Home + Zo maak je in een handomdraai van een kinderkamer een stoere jongenskamer

Zo maak je in een handomdraai van een kinderkamer een stoere jongenskamer

Op een gegeven moment komen kinderen op een leeftijd dat ze hun kamer te kinderachtig vinden en ze graag een heel nieuwe, stoerdere kamer willen die past bij hun leeftijd. Nu kan ik mij voorstellen dat een totaal nieuwe kamer een beetje teveel van het goede is, maar een upgrade kan natuurlijk wel. Dat kun je in één keer doen of stapsgewijs, net wat je wil en wat je budget toelaat. Bij Milan hebben we dat ook gedaan. Hij had al een redelijk nieuwe kamer en ik zag het niet zitten om wéér alles om te gooien en te veranderen. Daarom gaven we de kamer een upgrade naar een stoere jongenskamer.

Een nieuwe graffiti muur

Milan heeft niet zo’n heel grote kamer en dus moesten we een beetje creatief zijn. Begin dit jaar wilde hij heel graag een graffiti muur van LEGO Ninjago. De vriend van een collega bleek dat heel goed te kunnen en dus vroegen we hem een Ninjago graffiti te maken. Het werd echt een fantastische muur waar Milan nog iedere dag heel erg blij mee is.

Voor…

Na…

Inmiddels is de tafel één en al Ninjago en is het opgeruimd. Over een tijdje zal hij aan deze tafel ook wel wat huiswerk moeten maken, maar dan heeft hij wel een lekker plekje zo.

Een graffiti kan overigens wel wat extra diepte geven aan een kamer. Zeker een wat kleinere kamer zoals deze. Daarnaast is het weer eens wat anders.

Stoere, kleine meubeltjes in een stoere jongenskamer

Een stoer locker nachtkastje of die ene, houten kist, er zijn talloze kleine meubeltjes die niet perse veel hoeven te kosten, maar die al snel een verschil maken. Al is het alleen maar omdat je er een hoop zooi in kwijt kunt 😉

Accessoires

Met accessoires kun je al heel veel. Toffe blikken kun je zwart spuiten en gebruiken als opbergblik. Ook de houten dino’s zijn supertoffe accessoires die heel stoer staan.

Ook de gekleurde kratjes zijn nu razend populair en kun je overal shoppen in te gekke kleuren. Stapel ze op elkaar en je kunt deze ook gebruiken als nachtkastje. Bij Heb ik Via in Gouda vonden we deze te gekke houten Batman pop, die staat nu op zijn nachtkastje. De Ninjago klok kon natuurlijk niet ontbreken en kreeg Milan voor zijn verjaardag.

De basis rustig

Eigenlijk is zo’n upgrade naar een stoere jongenskamer helemaal niet zo lastig. De tips die ik noem zijn redelijk voor de hand liggend, maar vaak denken we te moeilijk en er is zoveel te koop dat we door de bomen het bos vaak niet meer zien. Mijn advies is om de basis rustig te houden in redelijk neutrale kleuren die je zo over kunt schilderen. Dat geldt ook voor de gordijnen. We hebben daarna gekeken naar de kleuren voor de graffiti muur en die doorgegeven zodat het wel bij het geheel paste. De accessoires pas je dan op aan. Zeker bij een wat kleinere kamer is het fijn die basis rustig te houden zodat het geen bonte kermis wordt van allerlei kleuren, stijlen en spulletjes.

Een leuk klusje om aan te pakken in de vakantie en je creëert zo snel een verrassing voor je kind!

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments

  1. 4 augustus 2019 / 19:58

    Onze dochter heeft de leeftijd van Milan. En ook haar slaapkamer krijgt een upgrade. Prinsessen en teveel rosé is verleden tijd. En ook wij doen het met kleine veranderingen.