Home + Nieuw schooljaar, nieuwe fiets?

Nieuw schooljaar, nieuwe fiets?

Morgen begint het normale leven en gaat Milan na zes weken zomervakantie weer naar school. Zes weken die van tevoren eindeloos lang leken zijn ook dit jaar gewoon weer voorbij gevlogen. Ik vertelde jullie al dat we zijn kleding al hebben uitgezocht, er is nieuwe gymkleding gekocht en ik heb zelfs al een winterjas klaar hangen. Allemaal leuk en hartstikke noodzakelijk, maar ik heb nog niets verteld over zijn nieuwe fiets.

Want kinderen groeien niet alleen uit hun kleding, maar wat dacht je van hun fietsjes? Voor je het weet hebben ze toch echt een inch groter nodig. Milan dus ook. Hij zit wel vaak in de bakfiets, maar dat wordt zwaarder en hij vindt het zelf ook erg leuk om naar school te fietsen. Kortom, tijd voor een nieuwe. Daar begon onze zoektocht: we willen een goede fiets die nog een hele tijd mee kan en hij moest natuurlijk stoer zijn. Daarom gingen we op zoek naar goedkope fietsen, want alles is al duur genoeg, om er vervolgens één voor Milan uit te zoeken.

Hoe weet je welke inchmaat je nodig hebt?

Dit is een vraag die wij hadden, want hoe weet ik nu welke inchmaat Milan nodig heeft? Het is tenslotte ook belangrijk dat hij met zijn voeten goed bij de grond kan komen.

In principe is het helemaal niet moeilijk de inchmaat te berekenen. Hierbij wordt namelijk gekeken naar de lichaamslengte van je kind. Is jouw kind bijvoorbeeld 122 cm, dan kun je het beste kiezen voor inchmaat 22. Bekijk de tabel hieronder voor een indicatie.

 Online een fiets bestellen

Deze handige tabel vonden we bij de webshop Fietsen op Fietsen. We wisten daarna dat we op zoek moesten naar een jongensfiets 16 inch, omdat Milan nog best wat wiebelig is op de fiets en we ook op safe wilden spelen. Maar welke fiets wilden we dan?

We wilden een hippe stoere fiets en een wat breder stuur, omdat wij het gevoel hadden dat dit Milan ook wat meer houvast zou geven. We struinden wat rond in de webshop van Fietsen op Fietsen en kwamen toen deze fiets tegen. Dit moest hem worden!

De maat bleek goed te zijn voor Milan en in no time hadden we de fiets in huis. Milan kon niet wachten om ermee weg te fietsen en dat deed hij dan ook 😉

Hij kan morgen dus veilig en trots op zijn nieuwe fiets naar school. Nu hebben we echt alles en kan het nieuwe schooljaar wat ons betreft beginnen!

Ik hoop dat jullie wat aan deze tip hebben. Wij gaan in ieder geval voor veel veilige kilometers met deze stoere fiets.

 

Liefs, Marisca

 

 

 

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

 

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *