Home + Kinderboekenweek 2018 | Mag jouw kind lezen op de tablet?

Kinderboekenweek 2018 | Mag jouw kind lezen op de tablet?

Het is Kinderboekenweek! Bij Milan op school wordt er uitgebreid aandacht aan besteed en hij mocht zelfs zijn favoriete boek mee naar school nemen. De juf had ze leuk op de kast gezet en de kinderen mochten dan uit elkaars favoriete boeken lezen. Vind ik persoonlijk erg leuk, maar ik verslind dan ook boeken. Dat deed ik als kind al en nu nog steeds. Niets is fijner dan ’s avonds op de bank te zitten met een kopje thee en een goed boek. Ik lees ze echter nog het liefst ‘old school’ en heb graag een echt boek in handen. Maar dat ben ik. Ik kan mij heel goed voorstellen dat dat voor kinderen van Milans leeftijd anders is. Die lezen misschien wel heel graag op de tablet. Dat doen ze op school immers ook…

Mag jouw kind lezen op de tablet?

Als je mij een tijdje volgt, dan weet je dat ik niet tegen tablet gebruik bij kinderen ben. Ben ik ook nooit geweest zolang het maar binnen de perken blijft. Voor Milan hanteren we nu een schermtijd en we houden heel goed in de gaten naar wat hij kijkt. Op school wordt er ook steeds meer gewerkt met tablets en internet. Door de juffen worden we op de hoogte gehouden van de leerdoelen dus daar houden wij hier thuis ook rekening mee.

Lezen op de tablet is in onze ogen niet verkeerd, mits het in balans blijft. De tablet kan een papieren boek ook versterken. Waarom niet de combinatie maken met de moderne middelen en fijn een boek lezen met je kind? Op de tablet zijn tegenwoordig veel leuke apps te vinden die boekjes lezen op een interactieve manier mogelijk maakt.

Je leest je kind nog steeds een verhaaltje voor (of je kind leest samen met jou), maar tegelijkertijd kan op het scherm geklikt worden voor een leuk geluidje of het zoeken naar de hoofdrolspeler in het verhaal. Denk maar eens aan het hondje Dribbel, weet je nog dat je die vroeger moest zoeken in een papieren boek? Tegenwoordig heeft hij zelfs een app, waarmee Dribbel op de boerderij allerlei avonturen beleefd en je samen met je kind kan lezen en spelen. Ook voor oudere kinderen is er genoeg te vinden op het internet, bij de meeste boekwinkels kan je de populaire boeken ook gewoon digitaal bestellen, wellicht iets voor de boekenlijst op de middelbare school! Voor alle leeftijden is er dus een manier te vinden om te lezen op de tablet.

Vriendschap is Kom erbij!

Hoe je ook leest, van papier, op de tablet of van een smartphone, samen of alleen een boek lezen is gewoon leuk. Daarom promoot de Kinderboekenweek ieder jaar het (Nederlandse) kinderboek en draagt de week bij aan het bevorderen van lezen. De Kinderboekenweek is begonnen op 3 oktober en gaat door tot zondag 14 oktober. Het thema van dit jaar is ‘vriendschap’. Speciaal voor deze editie van de Kinderboekenweek heeft auteur Jozua Douglas, ook wel bekend van de boeken: De gruwelijke generaal en De ongelooflijke Ravi Ravioli, het Kinderboekenweekgeschenk geschreven. De titel van het Kinderboekenweekgeschenk 2018 is: Costa Banana 5: De eilandenruzie. Je krijgt dit geschenk gratis bij de boekwinkel als je voor minimaal 10 euro aan Nederlandstalige kinderboeken koopt. Een goede reden om nieuwe boeken te shoppen 😉 Misschien alvast voor de feestdagen?

Overigens heeft Kinderen voor Kinderen ook een nieuw nummer uitgebracht voor de Kinderboekenweek; ‘Kom erbij’.

Kortom, de Kinderboekenweek leeft overal en ik vind het heerlijk. Ik ben blij dat onze kinderen kunnen lezen en alle mogelijkheden hebben om te lezen. Of het nu in een papieren boek is of op de tablet.

Wat vinden jullie ervan? Mogen jullie kinderen lezen op de tablet of heb je liever dat er gelezen wordt uit een papieren boek? Klets gezellig mee in de comments hieronder!

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *