Home + Baby | 5x de voordelen van een voedingskussen

Baby | 5x de voordelen van een voedingskussen

Een van de absolute musthaves voor je baby-uitzet vind ik het voedingskussen. Ja, hij oogt wellicht wat groot, maar deze is ideaal en voor meerdere doeleinden te gebruiken. Mocht je nog twijfelen over de aanschaf van een voedingskussen, dan is dit artikel echt iets voor jou!

1. Gebruik tijdens de zwangerschap

We kennen het voedingskussen als ondersteuning bij het voeden (je verwacht het niet haha), maar ook tijdens de zwangerschap kan het voedingskussen uitkomst bieden. Ik heb er tijdens mijn zwangerschap van Milan heel veel gebruik van gemaakt om comfortabel te kunnen slapen. Met een groeiende buik is het steeds lastiger een goede slaaphouding te vinden, maar het kussen maakt het echt fijner. En alle moeders weten; slaap is heel belangrijk nu het nog kan!

Op de foto’s in dit artikel laat ik het voedingskussen van Ilmaha zien. Voor deze kussens zijn materialen gebruikt van hoogwaardige kwaliteit. Zo zijn de microparels in het kussen heel kritisch beoordeeld. Deze zijn klein en sterk, wat er voor zorgt dat ze niet ‘geplet’ kunnen worden. Op deze manier behoudt het voedingskussen altijd zijn volume. Zakt je kussen toch iets in? Dan kan het zijn dat de hoes iets uitrekt door het gebruik. Was de hoes op 30 graden, omdat dit 100% katoen is krimpt het dan iets, en dan is je voedingskussen weer lekker stevig. LET OP: De vulling mag NIET gewassen worden. 

Alle hoezen zijn gemaakt van katoen en zijn GOTS gecertificeerd. Dit betekent dat het een biologische stof is die verantwoord is gemaakt met eerlijke lonen voor medewerkers van bijvoorbeeld katoenplantages en weverijen, en de grondstoffen die worden gebruik zijn van biologisch materiaal. Dus duurzaam, verantwoord en vooral heerlijk zacht voor de huid. 

2. Lichamelijke ondersteuning

Waarom je zo lekker kan slapen met een voedingskussen heeft te maken met de lichamelijke ondersteuning die het kussen biedt aan je rug, buik en benen. Wanneer jij hem zelf niet meer nodig hebt na je bevalling, dan biedt het kussen ook ondersteuning aan je baby. Misschien ben je wel bekend met de term ‘tummy time‘. Hierbij leg je je kindje (niet meteen, maar als het iets ouder is) op zijn of haar buikje om de rug- en nekspieren te versterken. Het kussen kan hierbij helpen.

3. Ondersteuning bij voeding

Hier gebruiken de meeste ouders het voedingskussen voor: de voedingen. De naam zegt het immers niet voor niets. En eerlijk is eerlijk, een voedingskussen is echt een musthave. Of je nu borst- of flesvoeding geeft, in beide gevallen ligt je kindje in een comfortabele positie om lekker te kunnen drinken. En, ook weleens fijn, je hebt je handen wat meer vrij tijdens het voeden.

4. Herstelondersteuning

Kun je na de bevalling wel wat ondersteuning gebruiken tijdens het herstel? Ook dan kun je het voedingskussen goed gebruiken wanneer je deze niet nodig hebt om te voeden. Vooral na een keizersnede. Het kussen verlicht namelijk de druk op bepaalde, gevoelige gebieden. Ik ken genoeg vrouwen die ook na de bevalling nog dankbaar gebruik hebben gemaakt van het voedingskussen.

5. Als babynestje

Overweeg je de aanschaf van een babynestje? Leuk en handig, maar wist je dat je daarvoor ook een voedingskussen kan gebruiken? Bij het voedingskussen van Ilmaha, kun je een relaxhoes kopen waarmee je er in een handomdraai een voedingskussen van maakt. Op de foto zie je de teddy hoes, maar er is keuze uit meer prachtige hoezen. Ideaal!

 

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *