Home + Plaats eens een vitrinekast in je kinderkamer

Plaats eens een vitrinekast in je kinderkamer

Vitrinekasten zijn echt wel bedoeld om mooie spullen in uit te stallen, noem het gerust maar de ‘pronkkast’. Maar waarom belanden vitrinekasten meestal in de woonkamer? Wij gingen voor jou op zoek naar leuke vitrinekasten voor jouw baby- of kinderkamer. We kwamen uit bij Cavetown.nl en vonden heel wat stoere vitrinekasten die je best ook wel een plek kunt geven in je lieflijke babykamer. Laat je inspireren!

Waarom een vitrinekast in je kinderkamer?

Voor je kindje heb je heel wat spullen die je netjes wil opbergen en aan het oog wil onttrekken. Denk maar aan ontelbare kleertjes, verzorgingsproducten of speelgoed waar niet zo veel mee wordt gespeeld. Maar anderzijds heb je tientallen objecten, speelgoedjes of figuren waar je kleintje graag naar kijkt. Een vitrinekast biedt de perfecte oplossing. Het is een combinatie van een open en een gesloten kast. Onderaan berg je spullen achter deuren en/of in laden. Bovenaan show je leuke kinderspulletjes. Zo heeft je kleintje toch altijd zijn leuke vriendjes dicht bij zich en blijft de inhoud overzichtelijk. Een kenmerk van een vitrinekast is dat ze vrij groot kan zijn en toch een groot ruimtegevoel aan de kamer geeft. Dit komt door de open gedeeltes in de kast.

Stoer of minder stoer?

Cavetown.nl is een zeer leuke en vooral uitgebreide webshop voor interieurinrichting. Wat de vitrinekasten betreft die je hier vindt, je vindt ze van stoer tot minder stoer. Kasten in zwart ijzer in strakke vormen ogen heel robuust, maar een kast met hout of met afgeronde vormen is dan weer minder stoer. Wat al deze vitrinekasten gemeen hebben is dat ze stuk voor stuk echte eyecatchers zijn. Misschien woon je wel in een industrieel pand en is de rest van je woning industrieel ingericht. Dan is het vanzelfsprekend dat je ook de kinderkamer in een industriële stijl inricht. Maar ook al heb je een lieflijk, zacht en teder interieur gekozen voor je kinderkamer, een stoere vitrinekast kan ook hier zonder problemen. Het wordt dan een heuse blikvanger. Je mag gerust met contrasten werken. Het lukt perfect!

Creëer je eigen stijl

Vind je één stoere vitrinekast in je zachte interieur toch wel té contrasterend? Dan kun je dit oplossen door een tweede kastje in dezelfde stijl te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een ladekastje of een kleine dressoir. Wat ook iets minder stoer dan een vitrinekast overkomt, is een vakkenkast. Ook hier kun je mooie spullen op uitstallen. Voor heel stoere kamers ga je echt tot in de details in de industriële stijl. Denk daarbij dan ook aan industriële verlichting, metalen borden aan de wand, industriële kapstokken tot zelfs industriële klerenhangers toe. Probeer gerust uit, experimenteer en creëer zo je eigen stijl in de kinderkamer. Zodra de kinderen wat groter zijn, kun je lekker samen spullen uitkiezen en ze in de kinderkamer integreren. Door hun eigen kamer in te richten, leren ze keuzes maken en hun eigen smaak ontwikkelen.

liefs

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *