Home + Ochtendroutine | Deze make-up gebruik ik dagelijks

Ochtendroutine | Deze make-up gebruik ik dagelijks

Hoewel de ochtendspits altijd druk is (bij welk gezin niet?), ga ik niet de deur uit zonder make-up. Ik ben niet zo heel erg goed in het aanbrengen ervan hoor dus verwacht geen Nikki Tutorials achtige taferelen, maar het helpt mij wel om mij beter te voelen én ik moet natuurlijk wel wat doen om mijn wallen te verbergen ?. Welke producten ik zoal gebruik en wat ik fijn vind aan make-up, vertel ik je in deze post.

Niet de deur uit zonder make-up

Ik heb best een gevoelige huid. Redelijk egaal, maar deze kan wel vlekkerig zijn en daar voel ik mij niet fijn bij. Dat is voor mij de meest belangrijke reden dat ik make-up gebruik. Ik wil graag een wat egalere huid. Verder kan ik heel erg tekenen in mijn gezicht als ik moe ben. Dan zie ik heel wit en krijg ik donkere kringen onder mijn ogen. Dat wil ik graag verbloemen met een goede foundation haha. ’s Morgens ziet dat er dan ongeveer zo uit:

Nog steeds rimpeltjes en wallen, maar hé, het is wel egaal en ik zie niet zo wit haha. Het blijft echter niet bij foundation. Over de foundation gebruik ik een poeder en een blusher. Dan blijft de make-up bij mij wat beter zitten. Tot slot nog een lik mascara en dat was het eigenlijk wel. Ik gebruik geen lippenstift of een lipgloss en ook geen oogschaduw. Althans, niet op een gewone doordeweekse dag. Als ik een feestje heb of wanneer we ergens heen gaan, doe ik dat wel.

Op mijn lippen smeer ik alleen maar wat vaseline om ze glanzend te houden en dan worden ze niet schraal. Van gewone lippenbalsem worden ze dat wel.

De afgelopen jaren heb ik heel wat mak-up merken geprobeerd. Van heel goedkoop tijdens de pubertijd tot wat duurder naarmate ik ouder werd. Niet alles was een groot succes en ik kon niet overal even goed tegen. Waar ik wel goed tegen kan en wat bij mij het mooist blijft zitten is de make-up van MAC (onder andere te koop bij Douglas). En als ik dan eenmaal make-up heb gevonden dat bij mij past, dan ben ik ook behoorlijk merkvast. Behalve wat betreft mascara, daar wil ik nog weleens mee wisselen omdat ik het leuk vind uit te testen welke het mooist is en waar ik de langste wimpers van krijg haha.

Wenkbrauwen laten doen

Iets anders dat behoorlijk bepalend is in je gezicht zijn je wenkbrauwen. Ik heb behoorlijk volle, donkere wenkbrauwen waar ik best blij mee ben. Ze waren altijd mooi van vorm, maar sinds een aantal maanden laat ik ze om de zes maanden epileren. Ze werden wat borstelig en de vorm was niet gelijk. Ik begon mij daar enorm aan te irriteren en opeens was ik het zat. Ik vind het ontzettend veel zeer doen om ze bij te houden, maar het resultaat is zo mooi. Het gezicht is het eerste wat je van iemand ziet en ik vind het in ieder geval belangrijk dat het verzorgd is.

Waar ben ik trots op en waar ben ik minder blij mee?

Je kunt natuurlijk niet alles oplossen met make-up, maar dat hoeft ook niet. In ieder gezicht zit altijd iets moois vind ik. Ik ben zelf het meest blij met mijn mond. Ik heb een mooi en recht gebit en volle lippen. Ook mijn ogen en wimpers vind ik mooi. Minder mooi vind ik mijn neus (die is best groot en breed) en de donkere kringen onder mijn ogen. Oh, en vergeet mijn onderkin niet!

Waar ben jij blij mee in je gezicht en welke make-up is voor jou onmisbaar?

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *