Home + Peuter | Leuke, lieve en grappige uitspraken van Floris, deel 4

Peuter | Leuke, lieve en grappige uitspraken van Floris, deel 4

Floris kletst inmiddels de oren van onze hoofden en wordt steeds meer bijdehand. Tel daar wat Engelse uitspraken die hij van YouTube heeft “geleerd” bij op en je hebt weer een hoop uitspraken waar we hard om moesten lachen. We slaan al deze uitspraken op in de app ‘Mooby’. Een gratis app die ik eerder al met jullie deelde en echt een aanrader is. Terug naar de uitspraken van Floris, het zijn er veel en ik weet zeker dat je om sommigen net zo kan lachen als wij hebben gedaan.

‘Je gaat nu lekker naar bed Floris, want morgen moet je weer naar school’ ‘Nee mama, dat is niet mijn happy feestje’

Floris moet naar bed en het is tijd hem om te kleden en zijn tandjes te poetsen. Hij speelt echter nog lekker op zolder en heeft nog helemaal geen zin om naar bed te gaan. De zolder was blijkbaar wel zijn ‘happy feestje’ haha.

‘Maar ik kan toch helemaal niet douchen, ik heb mijn kleren nog aan mama’

Tja, goed punt…

‘Milan ik kom bij jou, heb je mooi geslapen? Mama roept je’

Floris en ik zijn al wakker, maar Milan ligt nog te slapen. Voor Floris duurt dat allemaal veel te lang en denkt Milan wel even uit bed te trommelen. Drie keer raden wie de schuld krijgt…

‘Hé guys!’

Dit is dus zo’n uitspraak die hij ergens van YouTube heeft opgepikt. Hij deed de luikjes van zijn speelhuisje open en begroette ons met ‘Hé guys!’.

‘Hoe heet papa?’ ‘Pat’ zegt Floris
‘Hoe heeft mama?’ ‘Mama Kenter’

Die namen zijn nog best een beetje lastig haha.

‘Oh mama, de ice cream was amazing!’

Het eerste ijsje van het jaar is een feit. We halen deze in de stad en op de terugweg naar huis keurde hij het ijsje goed.

‘Jij kleine slimmerik, jij bent een dondersteen’. Tegen onze kat Bobby…

Geen idee waar ‘ie dat vandaan haalt 😉

Patrick zet zijn pet achterstevoren op. ‘Hé papa, jij bent Enzo Knol!’

Dat krijg je als je broer een groot fan is van Enzo Knol…

 

Milan zingt ‘hij was maar een clown’ Floris antwoordt daar vanuit het niets heel droog ‘en zij is dood’ op.

Ik vind dit lied verschrikkelijk en Milan kan mij daar nog weleens mee plagen. Floris onthoudt blijkbaar de tekst en nadat Milan de eerste zin zong, maakte Floris het af. Oh ja, iedereen is overigens een ‘zij’.

‘We mogen nog niet met vakantie, want de vakanties zijn dicht’

Deze uitspraak is alweer van een tijdje geleden. We hebben het met Milan over de zomervakantie en waar we heen willen dit jaar. Floris is lekker aan het spelen en wijst ons erop dat we nog helemaal niet met vakantie mogen.

Floris denkt dat hij de koning is en van hem mag ik één wens doen. ‘Dan wens ik een lang en gelukkig leven voor jou en Milan’ antwoord ik. ‘Oh, wil je geen koekjes?’

Wat nou een lang en gelukkig leven? Koekjes zijn leven haha.

‘Papa, Milan en ik zijn een team’ zegt Floris. ‘Ik niet?’ vraag ik. ‘Nee mama, jij bent team stofzuiger.’

Mijn plek in het huishouden werd duidelijk dankzij onze drie-jarige peuter haha.

‘Dat heb ik van Snollebollekes geleerd’

Ik weet niet of we daar nou zo blij mee moeten zijn…

Dit waren de leukste uitspraken van Floris uit de afgelopen periode. Wat is deze leeftijd toch leuk!

liefs

 

 

 

SpeelgoedSpeelgoed

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *