Home + Money Issues | Sparen voor je kind(eren)

Money Issues | Sparen voor je kind(eren)

Nu wij een tweede kindje verwachten was het tijd om de financiën weer eens onder de loep te nemen wat betreft sparen. Voor Milan sparen we vanaf zijn geboorte al een vast bedrag per maand. We hebben een bedrag ingesteld wat iedere maand van onze rekening naar zijn spaarrekening gaat. Dit bedrag willen we graag verhogen nu hij ouder wordt en daarnaast willen we straks ook meteen voor ons tweede kindje sparen.

Hoeveel wil je sparen voor je kind(eren)

Daar kan ik natuurlijk helemaal niet over oordelen, maar ook kleine bedragen kunnen heel hard oplopen. Wij maken iedere maand één bedrag over, maar ik heb bijvoorbeeld ook weleens de tip gehoord om de eerste week van de maand een klein bedragje over te maken (al is het maar een paar euro), de tweede week iets meer, de derde week nog iets meer en de vierde week bijvoorbeeld twee á drie tientjes. Ook dan loopt het hard op en heb je een mooi bedrag bij elkaar gespaard als je kind 18 wordt.

Wil je weten wat gangbaar is of waar je goed kunt sparen voor je kind(eren)? Zoek dan eens op ‘sparen voor kind’. Nog een andere tip: kijk eens op de site van het Nibud welke adviezen zij hierover geven.

Bron afbeelding: Shutterstock

Kun je nog iets extra’s sparen?

Ja, natuurlijk! Met Milan hebben we bijvoorbeeld de volgende afspraak: hij krijgt zakgeld en ook geld van verjaardagen etc. gaat in zijn spaarpot. Zodra de spaarpot vol is (hij is niet zo groot) dan tellen we alles en mag hij de helft uitgeven. De andere helft storten we samen op zijn rekening. Zo maken we hem ook bewust van de waarde van het geld.

Verder geven we hem ook vakantiegeld als wij het hebben ontvangen. Hij krijgt dan een extraatje bovenop zijn gewone zakgeld. We geven hem overigens een euro per week. Zijn “vakantiegeld” is dan ongeveer €20.-

Andere ouders storten ook (een deel van) de kinderbijslag op de spaarrekening en ik ben van plan ook weer koopzegels van de Albert Heijn te gaan sparen. Een deel ervan willen we dan zelf sparen en het andere deel voor de spaarrekeningen van beide kinderen.

Kortom, je kunt zelfs sparen voor je kinderen als je zelf een kleine portemonnee hebt en je merkt er nauwelijks iets van. Hoe sparen jullie voor je kind(eren)? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 3 mei 2017 / 15:55

    Wij sparen maandelijks een vast bedrag. En dan hebben ze beide nog een spaarpot waar ze gekregen geld en kleingeld in gaat. Vol? Dan legen we de spaarpot en komt het ook op hun rekening.