Home + Wij moe?! Wat dacht je van de kinderen!

Wij moe?! Wat dacht je van de kinderen!

Ik las laatst een artikel dat onze kinderen moe zijn. Ze hebben het druk met allerlei sporten, speelafspraakjes, de bso en op school moeten ze ook al van alles. En denk dan maar niet dat ze in het weekend een beetje bij kunnen komen, want de ouders hebben ook stress en allerlei verplichtingen en dan worden de kinderen ook “overal heen gesleept”. Oké, ik overdrijf natuurlijk een beetje, maar het was wel de strekking van het artikel.

Het zette me wel aan het denken. Ik ben geloof ik al vijf jaar chronisch moe 😉 en het went. 7.00 uur ’s morgens is uitslapen en slapen is toch voor watjes haha. Nee hoor, grapje. Ik ben namelijk nu ook serieus op een punt gekomen waarbij ik echt heb moeten zeggen tot hier en niet verder. Ik was namelijk niet alleen moe, maar ook mijn gezondheid ging eronder lijden.

Toch denk ik dat er ook wel een kern van waarheid zit in dat ene artikel dat ik las.

Ouders moeten wel werken om het allemaal te bolwerken en daar hoort stress bij. Zeker als de kinderen op school zitten. Je moet je soms in 87 bochten wringen om alles te regen (wat zijn wij zonder opa en oma?!) en helemaal als je lange dagen maakt of onregelmatig werkt.

De kinderen gaan na schooltijd naar zwemles, de bso, hebben speelafspraakjes, doe aan sport etc. Wij hebben echt een gezinsplanner nodig om het allemaal bij te houden. Dus de kinderen zijn niet alleen al die dagen in de weer, maar ik geloof ook echt wel dat zij de stress van hun ouders voelen. Ze pikken dat onbewust toch wel op.

Wij merken aan Milan ook soms wel dat het even genoeg geweest is en daarom plannen wij één keer in de zoveel tijd op zondag een pyjamadag. We gaan die dag niet weg en rommelen lekker in en rondom het huis. Wil Milan zijn pyjama aanhouden? Prima! We doen een spelletje, snoepen wat, maar doen het vooral lekker rustig aan en tanken weer een beetje bij voor de week die er weer aan komt.

Zo komen we allemaal een beetje bij en hebben we toch een gezellige dag met elkaar. En dat is precies wat wij vandaag doen 🙂 Fijne zondag!

Hebben jullie weleens een pyjamadag? Laat het me weten in de comments hieronder.

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. 8 november 2015 / 09:17

  Zeker dat wij pyjamadagen houden. Ik vind dit de fijnste dagen van de week. Heerlijk geen verplichtingen, lekker lui, lekker kneuterige gezelligheid.
  Soms hebben wij elke maand wel 3 pyjamazondagen en soms ook 1 keer per maand. het ligt echt aan de drukte die maand.

  De komende maanden zullen we er weer veel minder hebben.

 2. 9 november 2015 / 07:47

  Wij zorgen gewoon voor dat het doordeweeks niet te druk is.
  Zoonlief is bijna vijf, maar zit nog niet op een sport of club. Hij vind school druk genoeg, en wil als hij thuis komt gewoon lekker met de LEGO kunnen spelen en kunnen racen met al zijn auto’s. Een in de week mag hij ergens spelen of komt een vriendje hier.
  En als ze echt heel heel heel erg moe zijn, dan blijven ze lekker thuis. Ziekte preventie noem ik het :p En we hangen hier regelmatig in onze pyjama (alleen niet op zondag, dan gaan we naar de kerk 😉 )

 3. LYSAN
  13 november 2015 / 09:59

  Wij hebben zelf geen kinderen maar wij hebben zondag ook een rustige dag. Wij merken toch dat we dat nodig hebben. Ik vind trouwens een super leuke site je schrijft ook erg leuk!