Home + Oppas en werken tijdens de zomervakantie, zo lossen wij dat (met hulp) op

Oppas en werken tijdens de zomervakantie, zo lossen wij dat (met hulp) op

“Wat zouden wij moeten zonder de hulp van opa en oma?” Ik roep het zeer regelmatig tegen de mensen om ons heen. We hebben namelijk heel erg veel geluk met een opa en oma die praktisch aan de overkant wonen en er altijd voor onze kinderen zijn. Toch willen we in de zomervakantie opa en oma zoveel mogelijk ontlasten en hebben we een bepaalde constructie bedacht waardoor dat hopelijk ook lukt. Daarnaast gaat het werk voor Mamablogger ook door. Zo lossen wij dat deze vakantie op.

Overal werken

As we speak zit ik aan de keukentafel van ons resort dit artikel te typen. Ik heb echt heel slecht vooruit gewerkt omdat het mij ontbrak aan tijd daarvoor. Daarom werk ik tijdens de vakantie gewoon door aan Mamablogger. Wat dat betreft is bloggen een makkelijk vak, want ik kan overal werken als ik mijn laptop maar bij mij heb.

Vakantie van mijn werk en weer aan het werk

Ik heb wel drie weken vakantie van mijn werk. Pat ook, maar we overlappen twee weken met elkaar. Ik had al een week eerder (die hele warme week) en als ik weer aan het werk ga, heeft Patrick nog een week vakantie. Zo hebben we vier van de zes weken overbrugt. De laatste twee weken van de vakantie gaan de jongens drie dagen per week naar opa en oma. Ik heb de woensdag vrij en op donderdag werk ik de ochtend thuis dus dan zijn de jongens ook gewoon thuis.

In totaal hebben we dus zes dagen oppas nodig van de zes weken. Ik denk, en hoop, dat we het dan goed hebben geregeld in de vakantie.

In principe doen we dat ieder jaar op deze manier en dat werkt tot nu toe heel goed. En zo hebben opa en oma ook nog een beetje vakantie 😉

De laatste week van mijn vakantie

Als we weer terug zijn van onze vakantie probeer ik in die laatste week zoveel mogelijk vooruit te bloggen. Dan zal alles weer een beetje rustiger zijn en kan ik misschien nog even een paar uurtjes buiten de deur werken om meters te maken. Daarna is alles weer normaal. In ieder geval kun je gewoon blogjes van mij verwachten en zal ik nooit helemaal vrij hebben, maar eigenlijk vind ik dat stiekem wel lekker. Laat mij maar lekker werken en rommelen 😉

Hoe doen jullie dat in de vakanties wat betreft oppas/opvang? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *