Home + Money Issues | Dit zijn onze spaardoelen voor dit jaar

Money Issues | Dit zijn onze spaardoelen voor dit jaar

We willen zoveel, maar we hebben helaas geen onuitputtelijke bankrekening dus dat wordt sparen. Misschien is dat ook wel het leukste, want ik denk dat je dan uiteindelijk blijer bent met wat je hebt als wanneer het je zo wordt aangereikt. Maar toch zou dat soms ook wel heel handig zijn haha. In ons geval wordt het dus dik sparen en we hebben voor dit jaar wat spaardoelen op een rijtje gezet. Ik wil ze met jullie delen zodat ik volgend jaar rond deze tijd kan terugblikken of alles gelukt is.

Spaardoel #1 | De gevel heeft een opknapbeurt nodig

Spaardoel 1 is onze gevel. We hebben een huis uit 1909 met een prachtige gevel, maar die gevel is toe aan een behoorlijke opknapbeurt. De voegen moeten eruit en alles moet opnieuw gevoegd worden. Verder zijn er wat reparaties nodig en moet de gevel opnieuw geïmpregneerd worden. Een behoorlijke klus dus. We hebben een offerte opgevraagd en die kwam uit rond de €2000,- Viel mij alles mee, maar het is wel serieus geld.Dit hopen we toch nog te kunnen doen voor de winter.

Spaardoel #2 | Een Macbook

Deze staat al heel lang op mijn wensenlijstje en dit jaar moet het er echt van komen. Mijn laptop heeft zijn beste tijd wel gehad en ik wil een goede die heel lang mee gaat, een lange batterijduur heeft, die licht is en waar ik overal mee kan werken waar er WiFi is. De Macbook die ik wil kost ook rond de €2000,- Tja… hij is zijn geld wel waard…

Spaardoel #3 | De vakantie

Dit jaar willen we met vakantie en we denken erover om twee keer een aantal dagen weg te gaan. Waarheen weten we nog niet, dat hangt ook af van het budget.

Spaardoel #4 | De tuin

Ook de tuin heeft een opknapbeurt nodig en een plek waar Floris ook veilig kan spelen. Dit hoeft niet veel te kosten, maar het is niet gratis. Dus als er nog een hovenier/tuincentrum is die samen wil werken hoor ik het graag haha.

Spaardoel #5 | Onvoorziene uitgaven

En dan mag het potje onvoorziene uitgaven ook wel weer bijgevuld worden. Je weet immers maar nooit en dan is het fijn om reserves te hebben.

Verder is het fijn als we gewoon leuke dingen kunnen blijven doen. Ik lees net weer dat iemand met wie ik heb gewerkt is overleden en dat doet je beseffen dat het zomaar afgelopen kan zijn. We moeten genieten en in het hier en nu leven. Met geld gaat dat toch een stukje gemakkelijker.

Welke spaardoelen hebben jullie? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Marjo
  4 april 2018 / 07:09

  Wij willen de woonkamer helemaal opknappen. Na 15 jaar mag dat wel. Dus nieuwe vloer gordijnen bank etc dus dat wordt wel even sparen!

  • 7 april 2018 / 18:16

   Wij hebben afgelopen januari nieuwe meubels gekocht voor zo’n €1700,- Misschien vind je het wat en doe je inspiratie op. Als je hier zoekt op een woonkamer of onder interieur dan vind je het wel. Een vloer en nieuwe gordijnen kost inderdaad wat meer. Succes!

 2. Elise
  4 april 2018 / 07:21

  Onze tuin moet helemaal gedaan worden, nieuwe schutting alles en ook de voortuin. Dus dat wordt wel een flinke klus. Verder een paar daagjes op vakantie zou ook nog leuk zijn.
  En verder sparen!

  • 7 april 2018 / 18:13

   Oh ja de tuin! Wij zijn er nu ook weer druk mee bezig. Gaat weer van de overige spaardoelen af 😉