Home + Geld & Budget | Omgaan met onverwachte rekeningen

Geld & Budget | Omgaan met onverwachte rekeningen

Als er iets kapot gaat in en rond je huis, dan lijkt het wel alsof alles tegelijk komt. Zo hadden wij een paar maanden terug een kapotte wasmachine en moesten we twee keer met onze kat Bobby naar de dierenarts waarna we hem uiteindelijk in lieten slapen helaas. Gevolg: een paar honderd euro armer. Ik denk dat iedereen dit soort situaties wel herkent. Van die onverwachte rekeningen waar je flink van baalt. Hoe wij hiermee omgaan lees je hieronder.

Twee stappen vooruit, drie stappen terug

Nadat we het potje ‘onvoorzien’ weer enigszins aan hadden gevuld, startte de auto van Patrick opeens niet meer. Net terug van de APK, en hoewel je dit soort dingen niet kan voorspellen, hadden we dit ook niet meteen verwacht. Hup, auto naar de garage en 1,5 dag later tikten we weer €218,- af. Nu mogen we absoluut niet klagen en kunnen we dit gelukkig opvangen, maar het voelt dan een beetje als twee stappen vooruit en vervolgens drie stappen terug.

Daar mag je natuurlijk best even van balen. Iedereen moet hard werken voor zijn geld, alles wordt duurder en we hebben allemaal persoonlijke doelen. Dan is het fijn als je dit soort onverwachte rekeningen kan betalen, maar zo voelt dat niet. Je hebt er niets leuks voor en het brengt je niet dichter bij jouw doel.

Lang leve de digitale spaarpotjes

Wat ons in ieder geval heel erg helpt zijn onze digitale spaarpotjes. Hier zit ook een potje bij voor de auto en een potje onvoorzien. Bijvoorbeeld voor een kapotte wasmachine. Inmiddels hebben we ook een potje voor de dierenarts. We hebben nu nog één kat die 13 jaar oud is. Handig om daar alvast iets voor opzij te zetten voor het geval dat…

Ik moet zeggen dat die potjes houvast en rust geven. Omdat je per potje een bestemming hebt voor je geld, voelt het niet alsof je onterecht geld uit dat specifieke potje haalt. Het is en blijft zuur en balen, maar het klopt wel.

Niet te lang bij stilstaan

Onverwachte rekeningen zijn simpelweg heel erg balen. Om problemen te voorkomen is het fijn als je in ieder geval kleine beetjes weg kan zetten hiervoor. Kleine beetjes lopen uiteindelijk behoorlijk op en voor je het weet heb je een lekker potje opgebouwd hiervoor. Leuk zal het nooit blijven, maar het het geeft wel rust dat je niet in de problemen komt door bijvoorbeeld een kapotte wasmachine of een huisdier die opeens naar de dierenarts moet.

Inmiddels lijkt het hier een beetje de Wet van Murphy en is ook de bakfiets weer kapot. Ik probeer er maar niet te lang bij stil te staan. Ik hoop vooral dat ik snel weer kan fietsen op mijn bakfiets en dat het daarna even klaar is.

Hoe gaan jullie om met onverwachte rekeningen? Kunnen jullie er net zo van balen als ik?

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *