Home + Must Read | Leerzame boeken voor moeders

Must Read | Leerzame boeken voor moeders

De afgelopen periode vielen er weer een aantal boeken op mijn deurmat waaronder de drie die ik vandaag uit wil lichten. Ik lees heel graag. Van de nieuwste Jill Mansel tot boeken over zelfontwikkeling. Ik vind het allemaal even fijn om te lezen. Bij deze drie boeken realiseerde ik mij dat ze gericht zijn op moeders. Ieder een totaal ander onderwerp, maar wel voor dezelfde doelgroep, welke ook mijn doelgroep is. Komt dat even mooi uit! ?

Boeken voor moeders, die wilde ik graag met jullie delen. Alle boeken zijn leerzaam, maar de één is wel luchtiger dan de ander. Het zijn drie totaal verschillende boeken, maar ze zijn alledrie leerzaam. Ik vertel er hieronder alles over.

Dagboek van een verloskundige van Marlies Koers

Marlies Koers is verloskundige en en heeft een eigen praktijk. In dit boek neemt ze je een jaar mee in haar onvoorspelbare leven. Geen dienst is hetzelfde. Ik heb dit boek verslonden en vond het heerlijk om te lezen. Dat het een heel complex vak is wisten we natuurlijk al, maar ik kende als zwangere alleen maar mijn eigen verhaal. Als ik in die periode met andere vrouwen in de wachtkamer zat, vroeg ik mij weleens af wat hun verhaal was. In dit boek krijg je dat inkijkje. Soms grappig, soms ontroerend en soms val je van je stoel van verbazing. Wat vooral opvalt is haar liefde voor het vak. Dat lees je door het hele boek heen. Een absolute aanrader!

Mom You Can van Elsbeth Teeling

Elsbeth Teeling is bekend van haar platform ‘De club van relaxte moeders’ en Elsbeth vond dat het eens tijd werd om een tegengeluid te laten horen na alle negatieve berichten rondom de combinatie werk en moederschap. In dit boek lees je niet alleen het verhaal van Elsbeth, maar ook interviews met vrouwen die gelukkig zijn als werkende moeder. Ook vind je in dit boek negen succesfactoren voor een goede balans tussen werk en privé. Wat ik vooral herkende in dit boek was dat moeders vaak worstelen met een schuldgevoel. Naar hun kinderen, naar hun werk, hun partner, iedereen. Dat heb ik ook regelmatig, maar het is nergens voor nodig. Het boek leest lekker weg en biedt echt fijne inzichten.

Handboek vroeggeboorte van Shanna de Jong

Dit is het meest bijzondere boek dat dit jaar binnen is gekomen. Ik kreeg dit boek opgestuurd en toen ik het doornam was ik echt onder de indruk. Niet alleen van het onderwerp, maar ook van de hoeveelheid informatie. Dit boek is dé musthave voor iedere ouder die te maken krijgt met een vroeggeboorte. Shanna weet waar ze over praat; in 2014 beviel zij te vroeg van haar jongste zoon. Ze had heel veel vragen, maar kon er met moeite antwoord op vinden. Ik kan mij voorstellen dat je als ouders van een prematuur helemaal geen tijd en energie hebt om te zoeken naar antwoorden. Je wilt ze nu. In dit boek ga je die antwoorden zeker vinden. Het boek bevat praktische en medische informatie van ouders van prematuren, is geschreven door Shanna zelf en is gemaakt in samenwerking met neonatologen, kinderartsen en gynaecologen. Naast al deze informatie vind je in dit boek ook een schat aan handige websites en adressen. Met recht een baby Bijbel voor iedereen die hiermee te maken krijgt.

Dit waren mijn ‘boeken voor moeders’ tips. Misschien gaat er nog eentje mee de koffer in tijdens de vakantie?

De links op deze pagina zijn zogenoemde ‘affiliate linkjes’. Dat betekent dat wanneer jij via één van de links wat bestelt in deze webshop, ik een heel kleine commissie ontvang. Meestal gaat dat om een aantal centen en soms ook om enkele euro’s. Dit kost jou echter niets extra. Wel wil ik benadrukken dat de links op deze pagina daadwerkelijk favorieten zijn waar we er ook veel van in huis hebben en zelf hebben gekocht. 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *