Home + Nesteldrang 2.0 | De box moet zwart!

Nesteldrang 2.0 | De box moet zwart!

Je hebt het misschien al in een zwangerschapsupdate voorbij zien komen, maar we hadden een witte box via Marktplaats gekocht. Prima ding met een lade eronder. Bij Milan hadden we een nieuwe en die hebben we niet eens zo lang gebruikt, dus daarom vonden we een tweedehands box nu een goed alternatief. De box was mooi, maar toen hij eenmaal stond zag ik er wel wat kale plekken op. Ik ben dan zo iemand die daar de hele tijd naar kijkt en zich eraan gaat irriteren. Ik durfde het bijna niet tegen Patrick te zeggen, maar de irritatie over die kale plekken won het. Ik wilde de box verven. In het zwart…

Patrick keek me aan alsof ik gek was geworden en was juist zo blij dat de zwarte kozijnen klaar waren, net als de rest van de benedenverdieping (deuren, trap etc.). Toen ik hem plaatjes liet zien van zwarte boxen, kon ik hem overtuigen. Hij haalde de box weer uit elkaar en begon met verven.

Welke verf hebben we gebruikt?

We vonden het best lastig om verf uit te zoeken, want we hebben altijd gehoord dat je niet zomaar verf kunt kopen voor kindermeubels. Nadat we hoorden dat kinderverf niets meer dan een goede marketingtruc is, zijn we ons gaan verdiepen in andere verf. Want gingen we dan voor verf op waterbasis of op terpentinebasis? Verf met giftige stoffen mag niet meer worden verkocht in Nederland omdat deze schadelijk zijn en dat was best een geruststelling. Toch wordt aangeraden om verf op waterbasis te gebruiken als je zwanger bent vanwege de geur. Patrick schilderde de box in de schuur en liet het daar eerst helemaal goed drogen en uitharden dus dat probleem hadden we niet. De terpentine schijnt hierna al helemaal vervlogen te zijn.

Vervolgens hebben we gekeken naar welke verf het beste uit zou harden. Dit was volgens diverse websites toch de verf op terpentinebasis. Uiteindelijk hebben we toch hiervoor gekozen zodat de kans op afbijten minimaal zou zijn. Al met al was het geen gemakkelijke keuze, maar nu hij klaar is en bijna twee(!) weken heeft uitgehard kan ik zeggen dat de verf er heel goed op zit, we niets meer hebben geroken en hij echt heel mooi is geworden!

Voor en na

Zo zag de box er uit toen we hem net hadden staan.

Hier had Patrick al een deel klaar (inclusief uitharden) en er moest nog een deel geverfd worden. Om te voorkomen dat het in de schuur vochtig zou worden, werd alles binnen gezet nadat het klaar was.

En hij staat!

Het inrichten kan beginnen!

Hij is mooi geworden hè? Wij zijn er heel blij mee en nadat Patrick heel wat complimenten kreeg, moest ook hij toegeven dat het echt heel gaaf is geworden, al heeft hij me echt wel vervloekt met mijn grillen. Sorry!

Hoe vinden jullie hem geworden? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Christine
  29 september 2017 / 07:41

  Zo heel erg gaaf istie geworden!! Ik koop hem met alle liefde van je over als Patrick er nu nog ooit afstand van kan doen : $
  Wij hadden een crème via Marktplaats waarvan ik graag de bovenste randen roze wilde hebben omdat die een beetje afgesabbelt waren door de vorige.. wij hadden toendertijd voor waterbasis gekozen, prinsessenroze. Vervolgens ging mijn man in de schuur aan de slag.. kwam ik op een gegeven moment bij hem kijken, was hij elk spijltje !!! aan het schuren!! Oepsie, miscommunicatie! Dus toen is hij bij ons ook maar helemaal roze geworden, behalve het onderstel dat crème bleef. Even aan wennen, maar uiteindelijk heel gaaf geworden en lekker veel roze :p
  Verkopen vond ik naderhand heel moeilijk omdat ik wist dat het m’n man zoveel werk had gekost (uiteindelijk heb ik nog twee rekjes staan schilderen omdat onze dochter er al was en mijn man hem nog niet af had:$) maar uiteindelijk hebben we de box samen met het blik verf doorverkocht aan mensen die hem ook heel leuk vonden en extra matchende dingen in dezelfde tint wilden verfen dus dat stelde mij gerust dattie op een gewaardeerde nieuwe plek terecht zou komen!
  O en we hebben echt onwijs veel complimenten gehad (waarbij ik de papa steeds meer zag gaan groeien;))
  Hopelijk heb je er snel plezier van!!

  • 1 oktober 2017 / 14:12

   Dankjewel! Het is inderdaad fijn als je hem kunt doorverkopen aan mensen die hem waarderen. Het is tenslotte toch jullie box geweest en daar zitten speciale herinneringen aan. Ik hoop ook dat er snel een gezond mannetje in mag liggen!