Home + Weekbord met magneten voor kinderen, deze kochten wij voor Floris

Weekbord met magneten voor kinderen, deze kochten wij voor Floris

“Welke dag is het vandaag?” “Heb ik vandaag gym?” “Welke dag is het morgen?” “En wat gaan we morgen dan doen?” “Moet ik vandaag naar school?” Dit is een greep uit de vragen die Floris iedere dag aan ons stelt. Vaak nog meer en meerdere keren per dag. We merkten dat hij de behoefte heeft aan structuur en graag wil weten waar hij aan toe is. Snap ik helemaal, want ik plan mij helemaal suf en noteer alles omdat ik ook zekerheid wil en wil weten waar ik aan toe ben. Toch vond hij het nog lastig om ‘straks’ te onderscheiden van ‘morgen’ en als je op dinsdag iets wil gaan doen dat we op zaterdag gepland hebben, is zaterdag nog heel ver weg en abstract. Daarom kochten we een planbord met magneten voor hem.

Een weekbord met magneten

Op een gegeven moment begon bij te vragen welke kleur de dag had. Op school krijgen de dagen namelijk kleuren, maar wij weten niet welke kleur bij welke dag hoort. Nu zijn er weekborden met kleuren, maar ik wist niet zeker of deze kleuren overeen kwamen met de kleuren op school. Daarom besloten we voor een clean wit bord te gaan met veel magneten die bij ons passen zoals magneten met een plaatje van een school, van een opa en oma, een bal voor de gym, voor schaar voor de kapper etc. Uiteindelijk kochten we dit bord van Gezinnig:

Bij het bord vind je drie grote vellen met ronde magneten. Deze magneten zijn blanco. Je kunt hier de bijgeleverde (transparante) stickers op plakken of er zelf iets opschrijven, al is dat laatste best krap.

Wij kochten dit bord voor één kind en gebruikten alle drie de kleuren. Je kunt dit bord echter ook voor twee of drie kinderen kopen en hen ieder een eigen kleur geven.

De indeling van het weekbord

De dagen van de week lopen horizontaal. Onder iedere dag zie je (verticaal) drie vakken. Je kunt deze op twee manieren indelen:

  • Voor één kind: het eerste vak staat voor de ochtend, het tweede vak voor de middag en het derde voor de avond
  • Voor twee of drie kinderen: ieder vak staat voor een kind en dan gebruik je een vak voor de gehele dag. Dat wil zeggen dat je alle magneten van die dag in één vakje plaatst. Je hebt per vak ruimte voor ongeveer zes magneten.

Wij delen het bord in met een ochtend, middag en avond en houden het qua magneten bij de dingen waar hij het meest om vraagt. Zo houden we het bord overzichtelijk.

Dit weekbord is geschikt voor kinderen vanaf 3 tot circa 12 jaar.

Zelf zijn dagindeling bepalen

Of dit weekbord gaat helpen? We moeten het nog bekijken, want Floris denkt dat hij nu zijn dagindeling zelf kan bepalen. Geen zin in gym? Floris schuift het magneetje de andere kant op ?. We zijn hem nu aan het leren dat dat zo niet werkt en hopen dat het bord snel gebruikt wordt om naar te kijken. Het enige dag hij mag schuiven is de pijl boven de betreffende dag.

Inhoud envelopdoos

Het bord wordt geleverd in een envelopdoos. Dit zit erin:

  • 1 magnetisch planbord (afmeting: 30 x 40,5 cm)
  • 3 x set met 80 magneetjes (doorsnede 1,7 cm)
  • 3 x stickervellen met 180 illustraties
  • 1 handleiding + legenda

Planbord/weekbord shoppen

Gebruiken jullie een weekplanner thuis voor wat meer structuur? Zo ja, misschien heb je nog handige tips voor ons? Klets mee in de comments hieronder of op de social media kanalen van Mamablogger.

liefs

 

 

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *