Home + Plog | De auto ophalen en een nieuwe schuur met overkapping gekocht!

Plog | De auto ophalen en een nieuwe schuur met overkapping gekocht!

Pat en ik hebben elkaar gisteren een aantal keren aangekeken van ongeloof. We konden onze droomauto ophalen, dat hadden we een jaar geleden niet kunnen denken. We hebben een leuk leven, genieten volop, maar er zijn natuurlijk grenzen. Als we iets groots willen moeten we er flink voor sparen net als iedereen. We hebben het afgelopen jaar een hoop gerealiseerd waaronder de tuin en onze slaapkamer, maar we hadden nog meer wensen. Wensen die we als spaardoel hadden en waarvan we dachten dat het wel even kon duren voor we het bij elkaar zouden hebben gespaard. Totdat we ons appartement verkochten. Toen bleek een aantal van die spaardoelen opeens heel dichtbij waaronder de nieuwe auto én een nieuwe schuur. Gisteren was het zo ver; we mochten de auto ophalen en reden meteen naar Waalwijk om een nieuwe schuur met overkapping te bestellen. Ik heb de hele dag foto’s gemaakt. Kijken jullie mee?

Ik begin de ochtend met werk haha. We kunnen allemaal niet meer slapen, Milan is door het dolle heen omdat we de auto mogen halen en ik ben ook onrustig. Ik heb er zin in! Deze blog (over de feestkoekjes) was nog niet helemaal af dus ik maak hem af en zet hem meteen online.

Rond 8.00 uur pak ik de bakfiets en haal ik wat boodschappen in de stad. Zeker geen straf met deze prachtige lucht.

Deze spullen komen uit de “oude” auto en ik check nog even of we alles hebben. De oude auto ruilen we in dus die papieren moeten weer mee om hem vrij te waren.

Het laatste ritje in de Skoda… Op weg naar Mulder Mazda in Waddinxveen.

Daar zijn we dan! Eerst ruilen we de Skoda in en krijgen we het vrijwaringsbewijs. Vervolgens is het tijd om de nieuwe auto op onze naam te zetten. De betaling is al voldaan dus alles is snel in kannen en kruiken. Dan is het tijd voor de overdracht van de auto!

Milan mag op de rode knop drukken. Het wordt donker in de showroom en er wordt afgeteld van 10 naar o. Vervolgens zien we allemaal rook, horen we de begin tune van ‘Eye of the tiger’ en komt de auto de showroom binnen gereden. De jongens zijn erg onder de indruk!

Geen spon en we hebben ook geen samenwerking (was het maar waar haha), maar even alle credits voor Mulder Mazda in Waddinxveen. We zijn er vanaf het moment dat we binnen kwamen mega fijn geadviseerd en geholpen en ook werd er met ons meegedacht toen we aangaven eigenlijk zwarte velgen te willen in plaats van de zilverkleurige die erop zaten. Ook wilden we de auto graag met zijn vieren ophalen en dat kon alleen op een donderdagavond of zaterdag. Op donderdag zou de auto nog niet klaar zijn vanwege het overspuiten van de velgen en zaterdag is voor hen een lastige dag vanwege drukte. Omdat ze zich daar ook realiseerden dat we de auto zo snel mogelijk wilden halen mochten we hem toch op zaterdag komen halen. Ze gingen gewoon eerder open! Van begin tot eind is er met ons meegedacht en hebben ze er alles aan gedaan om het ons naar de zin te maken.

Zodra we weg kunnen rijden, rijden we richting Waalwijk.

Om een schuur met overkapping uit te kiezen! We zijn er verrassend snel over uit en worden het ook eens over de prijs. Achterin de schuur komt een extra brede deur voor de bakfiets en de overkapping gaan we lekker gezellig maken.

Het is al laat en we hebben nog niet gegeten. We besluiten daarom naar Waalwijk centrum te rijden om te lunchen. We stappen hier naar binnen. Een goede keuze, want het eten is er heerlijk en de bediening ontzettend goed.

We lopen nog een rondje langs de winkels, shoppen nog een mooie Tommy Hilfiger trui voor Milan en een kleine rugzak voor Floris.

De buggy in de auto en weer terug naar Gouda. Kijk eens hoeveel ruimte er nog overblijft in de kofferbak!

We hebben veel gereden dus als we in Gouda zijn tanken we de tank weer even vol.

Als we thuis zijn komt er familie eten en daarna is het tijd voor mij om vriendinnetje Chantal op te halen. We gaan naar April, May en June in de bioscoop. Wat een onwijs goede film!

Ik rijd met de nieuwe auto naar huis en realiseer me dat we het echt heel goed hebben. Wat een bizarre, maar leuke dag! Deze pakt niemand ons meer af.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Christine
  12 januari 2020 / 11:08

  Van harte gefeliciteerd met jullie schitterende auto, goede keus ook die zwarte velgen!!
  En wat gaaf dat ze er zo’n showtje van maken! Zeker voor de jongens, maar ook voor jullie uiteraard, ik heb dat nog niet eerde meegemaakt (alhoewel ik alleen maar occasions heb aangeschaft, Jonathan heeft wel één keer een nieuwe auto gekocht toen we elkaar net kenden maar daar was ik niet bij en een keer een leaseauto helemaal naar wens laten maken maar daar is beide keren toch niet zo’n werk van gemaakt als jullie laten zien), heel fijn alle service er ook omheen, zo’n dag kan dan niet meer stuk!
  Ben erg benieuwd naar de schuur, gaan jullie die overigens zelf plaatsen of komen ze dat voor je doen? Hier staat er een degelijke schuur van de vorige eigenaar in de tuin, maar mooi is anders dus die zou ik graag nog een keer vervangen zien.. maar dat heeft niet zo’n prioriteit als de woonkamer uitbouwen en de dakkapellen vervangen op zolder, dus hier sparen we er voorlopig ook nog even op los.. o.a. door niet in de het dure hoogseizoen van de zomervakantie weg te gaan maar twee weken in de meivakantie en in het najaar een weekendje weg te gaan. En door veel zelf te maken en tweedehands te kopen.

  • 12 januari 2020 / 11:16

   Dankjewel lieve Christine!

   Wij hadden dit ook nog nooit meegemaakt hoor en hebben ook nooit eerder zo’n dure auto kunnen kopen ☺️ De schuur wordt door het bedrijf geplaatst. Het is een all-in prijs voor de schuur zelf, het transport, het van tevoren inmeten en het uiteindelijke plaatsen. Mijn buurvrouw heeft er ook haar schuur gekocht en die stond binnen een halve dag. Bij ons begint het dak van de huidige schuur te lekken en aan alles merk je dat hij zijn beste tijd heeft gehad. Ook heeft onze schuur een puntdak, maar we willen graag een platte waar we op den duur misschien zonnepanelen op willen plaatsen. Daarom laten we hem nu alvast extra verstevigen.

   Jullie hebben ook nog flinke spaardoelen zo te zien. Behoorlijke klussen ook! Ik vind het altijd zo knap van jullie dat jullie zo goed kunnen plannen en sparen.