Home + 10 x mijn hysterische blogger trekjes ;-)

10 x mijn hysterische blogger trekjes ;-)

Patrick zuchtte laatst dat John Williams wel een nieuw programma format kon gaan uitwerken: ‘Help mijn vrouw is blogger’ en misschien heeft ‘ie ook wel gelijk. Ik spreek nu even voor mijzelf, maar ik kan mij best voorstellen dat mannen soms best gek worden van die bloggende vrouwen. Het is hard werken naast al het andere wat er nog gedaan moet worden en er gaat dus een hoop tijd in zitten. En wat dacht je van geld? Ik investeer zo nu en dan echt in de blog en dan heb ik het niet over de hosting, maar spulletjes voor een nieuwe DIY of een budget outfit die ik wil laten zien.

Dat valt allemaal in het niet bij alle voordelen die we ervan hebben, maar toch… Het is soms allemaal best een tikkeltje hysterisch. Ik bedacht mij dat ik best een top 10 kon maken van mijn hysterische blogger trekjes en het kostte mij dan ook geen enkele moeite om er 10 te bedenken. Misschien toch voldoende zelfkennis 😉 Ik ben benieuwd of jij ze herkent…

 1. Alles gaat op de foto. Waar we ook zijn, mijn camera gaat mee en ik zelf mijn telefoon uitgekozen op de kwaliteit van de camera. Ik word ook geïrriteerd als ik vergeten ben een foto te maken van mijn eten. Ja, stel je voor! 😉 Ik rijd ook weleens om om ergens een mooie foto te maken voor de blog. Dat ook nog…
 2. Boekjes, ik ben gek op boekjes. Ik kan ook iedere keer wel een andere reden bedenken om er weer één aan te schaffen. patrick schudt dan vooral zijn hoofd en vraagt  zich af waarom.
 3. Liefde voor de Action. Ik houd van de Action. Nu is dat geen  typisch blogger trekje, maar ik kijk er dus wel wekelijks of ik iets kan vinden om over te bloggen of iets wat ik kan gebruiken voor een DIY budget. Ik vind het leuk en kan niet ontkennen dat deze blogs ook goed gelezen worden…
 4. Denken in blogs. Bij alles wat ik zie of hoor vraag ik mij af of het leuk zou kunnen zijn voor Mamablogger. Het is zo in mijn systeem dat ik mij niet eens meer voor kan stellen hoe het was toen ik nog niet blogde.
 5. De hele dag de mail in de gaten houden. Ik houd de hele dag mijn mail in de gaten. Op de één of andere manier is dat dus verslavend, want er komt vaak een leuke verrassing uit. Wat dacht je van een leuk uitje, shoppen voor Milan bij een webshop of een leuke samenwerking? Ik grap weleens dat je mij beter kunt mailen dan bellen, dat heb ik eerder door haha.
 6. Als ik een idee heb moet ik er meteen mee aan de slag. Op de één of andere manier wacht ik niet als ik een idee heb, omdat ik dan “bang” ben dat een ander er eerder over blogt. Ik wil vaak de eerste zijn. Sorry, slechte gewoonte!
 7. Ik wordt heel gestrest als er technische problemen zijn. Een tijdje geleden moest ik plotseling verhuizen van hosting omdat de mijne de bezoekersaantallen niet aankon en daar extra geld voor wilde rekenen. Door al het verkeer zeiden zij dat ik werd aangevallen en werd de blog van het ene op het andere moment geblokkeerd. Dat werd snel opgelost door Kees Lamper van Lamper Design, maar ik was echt in paniek. Dat ben ik trouwens al snel als er dit soort problemen zijn. Alles moet het gewoon doen. Ik vind het vervelend als ik niet gewoon mijn ding kan doen en afhankelijk ben van anderen.
 8. Ik kijk heel erg naar wat anderen doen en wat ik dan kan doen om mijzelf te blijven ontwikkelen. Meegaan met de ontwikkeling dus. Ik zie andere bloggers niet als concurrentie omdat we toch wel heel anders zijn en anders bloggen, maar ik wil wel weten wat zij doen. Doe ik voor mijn werk trouwens ook op andere gebieden dus het zit er wel een beetje in.
 9. Ik houd ervan om vooruit te werken en heb de drang om iedere dag iets te plaatsen. Ik word er onrustig van als ik nog niets heb geschreven voor de dag erna. Ik heb namelijk eens gehad dat ik ’s morgens vroeg wilde schrijven voor die dag, maar toen lag de site eruit. Dan heb ik dus niets. Ook daar word ik onrustig van ook al weet ik dat er niemand dood van gaat. Sindsdien staat er altijd iets klaar.
 10. Schaamteloze zelfpromotie. Nou ja, schaamteloos… Dat is het niet helemaal, maar het wordt wel makkelijker om mijzelf te verkopen. Ik weet ook niet of zelfpromotie wel het goede woord is, maar ik weet inmiddels wel wat de blog waard is en ben niet meer zo onzeker als in het begin.

Dit waren mijn 10 hysterische blogger trekjes, die soms écht hysterisch kunnen zijn. En toch is het het allerleukste wat ik doe! Ben jij blogger en herken je er een paar? Of heb je vragen hierover? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Reacties

 1. 16 augustus 2016 / 08:53

  Ik herken ze niet allemaal, maar van een paar heb ik toch ook serieus last! 🙂

 2. 16 augustus 2016 / 10:57

  Die laatste herken ik niet. Vind het nog steeds moeilijk haha

 3. 16 augustus 2016 / 10:58

  Yes die camera moet echt altijd mee! Hahaha wat een heerlijk rijtje 🙂

 4. 16 augustus 2016 / 11:12

  Als blogger krijg je inderdaad wel bepaalde eigenschappen. Ik maak nu veel meer foto’s en veel lastige dingen vind ik niet meer erg, omdat ik er over kan schrijven.

 5. 16 augustus 2016 / 13:14

  Haha, ik herken dit absoluut! Al heb ik niet de drang om elke dag iets te plaatsen. Houd mij gewoon aan mijn schema, want ik weet dat als ik iedere dag iets online zou zetten dat ik dan te streng voor mezelf ga worden.

 6. 16 augustus 2016 / 14:47

  Yep de foto’s en de mail herken ik goed 😀
  Ik heb heel veel mazzel dat mijn man mijn technische deel voor zijn rekening neemt (en hij het ook echt snapt). Als er een omleiding verdwenen is of ieder ander probleem, hij lost t op. Maar alsnog geeft het stress!!

 7. 16 augustus 2016 / 22:16

  Haha, yepperdepep!!
  Zeer herkenbaar ?
  Vooral het fotograferen en dan ook meteen 100 foto”s maken met verschillende composities, witbalans etc.
  En dan foto’s ook nog eens in Photoshop bewerken daar kan ik me heeeeel lang mee vermaken! ?