Home + De enige fotoshoot waar je niet voor poseert; een ‘Day in the Life’ reportage!

De enige fotoshoot waar je niet voor poseert; een ‘Day in the Life’ reportage!

We hebben inmiddels wel wat fotoshoots achter de rug. Van een fotoshoot toen Milan een jaar of twee was, tot een newborn shoot na de geboorte van Floris en van een gezinsshoot tot het maken van foto’s voor Instagram en Mamablogger. Superleuk allemaal met als prachtige foto’s als resultaat, maar ze hebben allemaal één ding met elkaar gemeen; je moet ervoor poseren. Hoe je het ook wendt of keert, je bent nooit helemaal jezelf op de foto’s en je kinderen ook niet. Ik had eigenlijk helemaal geen foto’s waar de jongens en ik op staan (Patrick wil liever niet op de foto) en waar we echt onszelf op zijn. Totdat ik in contact kwam met Marjolijn Maljaars van Maljaars Fotografie. Zij maakt ‘Day in the Life’ reportages waarbij ze gezinnen een paar uur volgt in hun normale leven, of tijdens een andere leuke gelegenheid zoals een feest of vakantie, en daar foto’s van maakt. Ik vertel je hoe dat was en laat natuurlijk het eindresultaat zien! Wedden dat jij straks ook zo’n reportage wilt?

Een ‘Day in the Life’ fotoshoot

Bij een Day in the Life fotoshoot komt Marjolijn je een paar uurtjes “achtervolgen”. Dat klinkt een beetje akward, maar dat is het echt niet. Ik dacht van tevoren dat ik mij een beetje op visite zou voelen in mijn eigen huis, maar niets is minder waar. Marjolijn kwam binnen, was onwijs aardig en heel nuchter. Ze maakte meteen goed contact met de jongens en voor ik het wist kletste Milan de oren van haar hoofd. We hadden vrij en hier ging ook alles door. Daarnaast was het mooi weer dus ik had al bedacht dat ik even met de jongens naar de speeltuin wilde en ik moest nog even broodjes halen in de stad. Het was in het begin even gek, maar het wende al heel snel, want terwijl wij ons ding deden en Marjolijn de foto’s maakte, kletsten we gezellig over van alles en nog wat. Marjolijn was er ongeveer drie uurtjes en die vlogen echt voorbij!

Waarom zijn juist deze foto’s zo leuk?

Ik had een doodgewone vrijdagochtend thuis en als we naar de speeltuin gaan, maak ik soms zelf wat foto’s, maar zodra de kinderen dat doorhebben, wordt er toch weer geposeerd. Ook zijn er maar weinig foto’s waar ik zelf op sta en als ik deze al heb, dan zijn ook die geposeerd. Sterker nog, dan moet degene die de foto maakt er zes nemen, vervolgens kies ik de beste uit, knal daar nog drie filtertjes overheen en dan durf ik hem eindelijk te posten. Gekkigheid natuurlijk, want er zit niets echts bij. Nu had ik geen enkele invloed op de foto’s, wist ik niet eens waar precies een foto van werd gemaakt en ging het heel natuurlijk. Daarom zijn dit nu al de meest waardevolle die ik heb en dat meen ik serieus.

Nu was het bij mij een vrijdagochtend, maar je kunt Marjolijn ook boeken voor een speciale verjaardag bijvoorbeeld. Dan krijg je geen geposeerde groepsfoto’s, maar echt prachtige foto’s van de mooiste momenten. Ik kan iedereen nu al een Day in the Life reportage aanraden. Wacht maar tot je onze foto’s hieronder ziet, dan begrijp je helemaal waarom 😉

Wat zijn ze mooi hè? Er waren er nog meer, maar ik heb deze uitgekozen. Deze foto’s zijn zo onwijs waardevol! Ik heb eindelijk echte foto’s waar ik zelf ook op sta en die ik met jullie kan delen. Dat is voor mijn eigen personal branding ook heel belangrijk, hoe gek dat ook klinkt.

Het zijn juist de kleine momenten die voor jullie zo normaal zijn dat je eigenlijk vergeet dat het heel waardevol kan zijn om daar een foto van te hebben. Nu hebben we deze en wat zijn we er blij mee! Wat ik verder heel gaaf vind ik dat ze zowel kleuren foto’s als zwart-wit foto’s krijgt, dat maakt het eindresultaat nog diverser!

Haha, het is denk ik wel duidelijk, ik ben mega blij met deze foto’s en wilde deze heel graag met je delen. Het is echt een aanrader!

Wat vind jij van de foto’s? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. Linda
  2 mei 2019 / 11:22

  Super mooie foto’s! Zo echt, recht uit de dagelijks leven!

 2. Christine
  5 mei 2019 / 11:06

  Wat een prachtige foto’s!
  En die van de jongens in de kamer en jou in de keuken.. wat goed geslaagd! Iedereen duidelijk op z’n gemak en in de waan van alledag gevangen.. complimenten voor Marjolijn!