Home + Pubers en YouTube, wij krijgen opeens de gekste vragen

Pubers en YouTube, wij krijgen opeens de gekste vragen

Wat betreft onze pre puber zijn de tekenfilms inmiddels verleden tijd. TV wordt amper gekeken en het is YouTube wat de klok slaat. Van Enzo Knol (die kende ik al) tot nieuwe namen, althans voor mij dan, als Don, Boaz, Dutch Performante en Royalistiq. Ja, die laatste twee bestaan dus echt. Namen waar ik tot voor kort dus nog niet van had gehoord, maar inmiddels word ik ongevraagd bestookt met verhalen over hen. Het leven van die YouTubers spreekt tot de verbeelding en het kopen van Lamborghini’s is blijkbaar de normaalste zaak van de wereld. Net als met je dure auto over het ijs ‘revven’. Ik weet inmiddels wat dat betekent, maar ik moest even Googelen hoe je dat schrijft 😅… Maar goed, het is blijkbaar erg leuk en grappig anders hebben ze niet zoveel views. Wij ouders moeten er tegen wil en dank ook aan geloven en krijgen door deze YouTubers de gekste vragen.

Waarom wrappen wij de auto niet in ‘Miami Blue’?

Enzo Knol weet blijkbaar van gekkigheid niet meer wat hij moet doen en heeft onlangs zijn Lamborghini laten wrappen in twee nieuwe kleuren: Miami Blue en zwart. Na de grote onthulling ging hij de straat op om aan mensen te vragen welk cijfer zij de kleurencombinatie gaven. Haha, het is eigenlijk erg dat ik dat weet, maar ik heb het twee dagen lang aan moeten horen. Ook heb ik zo’n drie keer de vraag gekregen waarom wij de auto niet laten wrappen in Miami Blue, want die kleur is pas echt vet. 🙄

Kunnen we binnenkort naar Ede voor het trampolinepark van Boaz?

Toen ik deze vraag kreeg had ik nog nooit van Boaz gehoord, maar ook hij is een YouTuber die wat van zijn geld heeft geïnvesteerd in de bouw van een trampolinepark, dat vind ik dan weer slim! Ede is voor ons echter niet om de hoek en hier hebben we ook een trampolinepark die maar vijf minuten rijden is met de auto. Bij onze puber gaat dat er niet in, want die van Boaz is echt heel anders en veel vetter, dat snap ik toch zelf ook wel?

Verder heb ik de afgelopen weken de volgende opmerkingen gehoord:

 • ‘Waarom hebben we eigenlijk geen Lamborghini gekocht?’ Wat denk je zelf? 
 • ‘Mam, kun je revven? Zo ja, wil je dat dan doen met onze auto?’ Vervolgens maakte ik de fout ‘revven’ verkeerd uit te spreken, niet cool… 
 • ‘Mag ik een Knolpower jas?’ Nee, je hebt een klok en een toilettas, vind ik helemaal prima. 
 • ‘Wist je dat je met de auto ook over het ijs had kunnen rijden. Dat deed het 10-jarige kind van Chaid (Dutch Performante) ook.’ Nee. Al moet ik overigens wel zeggen dat het verhaal van Chaid wel goed is en hijsecht iets heeft opgezet en bereikt.

In de wachtrij op de website van Enzo Knol

Als je Enzo Knol kent moet je Bennie ook kennen volgens onze puber. Ik heb dus geen idee wie Bennie is, maar afgelopen weekend werden er 500 frisbees verkocht op de website van Enzo Knol. Rode frisbees met de naam Bennie erop en deze zouden dan gesigneerd worden. En ja hoor, we lieten ons toch overhalen en zo stonden we uiteindelijk met drie computers in de wachtrij. Eenmaal in de webshop was er geen frisbee meer te bekennen.

Het is duidelijk: YouTube is een ding hier in huis en bepaalde YouTubers ook. Ik moet er nog steeds aan wennen haha en probeer mijn kind duidelijk te maken dat dit niet het normale leven is. Al is dit gelukkig nog wel redelijk onschuldig. Is dit voor jullie herkenbaar? Kijkt jouw kind ook naar YouTube? Zo ja, hoe gaan jullie daarmee om? Klets mee in de comments hieronder.

liefs

Mode 2021Mode 2021

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 Reacties

 1. Debby
  9 maart 2021 / 09:18

  Ik ben er nog niet over uit waarom je eigenlijk geen Lamborghini hebt gekocht 😂😂

  • Marisca
   Auteur
   9 maart 2021 / 19:24

   🤣 We wilden Milan wel heel graag blij maken, maar hij was zo duur in de verzekering 🤣

 2. Inge
  14 maart 2021 / 08:07

  Wat een leuke blog, een en al herkenning! Je omschrijft precies hoe het er hier in huis ook aan toe gaat met 2 jongens van 9 en 11 jaar 🙂

  • Marisca
   Auteur
   14 maart 2021 / 11:46

   Haha, en ik ben blij om te horen dat we niet de enigen zijn 😉