Home + Moms Outfits | De comeback van de retro sneakers

Moms Outfits | De comeback van de retro sneakers

Van sneakers kun je er niet genoeg in je kast hebben. Althans, dat vind ik haha. Sneakers lopen heerlijk, kunnen altijd (zelfs naar kantoor) en passen onder iedere outfit. Mannen dragen ze zelfs onder een pak. Voor mij zijn sneakers echte musthaves en ik kan dan ook echt moeite doen om een paar te bemachtigen. Ik ben er super zuinig op en kan er daarom jaren mee doen. Wat mij laatst opviel is dat juist de retro sneakers weer helemaal terug zijn van weggeweest. Al kun je je afvragen of ze überhaupt wel zijn weggeweest…

Wat zijn retro sneakers?

Denk aan de sneakers die in de jaren ’90 heel hip waren. Denk aan modellen als de Nike Air Max 1, de Vans, de Adidasjes en wat dacht je van de Puma sneakers? Iconische modellen die nu vaak in een nieuw jasje worden gestoken, maar die van die nostalgische gevoelens oproepen. Zo weet ik nog precies wanneer ik mijn eerste paar Adidas sneakers kocht die destijds vreselijk hip waren en die ik perse wilde hebben. Of toen ik eindelijk Fila sneakers kreeg van mijn ouders toen mijn oom en tante gingen trouwen.

En tijdens mijn bijbaantje bij de Appie kwam Puma weer helemaal terug met de half hoge sneakers (volgens mij was dat de Puma Sparco en die had ik in het zwart met geel, ik weet het nog precies). Destijds was het heel tof om daar een netpanty in te dragen waar je vervolgens weer een spijkerbroek overheen droeg. Dit deden we massaal waardoor we met zo’n beetje alle meiden van de Appie hetzelfde droegen haha. Grappig dat juist die herinneringen zijn gelinkt aan het kopen van sneakers.

Toffe, halfhoge Puma’s van nu die ook tijdloos zijn. 

Oké, vandaag de dag ga je mij niet meer zien met een netpanty onder mijn skinnyjeans met daaronder sneakers, maar de sneakers zelf zijn natuurlijk here to stay.

Hoe combineer je de retro sneaker?

Het klinkt misschien gek, maar ik zoek eerst mijn outfit uit en dan kies ik de juiste sneakers erbij. En dan vind ik het juist leuk dat de sneakers lekker opvallen. Terwijl ik dit typ draag ik bijvoorbeeld een lichtgrijze skinny jeans, een blauw/wit gestreepte top en een donkerblauwe blazer. Heel eenvoudig en toch netjes. Ik draag daar lekker fel gekleurde sneakers onder met de kleuren roze, blauw en groen. Zo maak ik van mijn sneakers een echte blikvanger. Nog een voorbeeld: vorige week droeg een collega een te gek groen pak. Heel netjes en toch hip. Ze had kunnen kiezen voor een nette schoen met een hak, maar in plaats daarvan droeg ze juist heel toffe sneakers eronder.

Ik vind die combinatie heel erg gaaf en kan zelf ook best even nadenken over de juiste kleur schoenen en de meest bijpassende sneakers. Omdat sneakers altijd goed zijn en altijd leuk staan is het misschien juist daarom wel mijn favoriete onderdeel van een totale outfit. Met snoeien hoef je niet perse wat te verhullen haha.

En uiteindelijk maak je met kleding en de juiste sneakers een super unieke outfit waar jij je helemaal lekker in voelt.

Wat is voor jou de ultieme retro sneaker waar je fijne herinneringen aan hebt en die je nog steeds graag draagt? Klets mee in de comments hieronder.

 

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *