Home + Mijn trucje om hoofdluis te voorkomen…

Mijn trucje om hoofdluis te voorkomen…

Vandaag is het Luizendag. Serieus, het bestaat echt en staat zelfs op mijn issuekalender die ik begin dit jaar heb besteld voor de blog. Op het een nationale of internationale dag is weet ik niet, maar wij ouders kunnen er maar druk mee zijn. Hoofdluis is zo’n beetje de nachtmerrie voor iedere ouder, althans, voor mij wel.

Nu de voorjaarsvakantie weer voorbij is was het weer tijd om “luizen te pluizen” op school. Nu had ik mij altijd voorgenomen om geen luizenmoeder te worden en toch heb ik laatst wel gevraagd of ik nog nodig was als luizenmoeder. Gewoon omdat ik ook mijn steentje wel bij wil dragen.

Tegelijkertijd lijkt het mij vreselijk als Milan hoofdluis zou hebben. Niet alleen omdat het allemaal zo’n gedoe is, maar vooral ook omdat hij ’s nachts nog weleens tussen ons in kruipt 😉 Ik zie mij al zitten op mijn werk…

Daarom heb ik mijn kapster gevraagd wat ik kon doen als blijkt dat er toch hoofdluis is gevonden in de klas. Zij had één antwoord en dat was heel veel gel en haarlak. Daar houden luizen namelijk niet van. Ik ben toch altijd wel in de weer met gel en haarlak om Milans fijne haar in bedwang te houden, maar als het weer zover is doe ik er stiekem nog wat extra in en spuit ik die nog één keertje extra met die bus haarlak over zijn haar. Allemaal onder mom ‘voorkomen is beter dan genezen’. En tot nu toe heeft het geholpen 🙂

En nee, het is geen ramp als het hem toch een keer treft. Sterker nog, met deze blogpost zou ik de goden nog weleens kunnen verzoeken ;-), maar bij mij begint het al te kriebelen.

Doen jullie nog wat om hoofdluis te voorkomen, behalve de luizencape? Ik ben heel benieuwd! Laat het me weten in de comments hieronder.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. 2 maart 2016 / 07:31

  Ik ben al jaren luizenmoeder op school en heb al wat uitbraken meegemaakt. WE gebruiken op school geen luizencapen of zakken. Ik heb bij mijn jongens ook altijd gel i de haren en als er een uitbraak is dan doe ik altijd een klein ( ahum) beetje extra erin. Bij de kindjes die luizen hebben worden direct de ouders gebeld en soms worden die kindjes direct van school gehaald om ze te laten behandelen.

 2. Corinne
  2 maart 2016 / 09:54

  goedenmorgen,
  idd bij de gedachte alleen al begint het te kriebelen, ook bij ons op school al diverse uitbraken gehad de afgelopen jaren, ben destijds in groep 1 (inmiddels 15) begonnen tijdens een uitbraak op school met
  Tee tree oil voor vele doeleinden geschikt maar ook luien zijn daar niet dol op iedere ochtend en eventueel tussen de middag 1druppel achter ieder oor en onder in de nek en in de kraag van de jas ook wanneer deze onder een cape hangen. En niet te vergeten zodra er een uitbraak was ging het lange haar op een knot en sowieso zonder uitbraak altijd vast.