Home + Persoonlijk | 10 jaar geleden vs. nu

Persoonlijk | 10 jaar geleden vs. nu

Ik weet niet meer waar ik het een tijdje terug voorbij zag komen, maar ik dacht op Instagram Stories: een tag waarbij je terugblikte naar 10 jaar geleden en daarna een sprong maakte naar het heden en vertelde hoe diezelfde situatie er nu uitziet. Ik vond dit zo’n leuk idee dat ik het heb opgeslagen. Vandaag mijn antwoorden. Oftewel, hoe zag mijn leven er 10 jaar geleden uit en in hoeverre is dat veranderd in die 10 jaar?

Relatiestatus

10 jaar geleden

10 jaar geleden waren Patrick en ik verloofd en hadden we een trouwdatum gepland: 10-09-2010. In februari kwamen we erachter dat ik zwanger was van Milan en in oktober uitgerekend was. Ik wilde niet hoogzwanger trouwen omdat je niet weet hoe de situatie dan is. Kan je nog tot diep in de avond dansen of moet je bedrust houden omwille van de baby? Dat is nogal een verschil en vanwege die onzekerheid besloten we onze trouwdag te vervroegen naar de zomer. 10 jaar geleden rond deze tijd hadden we nog geen idee dat dit allemaal stond te gebeuren.

Nu

Zijn we bijna 10 jaar getrouwd en nog steeds heel erg blij met elkaar. We zijn inmiddels ouders van twee prachtige jongens en hebben al heel wat meegemaakt samen. Stil going strong dus!

Huisdieren

10 jaar geleden

10 jaar geleden hadden we vier katten tegen wil en dank. Maar goed, we vonden het sneu ze ergens anders onder te brengen dus spraken we af voor ze te zorgen, maar er zouden geen nieuwe katten meer bij komen als er één zou overlijden. We hebben ontzettend lieve katten, maar vier was echt wat veel.

Nu

Zijn het er nog “maar” twee en dat is prima. Gijs en Ernst zijn inmiddels overleden. Gijs was oud en ziek en Ernst had een tumor waar we helaas niets meer aan konden doen. De twee overgebleven katten worden steeds ouder en dat is te merken. We houden ze tot hun einde en zorgen met liefde voor ze.

Wonen

10 jaar geleden

10 jaar geleden woonden we in ons huidige huis. We woonden er net en hadden wilde plannen met het huis. Wat we toen nog niet wisten was dat we nog heel wat pech zouden hebben in dit huis. Ook hadden we toen nog dubbele woonlasten vanwege de crisis.

Nu

Wonen we dus nog steeds in dit huis, maar er is in de tussentijd een hoop gedaan. Geen grote verbouwingen, maar wel behoorlijke klussen. Ook hadden we toen twee kamers over welke nu de kinderkamers zijn. Een behoorlijke verandering! Voor dit jaar staan er ook een aantal klussen op de planning. Met een eigen huis ben je nooit klaar, helemaal niet wanneer dat huis ruim 100 jaar oud is.

Welke auto reden we toen?

10 jaar geleden

Dat was waarschijnlijk een Chevrolet Kalos. Een mooie auto die toen nog niet zo oud was. Hij was lichtblauw en reed heerlijk. Uiteindelijk hebben we die toch ingeruild voor een ruimere Ford Focus.

Nu

Dat hebben jullie uitgebreid kunnen volgen; we rijden sinds kort in een prachtige Mazda CX5! We hebben de afgelopen jaren heel wat pech gehad met auto’s en toen het kon besloten we te gaan voor een goede, degelijke en zo goed als nieuwe auto. We hopen daar heel wat jaren in te kunnen rijden zonder zorgen. We hebben eindelijk onze droomauto kunnen kopen en daar zijn we stiekem best een beetje trots op ☺️

Mijn beroep

10 jaar geleden

10 jaar geleden was ik nog een activiteitenbegeleider. Ik werkte voor dezelfde organisatie als nu, maar in een totaal andere functie. Ik werkte er bijna acht jaar lang met blinde en slechtziende ouderen en heb daar een ontzettend leuke tijd gehad. We hadden een heel leuk team en hebben heel wat met elkaar gedeeld. Het viel niet mee om weg te gaan…

Nu

…Maar ik zie ze zo nu en dan nog steeds omdat ik nog steeds bij die zorgorganisatie werk. Toen als activiteitenbegeleider en nu als online communicatie adviseur. Iets heel anders, maar ik ben nog steeds heel blij met deze switch. Voor mij was het een logische vervolgstap omdat ik destijds een webshop had en veel bezig was met online marketing. Het heeft zo moeten zijn denk ik.

Familie

10 jaar geleden

10 jaar geleden was mijn oma net overleden. Ik had een heel goede band met haar en miste haar toen ontzettend. Nog steeds, maar dat gevoel werd in de loop van de tijd minder. Al hadden we haar nog heel graag hier gehad natuurlijk. Oma was een lieverd. Mijn vader was al zeven jaar daarvoor overleden en hoewel ik uit een grote familie kom, hebben we altijd maar een klein clubje om ons heen gehad.

Nu

Dat is nu eigenlijk niet anders. Er hoeft niet altijd ruzie te zijn, maar soms ontstaan die dingen zo en dat is jammer, maar ook niet onoverkomelijk. Heel veel meer kan ik er niet over zeggen.

Zo, dit was mijn terugblik met daarna een sprong naar het heden. Eigenlijk is er helemaal niet zoveel veranderd en zijn we voornamelijk ouder geworden haha. Zijn er misschien nog dingen die jullie willen weten van 10 jaar geleden en nu? Laat het me dan vooral weten, als er genoeg zijn maak ik een nieuwe editie.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Angelique
    22 januari 2020 / 07:55

    Mooie vooruitgang Maris? ik denk alleen dat je 10 jaar geleden zwanger was van Milan?. En ik mis je nog steeds als collega. X

    • 22 januari 2020 / 08:05

      Haha, ik zal net zwanger geweest zijn van Milan, misschien een paar dagen, maar dat wisten we toen nog niet ☺️ En wat hebben we het leuk gehad hè in die jaren? Als ik bij jullie ben is het altijd als vanouds. X