Home + Diary | Pasen en een weekendje weg!

Diary | Pasen en een weekendje weg!

Fijne Tweede Paasdag! Hebben jullie een fijne week achter de rug? Wij wel! Maar het lekkerst was toch wel ons weekendje weg. Na een drukke week vertrokken we afgelopen vrijdag naar De Cantharel (ons favoriete hotel) en zondagmiddag kwamen we terug. Wat er verder allemaal gebeurde lees je in deze zeer uitgebreide diary.

Maandag

Wat een chaos vanmorgen! Alles verliep eigenlijk best gesmeerd, maar we ging toch iets later van huis dan de bedoeling was. Toen we bijna de wijk uit waren, kwam ik erachter dat ik mijn telefoon was vergeten… En dus fietsten we weer terug. Haastige spoed… Toen we voor de tweede keer onderweg waren ging de brug open waardoor we besloten een andere route te fietsen. Eentje die achteraf niet zo handig bleek, maar al met al kwam Milan op de valreep op tijd aan op school en was Floris op tijd bij de peuterspeelzaal. Toch is het vervelend de dag zo te beginnen, maar gelukkig was het droog en scheen de zon haha. Oh ja, de foto’s hierboven maakte ik toen ik dacht dat alles nog zo lekker georganiseerd verliep…

Het eerste wat ik doen op mijn werk is koffie pakken. Deze latte is het lekkerst!

Eenmaal thuis is het de beurt aan Dokter Floris om te checken of alles nog goed is met zijn moeder. Ik weet nog steeds niet of dat het geval is haha.

Dinsdag

Patrick is vandaag vrij dus ik heb iets meer tijd vanmorgen. Het wordt mooi weer dus besluit de bedden lekker te verschonen en het beddengoed uit het raam te hangen om te luchten. Ik ben zo iemand die daar heel erg gelukkig van wordt haha.

Een middag vol overleggen en ik begin met een overleg op mijn oude werkplek. Hier heb ik bijna acht jaar gewerkt voor ik zeven jaar geleden van functie veranderde. Ik vind het altijd heerlijk om hier te zijn en met oud-collega’s te kletsen. Er werken er nog heel veel! Daarna rijd ik terug naar kantoor voor wat afspraken.

Ik ben redelijk laat thuis voor mijn doen. Na het eten ruim ik boven de was op en kijk ik stiekem naar de jongens die samen in de tuin spelen. Ze hebben het hier zo naar hun zin.

Ruim 1,5 week geleden kwam fotograaf Anna foto’s maken bij ons thuis. Mijn favorieten zijn inmiddels bewerkt en dit is mijn favoriete foto. Deze foto beeldt uit hoe het hier thuis vaak gaat: ik probeer wat te werken, Floris doet gek en Bobby wil ook wat aandacht. Dit wordt meteen mijn profielfoto op zo’n beetje alle kanalen haha. Milan wil overigens steeds minder op de foto en dat is natuurlijk prima.Hij staat er daarom niet op.

Woensdag

Nadat we Milan naar school hebben gebracht, gaan Floris en ik even snel naar het winkelcentrum voor wat boodschappen. Vervolgens gaan we snel naar huis en kook ik soep (woensdag = soepdag) en doe ik de was.

Ik log toch nog even in voor mijn werk, werk uiteindelijk toch wel weer te lang en daarna beantwoord ik nog wat mailtjes voor Mamablogger.

Daarna halen we Milan weer op van school. We hebben haast, want die moet om 13.00 uur bij de tandarts zijn. Hij eet een krentenbol in de auto, poetst thuis snel zijn tanden en daarna gaan we meteen weer door. Floris en ik hebben ook even gegeten in de auto.

Alles zag er goed uit!

Eenmaal thuis kan ik de vieze ramen niet meer aanzien. Twee weken geleden kwam de glazenwasser en een dag of twee erna ging het regenen en zaten onze ramen onder het zand. Er wordt nog veel gebouwd in de wijk dus het is hier ook nog één grote zandbak. Ik zeem voor en achter, maak de voordeur schoon en haal met de ragebol alle spinnenwebben weg. Ik word daar nog blij van ook!

We brengen Milan naar de musical en rijden dan door naar de stad. We halen een milkshake, kopen een Petje voor Floris bij ‘Onze Nieuwe Winkel’ en hebben een afspraak bij de HEMA. De buit is weer binnen!

Een uur later staan we weer bij de musical om Milan op te halen. Het is wel prachtig weer voor een buitenles!

Donderdag

Happy met deze vrolijke outfit! In het shirtje zit ook een heel klein paars streepje. It’s all about the details haha.

Ik wil eens bij gaan houden hoeveel ik fiets op een dag. Ik begin er alleen te laat mee en maak deze foto als we al een flink stuk hebben gefietst.

Op de fiets richting school en het werk.

Tussen de middag met een collega wat te snacken halen. Dat is lang geleden!

In de middag werk ik thuis en deze foto is inmiddels vaste prik in de diary; een open brug.

En de kilometerstand als ik weer thuis ben!

Patrick krijgt een doosje (!) paaseieren mee van zijn werk. Deze zijn zo lekker!

Knutsel van Floris op de peuterspeelzaal. Deze staat in de app en gaat helaas niet mee naar huis, maar in zijn plakboek. Ben zo benieuwd wat ik daar over een paar maanden in vind.

Patrick en ik kijken ’s avonds naar The Passion. We hebben er nog geen één overgeslagen en wat is deze uitvoering mooi!

Vrijdag

We gaan een weekendje weg met Pasen en ik begin al vroeg met alles klaar te leggen om in te pakken.

Tussendoor werk ik nog wat. Ik heb momenteel heel veel samenwerkingen lopen en die moeten natuurlijk wel geschreven worden. Floris wil mij wel helpen, want werken is heel gemakkelijk volgens hem. Je hoeft alleen maar op knopjes te drukken ?

Patrick komt thuis en we pakken nu echt alles in.

Klaar voor vertrek!

We zijn er en hebben een topmiddag! We wandelen ruim vier kilometer en de jongens rijden die in hun elektrische mini Landrover, hoe leuk is dat?! We eten lekker, gaan weer naar de paarden en vermaken ons prima. Een uitgebreid verslag volgt nog.

De Boshut van De Cantharel is nieuw en zit het hele jaar al volgeboekt. Toch willen we er graag heen dus boeken we hem vast voor januari 2022. Hebben we wat in het vooruitzicht ☺️

Zaterdag

Bijna Pasen, maar wij genieten al volop van dit paasweekend.

Richting het restaurant om ons ontbijt op te halen. Alles is hier heel goed geregeld.

Vervolgens ontbijten we op de kamer.

Daarna kijken we of de kleine auto nog beschikbaar is en er is er nog eentje. Leuk! We huren hem voor een uurtje en trekken er weer op uit.

In de middag moeten we toch even heen en weer naar Gouda, maar voor een goed doel. Onderweg gaan we voor de kofferbak lunch ?. We moeten nog heel even naar huis en Floris trekt zelf zijn jas aan. Bijna goed kerel. En wat betreft dat goede doel, laten we het erop houden dat de aanhouder wint ??

Dat vieren we onderweg terug naar het hotel bij de Mac Donalds. De rest van de avond blijven we lekker op de kamer en doen we helemaal niets, ook weleens lekker.

Zondag

Eerste Paasdag! We vieren Pasen nooit heel uitgebreid, maar een Paasontbijt is toch wel traditie.

Dit staat toch onwijs leuk?! Deze gaan mee naar de hotelkamer 🙂

Na het ontbijt ruimen we op en pakken we alles in. We checken vast uit en gaan daarna naar het Boshuisje voor de tocht met de Landrover.

Na de nodige instructies krijgen we de sleutels van deze te gekke Landrover Defender en gaan we op pad. We maken een toch van maar liefst drie uur en stoppen onderweg op de mooiste plekken. We hopen wilde dieren te spotten, maar zien ze niet van dichtbij. We zien uiteindelijk een aantal herten, maar alleen met de verrekijker. Wie weet een volgende keer beter, maar deze tocht was geweldig. Echt een aanrader!

Na deze tocht is het tijd om naar huis te gaan. Milan speelt de hele middag buiten en wij rommelen met Floris in huis. De overbuurjongens komen nog even langs en zoeken met onze jongens naar paaseieren in de tuin. Als verrassing bestellen we wat te eten bij de Pannenkoe. Daarmee sluiten we deze heerlijke week af.

Binnenkort verschijnt er een uitgebreid verslag van ons weekend, want ik heb nog niet alles laten zien. Een fijne Tweede Paasdag en een fijne week gewenst!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Christine
    6 april 2021 / 08:13

    Wat heerlijk dat jullie weer een weekendje weg konden naar jullie favo hotel! Leuk ook, die uitstapjes met de (mini) terreinwagen. En hotel ontbijtjes zijn altijd goed, maar deze ziet er helemaal lekker uit, heerlijk hoor!! Wij hadden precies hetzelfde idee om dit lange weekend af te sluiten met pannenkoeken! Althans, ik at kipsaté (heel vervelend, nog een restje van zondag ?) en voor de anderen ging ik pannenkoeken bakken. Een portie met havermelk voor de jongste en met koemelk voor de anderen. Had alleen niet genoeg eieren en besloot dat te vervangen door appelmoes met een goeie snuf kaneel.. volgens de oudste was het net appeltaart, dus werd gelukkig goed ontvangen ?
    Verder weinig gedaan, moest zaterdag me laten testen, bleek zondag gelukkig negatief te zijn, dus in de middag lekker gefietst en maandagmiddag de schoonouders nog even op de koffie gehad. En natuurlijk nog de paasdienst online gekeken en nog een link voor een paasconcert die ik morgen even op het gemak met de kids wil kijken. Fijne week weer!