Home + Milan naar zolder en Floris een grotere kinderkamer

Milan naar zolder en Floris een grotere kinderkamer

Een tijdje terug vertelde ik jullie dat we gaan schuiven met de ruimtes in huis. Althans, de jongens verhuizen van kinderkamer en mijn werkplek verhuist naar de huidige kamer van Floris. Eigenlijk heel erg fijn, want dan kan de deur dicht als ik mij even moet concentreren. Als je op zolder zit hoor je toch alles. Milan gaat naar zolder, daar is ‘ie heel erg blij mee, en Floris gaat naar de huidige kamer van Milan. Het had handig geweest als we dat een jaar geleden hadden bedacht, maar soms moet je het ook gewoon ondervinden. De grootste vraag nu is hoe we de zolder en de nieuwe kamer van Floris in gaan richten…

De zolder inrichten voor onze tiener

Voor de zolder hebben we de stijl al bedacht: industrieel. De zolder is behoorlijk groot, er ligt een mooie vloer in, maar daar is dan ook alles mee gezegd, want hij is nu niet ingericht al slaapkamer. Het idee komt voort uit de vintage gymkast en gymmat die we nu op zolder hebben. Die wil hij graag houden dus die vormen de basis.

Zijn bed komt in een hoek te staan en aan het voeteneinde wil ik dan de gym bok zetten die nu bij ons in de woonkamer staat. Die moet namelijk plaatsmaken voor een hocker die we laten maken. Kortom, ik wil een stijl neerzetten van een stoere, vintage achtige loft.

Nu lijkt het alsof we alles al hebben bedacht en ingedeeld, maar dat is niet zo hoor. We worstelen onwijs met de indeling. Er moet nog een bureau komen, hij heeft nog twee kasten die mee moeten en dat betekent dat we best wat grote meubels hebben staan. We moeten zien te voorkomen dat het te vol komt te staan. Dat is zonde van de ruimte.

We moeten het daarom nog uittekenen, maar ik denk dat het heel gaaf wordt. Dan kunnen we daarna de boel gaan stylen.

De zolder stylen

Hoewel we als laatste kunnen stylen, zijn we al druk aan het kijken naar wat we dan precies nodig hebben en in welke kleuren we die willen. Dat speuren doen we bij Kids Decoshop. Hier vind je heel veel kinderkamer decoratie, van vloerkleden tot lampen, muurstickers, posters, spaarpotten, opbergmanden en nog veel meer. Al deze accessoires zijn opgedeeld in thema’s. In totaal zijn er maar liefst 35 thema’s. Van industrieel tot jungle en van maritiem en strand tot een safarikamer. You name it en het is er. Alle themakamers zijn vertegenwoordigd.

En dan zijn dit wel supertoffe accessoires die passen op de zolderkamer van Milan. Deze passen niet alleen perfect bij de industriële stijl, maar ook bij de andere spullen en meubels die we al hebben.

De nieuwe kamer voor Floris

Dan de nieuwe kinderkamer voor Floris. Hij heeft pas een nieuwe kamer en die muren houden we zoals ze zijn. Ik vind ze prachtig en zal er een mooie werkkamer van maken. Zijn kamer heeft nu wel wat weg van een bohemien kamer. Die stijl willen we graag houden en meenemen naar zijn nieuwe kamer. Het zou wel heel zonde zijn van alle leuke, nieuwe spulletjes.

Op deze kamer hebben we nu een okergele muur. Die wil ik overschilderen in een van de warme kleuren die we nu op Floris’ huidige kamer hebben. Daarna hoeven we alleen nog maar de spullen over te zetten. Omdat deze kamer een stuk groter is, moeten we hem wel wat meer aankleden.

Hoe tof zijn al deze items?! Ook deze vond ik bij Kids Decoshop en wat past het goed bij alles wat we al hebben! Dit wordt ook weer een heerlijke kinderkamer waar hij lang mee vooruit kan.

We hebben weer wat te doen in het nieuwe jaar en ik heb er zin in! Wat vinden jullie van deze stijlen voor de kinderkamer? Klets mee in de comments hieronder of op de social media kanalen van Mamablogger.

liefs

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *