Home + Money Issues | Waar doet iedereen het toch allemaal van?!

Money Issues | Waar doet iedereen het toch allemaal van?!

Ben ik de enige die dit weleens denkt? Gezinnen met meerdere kinderen en waarvan bijvoorbeeld alleen de vader werkt. Zij kunnen van alles in en rond het huis doen, gaan op vakanties etc. en nee, dan heeft vader geen topfunctie binnen een bedrijf, maar een gewoon modaal salaris. Begrijp mij niet verkeerd, want het is absoluut geen jaloezie. Ik weet namelijk als geen ander dat je soms echt niet wilt ruilen met andere gezinnen, maar toch vraag ik mij regelmatig af waar mensen alles van betalen. Sterker nog, ik vraag mij af wat wij dan fout doen!

Hoe dan?!

Het eerste wat ik dan denk is ‘hoe dan?!’ als ik zie dat er een nieuwe bank, auto etc. wordt gekocht binnen een kort tijdsbestek. Ik rijd vervolgens naar mijn werk in mijn Renault Twingo waar ik heel erg blij mee ben, maar die dure station zit er voorlopig echt niet in 😉

Nogmaals, ik kan er nier over oordelen, want misschien wordt dit alles wel betaald van een lening. Nou, dan heb ik het liever niet. Of misschien is er wel jaren voor gespaard. In dat geval is dat heel knap en lijkt het alsof er nu in één keer veel gekocht en gedaan wordt. Maar als ik een auto en nog tig andere dingen bij elkaar wil sparen, ben ik er over vijf jaar nog niet haha.

Waar ligt dat dan aan?

Misschien ligt het aan de regio. De vaste lasten liggen hier in de Randstad aardig wat hoger dan bijvoorbeeld in het noorden en oosten van het land. Of de lonen hier hoger zijn en er daardoor alsnog minder verschil is in wat er overblijft weet ik eigenlijk niet, het is maar een idee.

Daarbij hebben wij twee koophuizen. Het appartement verhuren we, maar de gemeentelijke belastingen en verzekeringen lopen gewoon door. Dat is anders dan dat je in een huurhuis woont. Alle reparaties etc. zijn dus ook voor onze rekening.

Verder ligt zoiets ook aan je persoonlijke situatie. We hebben de afgelopen jaren ook flink wat pech gehad en dat is best een aanslag geweest op het budget. Denk aan het feit dat er in een jaar tijd twee auto’s kapot gingen en er een nieuwe gekocht moest worden.

Wat denken mensen van ons?

Bij ons vroegen ook veel mensen zich af hoe we Milan in het nieuw konden steken terwijl we dubbele lasten hadden. We ondernemen altijd een heleboel en dat is natuurlijk ook niet gratis. Ik kan mij voorstellen dat mensen dan ook denken dat het allemaal makkelijk kan. Nou, het kan, maar niet makkelijk en ook wij moeten afwegingen maken.

Vraag jij ook weleens af bij andere gezinnen ‘waar doet iedereen het van?’ of ben ik de enige? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Reacties

 1. 4 mei 2017 / 07:33

  Ohja dat vraag ik me ook af! Wij hebben het zeker niet slecht maar als ik zie wat andere mensen soms doen en kunnen!
  Ik ben wel iemand die ook iets wil sparen per maand voor ons zelf en de kinderen.
  Maar zoals je zegt gezin met 3 kinderen en alleen werkende vader, vraag ik me ook af waar betalen ze alles van?!
  Of mensen die iedere vakantie eropuit gaan.

  • 4 mei 2017 / 07:37

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige! Dat heb ik dus ook, dat ik dan hoor of lees dat er een auto moet worden gekocht, het halve huis verbouwd moet worden etc. en dan nog op zoek zijn naar een budget bank van €1500. Hoezo budget haha. Maar nee, alle gekheid op een stokje, ik vraag het mij oprecht af, misschien doen wij wel iets structureel fout haha.

 2. 4 mei 2017 / 07:57

  Ik ook hoor! Vooral als ik weleens lees dat mensen voor minder dan 100 euro per week de boodschappen doen. Hoe dan? Ik ga al naar Aldi maar ik vind alles erg duur en ben meestal wel 150 euro per week kwijt. En het geld vliegt eruit. Onze hypotheek is niet superhoog maar alle andere extra vaste lasten zijn wel hoog zoals de gemeentebelastingen

  • 4 mei 2017 / 08:09

   Heel herkenbaar. Zorgverzekering, gemeentelijke belastingen etc. hakken er behoorlijk in…

   • 4 mei 2017 / 09:08

    Wij zijn met z’n vieren en ik kom niet over de €60,- heen per week en we eten wel echt gezond haha!

    • 8 mei 2017 / 07:34

     Dat red ik bij de ene supermarkt wel en bij de andere net niet. Toch ga ik zeker niet over de €65 heen.

 3. yvonne
  4 mei 2017 / 08:18

  Wij wonen goedkoop en klein. Bewuste keuze. Daardoor blijft er meer geld over voor vakanties. Maar het is natuurlijk ook keuzes maken. Wij geven bijvoorbeeld weinig geld uit aan kleding. Ook rijden wij in een oude auto.

 4. 4 mei 2017 / 14:29

  Nou precies dit! Ik snap ook echt niet hoe andere mensen dat allemaal doen. Ik werk zelf 3 dagen en mijn vriend fulltime. Misschien moet ikzelf meer gaan werken? Ik zie regelmatig berichten voorbij komen dat mensen weekendjes weg gaan, of uit eten gaan… Ik kan dat allemaal niet hoor, maar we hebben de afgelopen 4 maanden wel super veel pech gehad met de auto :(.. Misschien moeten we toch maar eens proberen om NOG minder uit te gaan geven..