Home + Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in maart 2022

Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in maart 2022

Zo, maart 2022 was een dure maand. We gingen een weekendje weg en hebben onze zomervakantie geboekt en aanbetaald. Ik dacht dat we daarom juist helemaal niet zo goed hebben kunnen sparen, maar dat viel enorm mee. Onderaan de streep is er juist heel erg veel gespaard! Hoeveel precies? Dat lees je hieronder ?

Koopzegels laten uitbetalen

We hadden ergens gelezen dat het sinds kort mogelijk is je gepaarde koopzegels bij Albert Heijn op je rekening te laten storten. Superfijn, want dan hebben we geen gedoe meer met contant geld dat je dan weer ergens moet laten storten. We boekten deze maand onze zomervakantie en die viel wat duurder uit dan we van tevoren hadden bedacht. Deze moet natuurlijk ook worden aanbetaald en hoewel we dat geld al apart hadden staan, besloten we ook de spaarzegels uit te laten betalen. Zo konden we uitproberen hoe dit werkt en het geld dat overbleef lieten we gewoon staan in het digitale spaarpotje voor de vakantie. We lieten overigens 12 boekjes uitbetalen en dat betekende een bedrag van €624,-. Inmiddels sparen we weer lekker verder!

Iets minder Peaks, meer naar Meesman

Wat minder lekker ging de afgelopen periode was Peaks. Hoewel we nog steeds een groot fan zijn van Peaks en daar iedere dag een euro op sparen voor de jongens (naast het bedrag wat we sowieso al maandelijks voor ze sparen), ging het met ons geld niet zo lekker. Vanwege de onrust in de wereld schommelden de koersen heel erg en daar baalde ik van, omdat we op Peaks sparen voor de korte termijn.

Daarom hebben we het volgende bedacht: we sparen geen wisselgeld meer via Peaks, maar sparen nu ook een euro per dag. Net als voor de jongens. In plaats daarvan gaat er iedere maand een iets hoger bedrag naar onze gewone beleggingsrekening van Meesman.

Waakzaam

Verder valt er niet zoveel te vertellen. Het kabbelt lekker voort en het is fijn dat dit kan met onze salarissen. Al ben ik altijd waakzaam en check ik iedere dag een paar keer de rekening. Dan maak ik weer tig berekeningen om te checken of alles nog goed gaat. Misschien herkennen jullie dat ook wel.

Overzicht maart 2022

Oké, dan is het nu tijd om de balans op te maken…. *tromgeroffel*

Totaal naar de spaarrekening in maart 2022: €290,- (verdeeld over verschillende potjes)

Totaal naar de spaarchallenge: €101,- (hier lees je alles over onze 52 weken spaarchallenge)

Totaal naar Bloxx voor crypto: €0,-

Totaal naar de beleggingsrekening:
€150,-

Saldo Peaks app: €77,80.
Vorige maand was dat €15,09, dat betekent dat we er €62,71 bij hebben gespaard. De eerste week hebben we nog wel wisselgeld gespaard. Volgende maand is dat niet het geval.

Saldo spaarzegelboekjes Albert Heijn: €83,70. Dat betekent dat we in totaal €119,70 hebben gespaard.
Dit was vorige maand €588,-. Op 16 maart hebben we €624,- uit laten betalen. Dit betekent dat we er toen al €36,- bij habben gespaard. Inmiddels staat er €83,70 bij de koopzegels. Dat hebben we opgeteld bij die €36,- zodat we het totaalbedrag van wat we hebben gespaard toch goed uit konden rekenen. Met Albert Heijn Premium gaat dat lekker snel!

Totaal gespaard in maart 2022: €723,41! 

liefs

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  • Marisca
   Auteur
   3 april 2022 / 11:26

   Ja, we zijn er blij mee. Een kijken wat het deze maand gaat worden ?.