Home + Diary | Weer naar de tandarts, e-bike kopen en lekker veel buiten

Diary | Weer naar de tandarts, e-bike kopen en lekker veel buiten

Afgelopen week vloog voorbij. Ik begon de week met de belastingaangifte, verder kreeg ik niet zulk goed nieuws bij de tandarts, maar we waren ook lekker veel buiten (wat een weertje! ☀️) en we kochten een e-bike voor Patrick. Genoeg te laten zien dus. Kijken jullie mee naar onze week?

Maandag

Ik sta iets eerder op, want het is 1 maart en dus tijd voor de belastingaangifte! Ik kijk daar serieus altijd naar uit. Dit jaar iets ingewikkelder omdat we begin 2020 ons appartement hebben verkocht, maar het is weer gelukt! Lekker gevoel en het geld dat we terugkrijgen gaat meteen naar de spaarrekening.

We gaan met de fiets naar school. Milan rijdt door naar zijn gebouw en ik rijd met Floris door naar de peuterspeelzaal. We wonen nu iets verder weg, maar wordt nog altijd zielsgelukkig van het centrum. Dit zijn toch mooie plaatjes?

Wachten op het schoolplein met Floris.

Patrick heeft de jongens al opgehaald dus ik fiets alleen naar huis aan het einde van de middag. De brug staat open, maar dat is geen straf met dit weer.

Dit voelt al echt als thuis. En ja, er moet nog steeds gras in, maar dan mag het ’s nachts niet meer vriezen. We moeten dus nog heel eventjes wachten.

De enige klus in huis die nog niet is gedaan: de trappen. Ik maak foto’s omdat ik deze nodig heb om een offerte op te vragen om de trappen te laten bekleden. Uiteindelijk komen we eruit en worden over een paar weken de trappen bekleed.

Dinsdag

Vandaag werk ik een dagje bij mijn ouders thuis, vond mijn moeder wel zo gezellig. Ik neem ’s morgens alles mee en installeer mij daar.

Tussen de middag maak ik een ommetje door de stad. Tussendoor krijg ik een telefoontje voor mijn werk en ik overleg in het zonnetje. Dat zijn dan weer de voordelen van thuiswerken! De rest van de dag maak ik geen foto’s meer.

Woensdag

We beginnen de dag bij de tandarts. Dit keer voor een controle voor ons drietjes en ik weet al een beetje wat mij te wachten staat: één van mijn verstandskiezen moet eruit. Dat hoorde ik vorige week al, maar ik had gehoopt dat het toch nog niet hoefde, want ik ben zo verschrikkelijk bang voor de kaakchirurg. Toch moet hij eruit, want hij is naar beneden gezakt en beschadigt de kies ernaast. We moeten verdere schade zien te voorkomen. Gelukkig heeft de tandarts de oplossing: zij gaat de kies trekken, samen met een collega die jarenlang bij de kaakchirurg heeft gewerkt. Ik krijg dus geen doekje over mijn hoofd en geen verdoving in mijn gehemelte. Over twee weken is het zo ver… ?

Op weg naar huis tank ik meteen even. En als ik dan toch aan het tanken ben wil ik ook graag precisie tanken.

Túúrlijk…

Tussen de middag hebben we een rapport gesprek met de juf van Milan. Ze heeft de cito scores binnen, deze waren nog niet binnen toen het rapport werd uitgereikt dus krijgen we de uitslagen nu alvast mondeling. Hij heeft heel erg goed gescoord! Het ging wel goed op school, maar tijdens de lockdown hebben we ook veel discussies gehad en ik had bepaalde uitslagen daardoor niet verwacht ☺️. Op sommige punten loopt hij al een jaar vooruit. Zeker geen must, maar het stelt nu extra gerust te weten dat hij in ieder geval geen achterstanden heeft opgelopen.

Na alle mist van vanmorgen, gaat eindelijk de zon schijnen. Milan heeft vanmiddag voor het eerst buiten les.

Floris en ik fietsen nog even door en gaan samen naar de stad voor onder andere deze heerlijke wafel! We delen hem en krijgen hem niet eens op, maar wat was ‘ie lekker!

Donderdag

De enige foto’s die ik vandaag maak: wandelen en werkoverleg met collega’s. Ervoor en erna werk ik thuis en wat krijg je toch een energie van dit soort wandelingen. Ik bleef altijd veel te lang achter mijn computer zitten, zo zonde en zo slecht voor je.

Vrijdag

Floris kruipt op het bed van Milan en Milan verstopt zich onder het dekbed haha.

Weer op het schoolplein.

Koffietje voor tussendoor!

Zaterdag

Het lukte mij niet om een afspraak te maken bij de Action dus bestel ik het één en ander online en kan ik het ’s morgens ophalen.

Aan het einde van de ochtend hebben we een afspraak gemaakt in de pop-up store van de fietsenwinkel voor een e-bike voor Patrick. Ik heb een elektrische bakfiets en Milan heeft ook een goede nieuwe fiets met versnellingen. Patrick houdt ons amper bij en dat is niet leuk fietsen met zijn allen. Ook hopen we de auto wat vaker te laten staan.

We kopen er eentje die op voorraad is en na een uur is ‘ie rijklaar met een kinderzitje voor Floris achterop. Deze fiets van Patrick zetten we daarna te koop.

Ondertussen heb ik mijn zinnen gezet op deze bamboe bar voor in de tuin. Zoiets wilde ik vorig jaar al, maar toen kwam het er niet meer van.

De auto moet nodig door de wasstraat en deze wasstraat gaat voor twee weken dicht voor een verbouwing. We gaan hem nog maar snel even wassen.

Nog iedere dag blij met dit huis. Afgelopen week kwam de podcast online over de verhuizing en de keuzes die we hebben gemaakt. Hij staat onder de naam ‘Mamablogcast’ op Spotify en iTunes, maar je kunt hem hieronder ook beluisteren:

Zaterdagavond is StukTV avond met Milan. Floris is dan naar bed en wij kijken een aflevering van StukTV. De Drop is één van mijn favoriete series en die is weer begonnen!

Zondag

Aan het einde van de ochtend rijden we naar mijn broer en schoonzus. Ze hebben hun winkel op een nieuwe locatie geopend bij hun nieuwe huis. Het is zo’n leuke plek geworden met zoveel leuke spulletjes en dat midden in de polder op een te gekke plek. Je kunt er meteen een te gek en coronaproof dagje uit van maken. Bekijk hun Instagram pagina voor alle nieuwe items. Aanrader!

Na een paar uurtjes daar rijden we door naar Haastrecht (ik zei toch dat je er een leuk dagje uit van kan maken?) om een kijkje te nemen in deze loods vol Perzische tapijten in alle vormen en maten. We hebben al zo’n kleed, maar gaan er kijken voor kussens in dezelfde stijl. De meeste voorraad lag in hun andere loods in Delft dus we gaan ook daar binnenkort eens kijken.

We zijn bij mijn broer en schoonzus niet weggegaan zonder legen handen, want we hebben deze bok gekocht. Ik wilde er al een tijdje eentje voor dit raam, maar vond ze of te duur of het was niet helemaal de goede kleur. Onze meubels zijn allemaal hout en zwart, dus deze was perfect! Gaaf staat ‘ie hé?

Oké, die Enzo Knol klok is jammer, maar mijn kind heeft wel smaak en weet precies de goede accessoires uit te zoeken voor zijn kamer. We begonnen met een gele muur en een okergeel bed en zwarte kasten. Hij heeft een voorliefde voor unieke vintage items en die zoekt hij steeds uit in dezelfde kleuren. Op de foto links zie je een poster die hij uitzocht in de loods. Leuk om te weten; boven zijn bed hangt eenzelfde soort poster, met de high lights van New York en ook weer in de kleuren zwart, geel en rood. Nu heeft hij deze poster erbij uitgezocht.

Op de foto rechts zie je een gave houten accessoire die we weer bij mijn broer en schoonzus kochten. We hebben geen idee wat het is (wie het weet mag het zeggen) en ook weer in diezelfde kleuren. Te gek toch?!

De jongens mogen logeren bij opa en oma en Milan heeft zijn fiets morgen nodig. Daarom gaan we allemaal op de fiets. Floris bij Patrick achterop en ik heb een wagen vol geladen.

Dat was onze week! Hoe was die van jullie? Ik wens jullie in ieder geval een fijne, nieuwe week!

liefs

BabyBaby

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Nancy
  8 maart 2021 / 11:52

  Brrr, de tandarts, ik mag er volgende week ook aan geloven met een wortelkanaalbehandeling.
  Leuke week jullie gehad en leuke foto’s. Happy Monday!

  • Marisca
   Auteur
   9 maart 2021 / 19:25

   Succes met de wortelkanaalbehandeling Nancy! Heb ik ook weleens gehad, maar viel mij toen reuze mee ??