Home + Praat!

Praat!

Ik praat. Veel. Heel veel. En het liefst de hele dag. En dat doe ik al vanaf dat ik heel klein was. Volgens mijn moeder kon ik eerder praten dan lopen en praat ik ‘vijf kwartier in een uur’ (maar maak daar maar gerust zes van).

Ik kan niet tegen stiltes, dus praat ik. Ik praat over van alles, het maakt niet uit over welk onderwerp en het maakt niet uit tegen wie. Hele verhalen kan ik vertellen, zelfs in mijn slaap. Tijdens de pret echo die ik liet doen tijdens mijn zwangerschap werd mijn zoon op de foto gezet met mijn handjes voor zijn oren. Volgens mijn zwager omdat ik teveel praat 😉

Tijdens discussies ben ik ad rem en kan ik het ook lang volhouden. En dat is voornamelijk heel vermoeiend voor mijn man.

Het moge duidelijk zijn, ik hou van praten, klaar! Ik begrijp dat ik soms vreselijk irritant ben, maar voor mij is het de ideale uitlaatklep. Het lucht op. Het zorgt ervoor dat ik niets opkrop en zorgt er ook voor dat ik dingen gedaan krijg. Want als je niets zegt, weet een ander niet wat jij wilt of waar je mee zit. Ik kan het iedereen aanraden om gewoon lekker te kletsen.

Toch was de verbazing groot toen bleek dat mijn zoon deze ‘praatambitie’ niet heeft. Hij doet het op zijn eigen tempo en kan het met gebaren prima af. Hij praatte wel, maar alleen wanneer hij er zin in had. En dus niet, in tegenstelling tot zijn moeder, bij familie, tegen andere kinderen, bij het consultatiebureau etc.

En dus gaan we twee keer in de week naar de logopedist. Het gaat stukken beter en hij praat steeds meer en meer. En daar wordt deze praatgrage moeder blij van 😉 En niet omdat ik perse wil dat hij net zoveel gaat praten als ik, maar omdat ik weet dat hij het kan en ik knettergek werd van de opmerkingen die ik erover kreeg. Want nee, daar praat ik dan weer niet graag over 🙂

Ik heb een top 10 gemaakt met mijn favoriete gespreksonderwerpen van nu (al staat Milan natuurlijk altijd op nummer 1). Mocht je er een paar met mij delen en je komt me tegen, kunnen we gezellig kletsen. Zo niet, REN! Heel. Hard. Weg! Anders kom je voorlopig niet meer van me af 😉

 1. Milan
 2. Familie
 3. www.queenc.nl
 4. Fashion, beauty en alles wat erbij komt kijken
 5. Social media (verslaafd)
 6. Schoonmaken (nog zo’n tic)
 7. BN-ers en celebs (daar raak je nooit over uitgesproken)
 8. Tv programma’s als Under the Dome (spannend) en Roy Donders (hilarisch)
 9. Alle cursussen en workshops die ik gepland heb staan de komende tijd
 10. Het feit dat ik het alfabet achterstevoren kan opzeggen (en dat kan ik heel snel)

XOXO

Talk

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. ad van stijn
  6 november 2013 / 08:55

  Kwekkie noemen we je al ! Maar gelukkig gaan je gesprekken ergens over …..ja vaak zie je overal al rampen in ontstaan….

 2. Marie Louise
  6 november 2013 / 14:47

  Ha Buurvrouw,
  Ken je inderdaad niet anders, kan je na Under the Dome, ook een nieuwe serie op veronica vanaf 18 november aanbevelen. Revolution, echt heel gaaf, misschien wel beter dan Under the Dome. Binnenkort snel weer eens “bij kletsen” 😉

 3. 10 december 2013 / 23:05

  Volgens mij komt dat samen werken volgend jaar wel goed. Ik herken mezelf in je hier boven geschreven blog ;). Onze zoon van bijna twee zegt in vergelijking met zijn moeder ook nog niet veel. Misschien moet ik zelf wat minder praten zodat hij het meer gaat doen!

  ciao