Home + Motiveren van actief buitenspelen bij kinderen: slimme aanpak

Motiveren van actief buitenspelen bij kinderen: slimme aanpak

In een tijdperk waarin smartphones, iPads en andere elektronische apparaten de overhand nemen, staan ouders voor de uitdaging om hun kinderen weg te trekken van schermen. Lekker op de Playstation zitten en genieten van je favoriete games is verleidelijk, maar af en toe de buitenlucht in kan alleen maar positief uitpakken.

Verspreid door Nederlandse buurten vind je kleine speelplekken en rustige hoekjes in woonwijken waar kinderen hun energie kwijt kunnen. Toch lijken deze locaties niet altijd genoeg motivatie te bieden. Hier zijn enkele slimme strategieën om je kind te inspireren om de buitenwereld te verkennen.

Rolmodel

Kinderen spiegelen zich vaak aan degenen die dichtbij hen staan. Er is nauwelijks iemand dichterbij dan ouders, waardoor zij de perfecte rolmodellen zijn voor kinderen. Dit geldt niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen is tijd buitenshuis doorbrengen gunstig. Overweeg bijvoorbeeld een regelmatige zaterdagse wandeling. Zelfs als je er niet altijd zin in hebt, zul je achteraf positieve herinneringen en een goed gevoel koesteren.

In de regen

Een spreekwoord dat zijn oorsprong vindt in Scandinavië, maar dat ook hier goed van toepassing is. Bij regenachtig weer kiezen we vaak voor de auto en blijven we binnen. Met de juiste kleding in de kast is een beetje regen echter geen enkel probleem. Hoewel dit initieel een investering vergt, gaan deze items vaak jarenlang mee. Vooral als je kinderen zijn uitgegroeid, is het de investering waard. Zelfs je kinderen zullen met geschikte buitenkleding sneller de deur uitgaan, zelfs als het weer minder gunstig is.

Aanbod van buitenspeelgoed 

Als buiten spelen bemoeilijkt wordt door een gebrek aan speelkameraadjes waar je kind mee kan spelen, kan het handig zijn om buitenspeelgoed beschikbaar te hebben. Samen met broertjes, zusjes of alleen kun je jezelf dan gemakkelijk vermaken. Zo kan je bijvoorbeeld een skelter kopen bij een aanbieder van skelters. Dit vormt een goede basis. Er zijn ontelbare opties en het vereist slechts wat beschikbare ruimte. En als kinder buitenspeelgoed niet de gewenste uitkomst biedt, kan alleen al het hebben van een buitenplek een stap zijn richting buitenactiviteiten. Een gezellige houten picknicktafel kan net de aanmoediging zijn om buiten spelletjes te doen of buiten te eten. Als je hier erg wilt uitpakken, kan je een Intex zwembad aanschaffen.

Kortom, er zijn vele slimme manieren om zowel jezelf als je kinderen aan te moedigen om van buitenlucht te genieten. Een combinatie van deze strategieën is niet noodzakelijk; het implementeren van slechts één idee kan al opmerkelijke resultaten opleveren. Veel plezier in de buitenwereld!

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *