Home + Nesteldrang! Tips bij het klaarmaken van de babykamer

Nesteldrang! Tips bij het klaarmaken van de babykamer

De nesteldrang begint, paniek! Heb ik alles in huis wat ik nodig heb? Je pakt de checklist erbij en gaat alles even na. Zijn er genoeg kleertjes? Hydrofiele doeken? Flesjes? En een babyfoon? Check, check en nog eens check. De belangrijkste benodigdheden heb je zeker in huis, maar aan de inrichting van de babykamer mag nog wel het een en ander aan gedaan worden. Kies leuke accessoires uit om het geheel compleet te maken! Ook geef ik je in dit artikel nog  een aantal tips over goede nachtrust.

 Urban jungle in de babykamer!

De urban jungle is een van de grootste interieurtrends van dit moment, je ziet deze woontrend steeds vaker voorbij komen. Houd jij nou echt van de natuur in huis, maar wil je ook een stedelijke look creëren? Dan is de urban jungle he-le-maal jouw ding! De kleur groen, natuurlijke materialen en botanische accessoires kenmerken deze interieurstijl. Planten, zoals cactussen en vetplantjes, zijn de eyecatchers in deze inrichting, je ziet ze overal weer terugkomen.  Groen moet je doen!

Wat ook niet mag ontbreken bij een  urban jungle zijn houten materialen, behang met jungle print, kussens, fotolijsten en botanische accessoires. Doorleefde materialen passen ook super goed bij deze inrichting. Voeg een stoel in cognac kleur toe aan de babykamer, een leuk tijgervloerkleed erbij, en wat dieren knuffels en je bent al een heel eind!

Van een goede nachtrust genieten

Iedere ouder wil natuurlijk dat zijn of haar kindje goed slaapt. Of dit nou om het middagdutje gaat, of ’s nachts. Een plisségordijn kan goed helpen bij het realiseren van een goede nachtrust van jouw pasgeboren baby.  Wanneer je tijdens het middagdutje toch nog iets van licht door wil laten, kies dan het plisségordijn in Top Down Bottom Up uitvoering. Het binnenlaten van licht tijdens het middagdutje kan het slaapritme bevorderen. Win-win situatie! Zo kan jijzelf ook genieten van een fijne nachtrust.

Een rolgordijn met verduisterende voering is ook ideaal! In heel veel verschillende kleuren te verkrijgen, dus gemakkelijk af te stijlen met de inrichting van de babykamer. Wanneer je het rolgordijn met een verduisterende voering kiest kun je de kamer lekker donker maken, zo kan je kindje beter slapen. Ga voor een groen rolgordijn om de urban jungle extra naar boven te laten komen.

Optimale verduistering?

Wil je nou optimale verduistering en extra sfeer in je urban jungle babykamer? Ga dan raamdecoraties met elkaar combineren. Met gordijnen en plisségordijnen kun je bijvoorbeeld een goede combinatie maken. Hetzelfde geldt voor rolgordijnen! Kies je rolgordijn op maat, plissegordijn op maaten gordijnen op maatuit met een verduisterende voering. Et voilà! De kamer is super donker.

Weet jij al hoe je de babykamer gaat inrichten?

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *