Home + Wanneer trek je je kinderen een winterjas aan?

Wanneer trek je je kinderen een winterjas aan?

Daar stond ik dan gisterochtend; het weerbericht voor de ochtend was niet heel positief en het zou rond de 14 graden worden met een redelijke wind. ’s Middags zou de zon weer doorbreken en zou het prima weer worden. Vanwege de herfstvakantie gingen beiden jongens naar opa en oma en ik twijfelde heel erg welke jas ik hen aan zou geven. Ze hebben allebei al een winterjas, maar is dat niet wat te vroeg? Wat nu als het straks 5 graden vriest, hebben ze dan niets meer aan hun winterjas? Ik vind het lastig, want wanneer trek je je kinderen een winterjas aan?

In de buggy of buiten spelen

Ik vind het voor beide jongens erg lastig. Floris zit stil in de buggy en zal het misschien eerder koud hebben dan Milan die overal heen rent en fietst. Floris heeft daarom vorige week al een keer zijn winterjasje aan gehad, maar dat was tot nu toe eenmalig. Milan heeft hem nog niet aan gehad, maar heeft tussenjassen aan. De zomerjassen gaan in ieder geval niet meer aan.

Voor Floris hebben we ook een soort tussenjas gekocht (het rode vest op de foto’s hieronder), maar zo nu en dan twijfel ik of deze niet te koud is. Zijn winterjas is echter weer té warm en daarom heb ik voor Floris het volgende bedacht;

 • Ik trek zijn spijkerjasje met bodywarmer aan;
 • Ik koop een borgvest als tussenjas;
 • Ik trek hem een extra vest aan.

Dan moet het voorlopig nog wel even lukken toch?

Wanneer mogen de jongens hun winterjas aan?

Milan heeft dus nog een tussenjas, een bodywarmer, spijkerjasjes en een te gekke regenjas van Go Soaky. Hij kan voorlopig nog wel even vooruit. Ik wilde ze sowieso geen winterjas aan doen voor de herfstvakantie en als ik naar de temperaturen kijk is het voorlopig ook nog niet nodig. Daarom heb ik besloten ze geen winterjas aan te trekken voordat de temperatuur onder de 10 graden komt. Tenzij het heel regen- en stormachtig is en het koud aanvoelt.

De reden hiervoor is dat ik bang ben dat hun winterjas dan niet meer warm aanvoelt als het straks écht koud is en/of het vriest.

Ik denk dat we zo wel een goede weg hebben gevonden, al vind ik het soms nog wel lastig. Hoe doen jullie dat? Wanneer mogen de kinderen een winterjas aan of zien jullie het wel op de dag zelf? Klets gezellig mee in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Danielle
  23 oktober 2018 / 10:21

  Mijn zoon (4,5)heeft nu een tijdelijke tussen jas aan, even snel gehaald bij de primark (toppertje!) Hij zegt zelf dat hij het warm genoeg heeft. Ik zag van het weekend 11C..dan ga ik de winterjas wel overwegen.. Tot die tijd laat ik het hem zelf bepalen, hij voelt het zelf het beste aan!

 2. 23 oktober 2018 / 16:09

  Dankje voor de leuke blog! Het weer gaat helaas weer omslaan en de winterjassen worden bij mij weer uit de kast gehaald 🙂