Home + Persoonlijk | Uit wat voor gezin kom ik eigenlijk?

Persoonlijk | Uit wat voor gezin kom ik eigenlijk?

Grappig eigenlijk, jullie weten best veel van mij, maar ik heb nooit verteld over het gezin waar ik uit kom. Ik vertel er niet graag over. Niet omdat ik mij ervoor schaam (integendeel juist) of omdat het ingewikkeld is (dat is het namelijk wel), maar het is eerder een gevoel. Mijn gezin is gemakkelijk en daarvan deel ik wat ik wil delen. Bij de rest van mijn familie is dat anders, want zij hebben helemaal niet gevraagd om mijn blog en dan kan ieder woord er eentje teveel zijn. Toch kan ik wel iets vertellen, want wedden dat ik meer zussen heb dan jij dacht?

Warme jeugd

Ik heb een heel warme en fijne jeugd gehad. Ik groeide op met mijn ouders en mijn jongste zus met wie ik 13 jaar scheel. Toen ik 7 was ging zij samenwonen en woonden mijn ouders en ik nog met zijn drietjes. Het was altijd gezellig bij ons thuis en ik heb mij altijd heel erg geliefd gevoeld. Mijn ouders waren al wat ouder toen ze mij kregen, maar daar heb ik nooit iets van gemerkt. Ik ben een echte nakomer dus mijn zussen en broer zijn flink ouder dan ik. Ik was dus ook al heel jong tante. Super bijzonder!

Veel mensen dachten dan ook dat mijn oudste neefje mijn broertje was totdat ze ons ‘opa’ en ‘papa’ hoorden zeggen. Toen vonden we het grappig, nu snap ik deze mensen wel. Ik zou ook even fronsen, maar zoals ik al zei, ik ben echt een behoorlijke nakomer.

Ik had graag nog een jonger broertje of zusje gewild, maar ik begrijp nu dat dat geen optie was. Tegelijkertijd had ik mijn neefjes, ook dat was feest.

Als ik terugdenk aan mijn jeugd was het altijd gezellig, had ik een heerlijke slaapkamer waar ik lekker kon rommelen en iedereen was welkom. Ik had het goed!

4 zussen en een broer

Ik kom uit een gemengd gezin. Mijn vader had drie dochters en mijn moeder een zoon en een dochter. Ik ben het enige kind van hen samen. Toch mocht ik nooit praten over halfzussen of een halfbroer, want mijn ouders deden niet aan halfjes zeiden zij. Officieel is het zo, maar ik ben het niet gewend om te zeggen. Voor mij zijn het zussen en een broer.

Met de dochters van mijn vader (om het voor het gemak maar even zo te noemen) heb ik minder contact. Met één van hen helemaal niet en de andere twee wat oppervlakkiger. We volgen elkaar op Facebook, ik weet dat ze mijn blog wel volgen, maar er is absoluut ook geen sprake van ruzie bijvoorbeeld. Met de jongste van hen heb ik het beste contact. Nog steeds oppervlakkig, maar wel goed. Ik denk ook dat wij het meest op elkaar lijken.

Het bijzondere is dat we wel veel gemeen hebben met elkaar. Zo hebben we allemaal een hart voor dieren en affiniteit met de zorg. Zo werken twee van hen en ik voor dezelfde zorgorganisatie. Dat is dan toch wel weer bijzonder.

Met mijn broer en jongste zus (van mijn moeder dus) heb ik het best contact. Verjaardagen, kraamvisite, feestjes etc. We zien elkaar regelmatig gelukkig. Dat contact is dus ook heel anders. Zo stonden mijn broer en zus vrijwel meteen op de stoep bij ons nieuwe huis en mijn zwager heeft geholpen met klussen. Milan is vernoemd naar mijn broer en opa (dezelfde naam) en Floris naar mijn neefje, de zoon van mijn zus. Die band is dus echt heel erg anders.

Hoeveel broers en zussen heb jij? Laat het me weten in de comments hieronder of klets mee op Instagram of Facebook.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *