLZIET was onze eye-opener, maar wat is het en hoe bevalt NLZIET ons eigenlijk?

Wat is NLZIET?

NLZIET moet je niet verwarren met bijvoorbeeld Netflix. Met NLZIET kun je online tv kijken naar programma’s van NPO, RTL en SBS. Dit kan live, maar je kunt programma’s en series tot een jaar ook terugkijken en in sommige gevallen zelfs vooruit kijken. Zo wisten wij een week voor de cliffhanger op tv werd uitgezonden hoe Flikken Rotterdam dit seizoen zou eindigen. Het was zo spannend dat we heel erg blij waren dat we het vooruit konden kijken haha.

De eerste maand kun je het uitproberen voor €0,01. Daarna betaal je €7,95 per maand. Je hebt dan in feite geen traditioneel tv-abonnement meer nodig. Dat kan aardig schelen in de kosten…

Eerst op de laptop en toen een Smart TV

We probeerden NLZIET uit op de laptop, maar dat vinden we toch niet zo heel lekker kijken. We dachten al een tijdje na over een Smart TV en dit gaf de doorslag. Als we deze programma’s willen kijken, willen we dat het liefst samen doen. Dan ga je niet met zijn tweetjes voor de laptop zitten. Toen we de nieuwe televisie eenmaal in huis hadden waren we echt heel erg blij. Nu zijn we allebei wel van de gadgets, maar het idee gewoon te kunnen kijken naar een tv programma wanneer je wilt is wel heel fijn.

Hoe bevalt NLZIET en waarin is het onderscheidend?

NLZIET is onderscheidend in het feit dat je live tv kunt kijken waar je ook bent. Nu is dat niet perse nieuw, maar via andere aanbieders kon je vaak alleen de programma’s zien van bijvoorbeeld RTL. Leuk, maar we willen wel meer. We kijken immers niet altijd alleen maar naar dezelfde zender. Nu kunnen we programma’s kijken van de verschillende zenders. Of we nu op vakantie zijn of thuis, dat maakt niet uit. We hoeven er verder niets voor te downloaden, niets op te nemen (wat we vaak toch vergeten) én we kunnen in een aantal gevallen programma’a zelfs vooruit kijken zoals ik al zei met Flikken Rotterdam. Ook Harkum kijken we vooruit. Superleuke series!

Verder is het menu heel helder en kun je gemakkelijk zoeken. Wat ik ook leuk vind is dat het je ook op ideeën brengt. Zo had ik al wel iets gehoord over de serie Keizersvrouwen, maar ik was het daarna weer totaal vergeten. Ik bladerde vervolgens door het menu geen en kwam het weer tegen. Deze staat voor vanavond op het lijstje om te kijken en we kunnen meteen drie afleveringen kijken!

Hoewel we ons in eerste instantie afvroegen of we het nodig hadden, zijn we oprecht heel enthousiast! Het is leuk, gemakkelijk, de zenders zijn natuurlijk goed en het is stiekem ook wel tof dat je weet hoe bepaalde series aflopen of verdergaan voor de rest het weet 😉

Wij zijn er heel erg blij mee en zien het als een goede en onderscheidende aanvulling in het al bestaande aanbod.

Kende jij NLZIET al? Zo ja, wat vind je ervan? Ben je er net zo blij mee als wij? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. In
    22 november 2019 / 10:05

    Wij hebben het ook sinds een paar maanden en onze kabel tv, die wij dus nog hadden opgezegd. We kijken nu veel gerichter tv. En ook een smart tv gekocht. Bevalt ons heel goed.

    • 24 november 2019 / 07:45

      Wij overwegen het ook. Je kijkt dan inderdaad veel gerichter en de manier waarop we tv kijken verandert ook. Vroeger keek je naar wat voor handen was en koos je daaruit wat je het leukst vond, maar nu is het aanbod zoveel groter dat wij nu kunnen kiezen wat het beste bij ons past.