Home + Review| Dagje op de SS Rotterdam

Review| Dagje op de SS Rotterdam

Zondag, zalig weer én mijn enige vrije dag deze week. En dan is er niets fijner dan de boel even de boel te laten en even iets heel anders te doen. Wij gaan veel op pad en ondernemen heel veel met M. En er is nog heel veel wat we niet gezien of gedaan hebben, maar toch is het soms lastig weer iets nieuws te bedenken.

Dus op dit soort dagen is het vaste prik dat we ’s morgens vroeg in bed op de iPad het Internet afstruinen naar leuke ideeën. En toen kwam Patrick met een goed idee: waarom gaan we niet eens kijken op de SS Rotterdam? Een half uurtje rijden vanaf ons huis tot aan het schip dus prima te doen. Daarnaast was er ook een kinder rondleiding en M houdt wel van dit soort uitjes.

De keuze was dus snel gemaakt. Hup, de auto in en naar de SS Rotterdam!

Het staat al snel goed aangegeven in Rotterdam, dus verkeerd rijden kan haast niet. En ook over een parkeerplek hoef je je geen zorgen te maken, want naast het schip is er een eigen parkeerterrein waar je voor €3 per uur kunt parkeren. En dan is heel schappelijk in Rotterdam 😉

En als je dan dit ziet liggen wil je toch niets liever dan meteen aan boord gaan? Dit alleen al maakte indruk!

Wat meteen al opviel was de vriendelijkheid en behulpzaamheid van het personeel. Beneden stond er iemand die meteen uitlegde waar je heen kon en hoe het allemaal werkt. En ook toen we binnen aan het zoeken waren (we hadden natuurlijk maar weer half geluisterd), kwam er alweer iemand naar ons toe die vroeg wat we precies zochten en ons de weg erheen wees.

Wij wilden graag de rondleiding doen, je bent tenslotte maar één keer voor het eerst op de SS Rotterdam. Dit kostte €12,50 per persoon voor Patrick en mij en €7,50 voor M. We kregen allemaal een audioapparaat en konden aan de route beginnen. Deze bestaat uit 12 ijkpunten. En iedere keer als je bij een nummer aankwam, tikte je deze in op dat apparaat en werd erover verteld. Voor kinderen was dit ook zo, maar werd het veel speelser verteld. M vond het geweldig!

Je gaat dus op je eigen tempo door het schip en kunt er net zo lang over doen als je zelf wilt. En dat is juist met kinderen heel prettig.

Het schip vaart niet meer, maar wat moet het gaaf geweest zijn om met dit schip naar Amerika te hebben gevaren!

Ook tijdens de rondleiding was iedereen even aardig. Zo kreeg M aan het einde twee kleurplaten en potloden en vroeg iemand of we het misschien leuk vonden als zij een foto van ons drieën maakte. Is toch super?!

Terwijl we rondliepen zagen we al een aantal keren een heerlijk terras op het dek met een zwembadje voor de kinderen. We gingen natuurlijk niet weg zonder hier nog even van het weer en het uitzicht te genieten. Dus na de rondleiding hebben we daar nog even lekker gezeten. Oké, en een bittergarnituur besteld natuurlijk 😉

Er is een heleboel te zien en te beleven op de SS Rotterdam en ik heb teveel foto’s gemaakt om allemaal aan jullie te laten zien, maar het is denk ik wel duidelijk: wat is dit een leuk uitje! Wij zijn er super enthousiast over. Dit is een leuk en leerzaam uitje met de kinderen. Wij hadden een heel ontspannen zondag!

Ben jij er al geweest? Zo ja, wat vond je ervan? Zo niet, zou je nu een keer willen gaan? Ik ben benieuwd. Laat het me weten in de comments hieronder!

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. ciska
    10 juni 2015 / 07:24

    Wij zijn er maandag geweest wat een ervaring geweldig