Home + Peuterpubertijd | “Ik ben twee en roep heel hard nee”

Peuterpubertijd | “Ik ben twee en roep heel hard nee”

Ja hoor, we hebben een echte peuterpuber in huis. Bij Milan was dat wat minder het geval, maar Floris maakt dat ruimschoots goed, want die telt voor twee haha. Vlak voor zijn tweede verjaardag ontdekte hij dat hij heel goed “nee” kon zeggen en dat doet ‘ie nu dus ook. Zeer regelmatig 😉 Dit zijn situaties waarbij Floris graag van zich laat horen en heel hard “nee” roept.

Duidelijke voorkeur voor tv-series

Als het aan Floris ligt bepaalt hij wat er wordt gekeken op de tv. Wanneer ik Zappelin op zet roept Floris heel hard “nee”. Als ik hem vraag wat hij dan wil kijken pakt hij de afstandsbediening en drukt hij op de Netflix knop. Vervolgens wijst hij Paw Patrol of Casper en Emma aan. Hij heeft een heel duidelijke voorkeur haha.

Jas en schoenen aantrekken

“Floris, we gaan weg. Pak je jasje en schoentjes maar, dan trekt mama het bij je aan.” Floris wil wel mee, maar maakt er graag een spelletje van. Hij roept weer heel hard “nee” en rent vervolgens hard weg met zijn jasje. Het is vervolgens de bedoeling dat je er achteraan gaat en hem pakt. Hij heeft de grootste lol, bij mij staat het zweet op mijn rug.

Eten en drinken

Wat betreft eten en drinken heeft ons kleine mannetje ook een duidelijke voorkeur. Eten we aardappels en ziet hij de gehaktballen al in de pan liggen, weigert hij de aardappels, want hij heeft zijn zinnen gezet op die gehaktballen. Tegenwoordig gaat het iets gemakkelijker, want hij begrijpt het nu steeds beter als we zeggen dat hij eerst de ene hap moet eten voor hij weer iets anders krijgt. En eten we nasi met kroepoek? Dan wil hij alleen maar kroepoek met pindasaus. Als het aan hem ligt heel veel, maar er zijn grenzen 😉

De kleding die ik voor hem uitzoek

Floris heeft blijkbaar ook verstand van kleding en een heel eigenzinnige smaak. Als ik voor zijn kast sta, staat ‘ie ernaast en is hij heel duidelijk over wat hij aan wil. Op alles wat ik uitzoek is het antwoord uiteraard weer “nee”. Gelukkig is mama nog altijd de baas en kies ik zijn kleding uit haha.

En… Hij was echt niet jarig

De meest grappige situatie was nog wel op zijn verjaardag. We vroegen aan hem of hij jarig was. Hij riep heel hard “nee!”. Toen we vroegen of hij dat niet leuk vond was het weer “nee!”. Toen we vroegen of hij een cadeautje wilde kregen we weer hetzelfde antwoord. Dit hield hij overigens de hele dag vol. Hij was volgens hem zelf echt niet jarig. Dat zal volgend jaar wel anders zijn 😉

Zijn “nee” zorgt dus regelmatig voor grappige situaties hier in huis. We moeten er vaak erg om lachen. Ons kleine mannetje heeft een sterke eigen wil en hij weet precies wat hij wel en niet leuk vindt. Het is een lekker ventje, waar we vast ook nog heel wat mee te stellen krijgen denk ik zo.

De “twee is nee” fase is hier in huis duidelijk aan de gang. Herkennen jullie dat? Ik ben benieuwd! Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *