Home + Ochtendroutine nu beide jongens op school zitten

Ochtendroutine nu beide jongens op school zitten

De afgelopen jaren hebben heel wat ochtendroutines de revue gepasseerd in ons gezin. Zeker na de komst van Floris en de verhuizing 2,5 jaar geleden. Toen pendelden we heel wat maanden heen en weer tussen twee huizen. Wat een gedoe was dat. Maar gedoe of niet, ik ga het best op een goede planning en die was toen zeker nodig gezien de afstand tussen beide huizen. Inmiddels is de rust al lang en breed terug en hebben we al een tijd een fijne ochtendroutine die ik nog niet met jullie had gedeeld. In ieder geval gaat de wekker nog altijd op hetzelfde tijdstip, haha.

Ochtendroutine | De wekker gaat nog altijd vroeg

De wekker gaat nog altijd om 5.30 uur en dat vind ik heerlijk. Ik spring niet meer meteen het bed uit, maar lees wat nieuws, check de socials en klets met de jongens die ook altijd erg vroeg zijn. Het is eigenlijk best een relaxt begin van de dag. Rond 6.15 uur gaan de jongens vast naar beneden. Ik kleed mij aan, doe mijn haar, zet alle ramen open, gooi er een was in en maak de bedden op.

Ontbijten doen we meestal vanaf 6.45 uur. Hier nemen we echt te tijd voor en doen we op het gemak. Dit is ook het moment waarop ik mijn blogpost van die dag deel op de socials, mijn mail beantwoord en nog wat blog. Iets voor 7.30 uur zijn we klaar, ruimen we de vaatwasser in, pakken we onze tassen in en haal ik nog even een stofzuiger onder de tafel door. Vaak pak ik dan de rest van de woonkamer nog even mee en als ik heel snel ben, maak ik het toilet beneden nog schoon. Dit alles doe ik altijd snel, maar ik ga echt de deur niet uit als het niet schoon en netjes is.

Rond 7.45 uur heb ik mijn tanden gepoetst en mijn make-up gedaan. Ik roep de jongens naar boven. Milan poetst dan zijn tanden en doet zijn haar en ik doe dat bij Floris. De ramen gaan dicht, ik check nog even of alles boven netjes in en om 8.10 uur fiets ik met Floris naar school. Tot slot fiets ik 8.25 uur door naar mijn werk. Eenmaal daar is het tijd voor koffie!

 

Vroege vogels

Tot zover onze ochtendroutine. Ik moet zeggen dat we echt onze structuur hebben gevonden en we daardoor ook veel gedaan krijgen in de ochtend. We zijn dit gewend en ik vind het oprecht fijn zo vroeg op te staan. Zo hebben we nooit haast en dat vind ik een heerlijk begin van de dag. Pat is al naar zijn werk voordat mijn wekker gaat en dat betekent dat ik ’s morgens altijd samen ben met de jongens. Dat gaat echt niet altijd van een leien dakje, en dan is het fijn als we geen haast hebben. Al snap ik ook dat er genoeg mensen zijn die hier niet aan moeten denken, haha ?.

In het weekend willen we wel graag wat langer blijven liggen. Is alleen lastig met nog twee van die vroege vogels in huis. Dat is dan ook het enige nadeel voor ons al vermaken zij zich wel en kunnen wij ons mooi nog even omdraaien.

Hoe ziet jullie ochtendroutine eruit en hoe laat staan jullie op?

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *