Home + Onmisbare baby- en kindermusthaves | Wat kun je zelf maken?

Onmisbare baby- en kindermusthaves | Wat kun je zelf maken?

Toen ik net zwanger was ging er opnieuw een wereld voor ons open. We waren er immers al zeven jaar uit en opeens kwamen er trends voorbij als wafelstof. Ik kende het natuurlijk wel, maar had me er nooit echt in verdiept, omdat dat simpelweg niet nodig was. Bijna negen maanden verder heb ik een voorliefde ontwikkelt voor wafelstof en hebben we dus ook al een aantal items gekocht die gemaakt zijn van de stof. Zo kocht ik bijvoorbeeld een babynestje van iemand die deze zelf maakt. Dit zette mij aan het denken. Waarom kon ik dat niet? Het is toch te gek als dat je dat soort dingen zelf kunt maken voor je kinderen?! Het nieuwe seizoen is aangebroken met veel nieuwe stoffen en printjes. Daarom vandaag wat inspiratie met wat je zelf kunt maken met de populairste stoffen van dit moment.

Badstof

We hebben voor de baby eigenlijk nog geen badjasje en ik heb ook nog niet echt een heel leuke gevonden moet ik eerlijk zeggen. In dit soort gevallen zou ik zó graag willen dat ik er eentje zelf zou kunnen maken. Want zeg nu zelf, dit zijn toch onwijs leuke badjasjes?

Verder kun je met de restjes stof ook nog bijpassende knuffeltjes maken.

Wafelstof 

Mijn all time favourite! Een ontzettend populaire stof. Ik weet niet waar dat aan ligt, maar waarschijnlijk ligt dat aan de klassieke en luxe uitstraling die heel goed combineert met andere stoffen waaronder katoen.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan dat babynestje met bijpassend dekentje, een verschoningsmatje, dekentjes voor de wieg of het ledikantje, omslagdoeken etc.

Tricotstof

Dit is denk ik de favoriete stof van heel veel moeders, want tricot stoffen zijn namelijk altijd goed omdat ze zo lekker zitten.  Daarnaast zijn dit de stoffen met de meest gave printjes om bijvoorbeeld jurkjes of legging mee te maken. Wat dacht je van een macaron print of een monochrome print. Daar kun je toch alle kanten mee op? Je kunt er ook kussentjes van maken voor op de kinderkamer.

Joggingstof

Deze stof een aantal jaren geleden misschien nog ‘not done’, behalve als het ging om gymkleding, maar tegenwoordig is deze stof niet meer weg te denken uit de garderobe van onze kinderen. Het is namelijk hip, het zit lekker en het is de ideale stof om naar school te dragen. Milan zit sinds kort op musicalles en dan wil hij ook graag iets aan waarin hij zich lekker kan bewegen. Joggingstof is dan ideaal! Overigens niet alleen voor broeken, maar ook voor stoere sweaters.

De mogelijkheden zijn eindeloos en ik blijf het zeggen, want wat zou ik dit graag zelf kunnen! Buiten dat het ontzettend leuk is om dit zelf te kunnen maken, denk ik dat ik er ook heel ontspannen van zou worden 😉

Ben jij een beetje handig met de naaimachine? Zo ja, wat maak je zoals en zo niet, wat zou je graag zelf willen maken? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Rebecca
    27 september 2017 / 10:16

    Leuke blog.
    Ik ben achter de naaimachine gekropen bij onze dochter. In het begin maakte ik jurkjes en een boxkleed. Daarna wat moeilijkere dingen, maar eigenlijk is naaien niet zo moeilijk.
    Zelf koop ik enkel stoffen online en op de markt.