Home + Op vakantie en weekendjes weg, zo lossen wij dat op met onze huisdieren

Op vakantie en weekendjes weg, zo lossen wij dat op met onze huisdieren

We trekken er graag op uit met het gezin en gaan regelmatig een weekendje weg. We ontdekken graag nieuwe plekjes en sparen avonturen en mooie verhalen. Niet iedere maand natuurlijk, maar we plannen het wel. Zo gaan Pat en Milan binnenkort weer samen op mannenweekend en hopen we nog een weekendje weg te plannen met onze trouwdag. We moeten het echt plannen, want je koffers pakken en wegwezen gaat voor ons niet op omdat we huisdieren hebben. We hebben twee katten en die moeten natuurlijk wel goed verzorgd worden. Zo lossen wij dat op!

De zorg voor onze katten als wij op vakantie gaan

In ons vorige huis was het allemaal wat gemakkelijker te regelen wat betreft onze katten. Mijn ouders woonden aan de overkant en konden heen en weer voor de katten. Ze konden sowieso de schuur in door middel van een kattenluik en daar stond dus altijd een bakje met brokken en een bakje water. Mijn ouders vulden dat bij en gaven ’s morgens ook natvoer. ’s Avonds namen ze nog weleens een kijkje en hielden ze de katten gezelschap.

Verder hielden de buren een oogje in het zeil en als mijn ouders er ook niet waren, zorgden de buren voor de katten. Andersom deden wij dat ook. Het was nooit een probleem gelukkig en de katten werden goed verzorgd.

Nu ook, maar nu is het toch allemaal wat lastiger om te regelen. We wonen verder weg en deze buren kennen we nog maar kort. We moeten nu dus wederom een beroep doen op mijn ouders en vragen of zij heen en weer willen rijden. Voor de zomervakantie moeten we even kijken op wie we nog meer een beroep kunnen doen. Onze katten elders onderbrengen is voor hen geen optie. Dan zitten ze waarschijnlijk de hele vakantie verstopt in een hoekje en dat doen we ze niet aan. Een kat meenemen is een stuk lastiger net als met een konijn of een cavia bijvoorbeeld.

Op vakantie met je hond

Op vakantie met je hond is daarentegen een stuk gemakkelijker. Een hond is een veel socialer dier en kan niet zichzelf naar binnen en naar buiten laten door middel van een kattenluik. Gelukkig maar, want ik denk dat een vakantie met je hond juist ontzettend leuk is. Datzelfde geldt voor mijn zus en haar gezin. Zij hebben sinds 1,5 jaar ongeveer een hond, Moos, en ook die gaat inmiddels overal mee naartoe. Moos is echt een onderdeel van het gezin geworden. Het enige dat misschien anders wordt is dat je, wanneer je een hond hebt, met andere ogen naar de bestemming kijkt. Waar je voorheen wellicht koos voor een strandvakantie, kan ik mij voorstellen dat je met een hond kijkt of je er vooral lekker kunt wandelen.

Weekendje weg

Zelf gaan we vaker een weekendje weg dan dat we met vakantie gaan. Zo spreiden we lekker die momenten waarop we er even tussenuit gaan 😉. We kiezen dan vaak voor een hotel of een huisje en gaan heel graag naar een hotel van Van Der Valk. Zelf logeren we vaak in een heerlijk hotel op de Veluwe. Ik kan mij voorstellen dat een weekendje weg met je hond in zo’n omgeving fantastisch is omdat je daar heerlijk kunt wandelen. Niet ieder hotel is even gastvrij voor honden, maar bij Van Der Valk zijn er heel veel mogelijkheden. En als je met het gezin een weekendje weg gaat hoort de hond daar natuurlijk gewoon bij.

Hoe regelen jullie de opvang van je huisdier als je een weekendje weg gaat of op vakantie gaat? Past familie dan op, breng je je huisdier weg of pas je je bestemming aan op de hond? Laat het me weten in de comments hieronder.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.