Home + Mijn goede voornemens voor 2018!

Mijn goede voornemens voor 2018!

Die week tussen kerst en oud en nieuw hebben we geen idee welke dag het is, want ze lijken allemaal op de zondag. Ik vind het altijd een rare week. Alle leuke feestdagen zijn alweer voorbij en we wachten eigenlijk op de afsluiting van het oude jaar. Iedereen maakt plannen voor oudejaarsavond en daarna begint het gewone leven weer. Ik deelde laatst mijn dromen, doelen en plannen voor 2018, maar ik heb ook nog old school goede voornemens 😉

Afvallen

Bijna iedereen wil afvallen in het nieuwe jaar en dat is voor mij niet anders. Ik ben na de bevalling van Floris al aardig wat afgevallen, maar er moet nog veel meer af. 10 kilo zou al mooi zijn.

Sporten

Voor de zwangerschap sportte ik vaak en ik vond het heerlijk. Daarna ben ik zo’n vier maanden ziek geweest van de zwangerschap en kwam de klad erin. Hoewel ik er bijna nooit zin in had om erheen te gaan, voelde ik mij na afloop zó fijn! Dat gevoel én je hoofd leeg kunnen maken heb ik denk ik wel nodig in 2018. Heel hard nodig. Al is het maar één keer in de week. Als ik maar ga!

Muurtje om mij heen

Afgelopen jaar schreef ik een blog over eenzaamheid. Dit was veruit mijn meest persoonlijke blog ooit en ik vond het doodeng om hem online te zetten. Ik wilde niet een beeld creëren dat niet klopt met de werkelijkheid en vroeg mij af hoe dit zou vallen bij de mensen in mijn omgeving. Ik kreeg enorm veel reacties en dat sterkte me. Tegelijkertijd nam ik mij voor om mij nooit meer op die manier te laten kwetsen. Ik zou een muurtje om mij heen bouwen en niemand meer te dichtbij laten komen op mijn gezin en familie na dan. We hebben een heel leuk en druk leven, maar écht persoonlijk zou ik het niet meer laten worden. Puur uit angst om weer gekwetst te worden. Iedereen is welkom en we staan altijd voor iedereen klaar als dat nodig is. Ik vind het ook gezellig en houd van reuring. Van dat muurtje kwam dus niets terecht en ik dacht dat dat misschien ook maar goed was…

Bron afbeelding: Shutterstock

Maar had ik dat muurtje nu maar wel gebouwd. De waarheid is dat we ons op de valreep van 2017 toch gekwetst voelen. Of gekwetst is misschien wel een groot woord, maar het doet wel een beetje zeer. Wij brengen oudejaarsavond samen op de bank door met Milan en Floris. Ook gezellig, maar eerlijk? We hadden het ook wel leuk gevonden het ergens anders te vieren. Als je dan alle leuke plannen hoort doet dat best zeer, Patrick zet zich daar sneller overheen, maar mij doet het echt verdriet. Niet omdat ik denk dat mensen het opzettelijk zeggen of je willen kwetsen, integendeel, maar het gaat om het feit dat je niet wordt gevraagd. Misschien trek ik het mij wel teveel aan, maar ik wil dat verdriet niet meer voelen. Mensen hoeven ons/mij zeker niet te ontzien, maar ik zal mijn weg erin moeten vinden. Ik wil er niet meer wakker van liggen (ieder uurtje slaap met een baby is er namelijk één haha) en het klinkt rigoureus, maar dat valt wel mee. Het zal eerder een soort mindset van mij moeten worden. Een goed voornemen voor 2018.

Genieten van de mooie dingen in het leven

Meer leven in het hier en nu. Niet stilstaan bij wat mis kan gaan, maar genieten van het moment. Ik heb geleerd dat wanneer er een deur dicht gaat, er een andere deur open gaat. Uiteindelijk komt het allemaal wel goed. Ook al duurt dat soms even. Dan is het toch zonde van al die uren en dagen piekeren? Ik ga volop genieten van mijn gezin, familie, het mooie weer en zelfs van de regen. Na regen komt immers altijd zonneschijn!

Nu deze goede voornemens nog vast zien te houden 😉 Dat hoor je volgend jaar rond deze tijd. Wat zijn jouw goede voornemens? Fijne jaarwisseling en hopelijk tot in 2018!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Reacties

 1. 30 december 2017 / 08:58

  Ook voor jullie een fijne jaarwisseling!

  Wij vieren oud en nieuw ook met ons gezin.
  Onze “vriendengroep” is zo verschillend dat iedereen zijn eigen ding doet.
  Er zijn wel vrienden die het samen vieren en ons ook niet gevraagd hebben. Vervelend? Van de ene kant wel, waarom vragen ze niet? Andere kant, wij hebben ook niet gevraagd wat hun plannen waren en eventueel samen iets kunnen doen.

  Daarentegen zijn we wel voor 1 Jan ergens uitgenodigd.

  • 31 december 2017 / 14:13

   Dat is ook helemaal waar. Fijne jaarwisseling gewenst en een fijne dag morgen!

 2. 31 december 2017 / 01:48

  Hier ook nergens uitgenodigd maar moet er met twee jonge kinderen eigenlijk ook niet aan denken. Toch zitten we nu op Texel bij schoonouders, soort van sinterkerstennieuw. Alles in een keer en stiekem wel fijn want hier nog geen knal gehoord terwijl thuis de kinderen niet meer in hun eigen bed durfden te slapen.

  • 31 december 2017 / 14:11

   Wat leuk op Texel! Veel plezier en een fijne jaarwisseling! Alle goeds voor 2018 gewenst!

 3. 31 december 2017 / 13:08

  Mijn meiden van 5 en 6 zijn geen baby’s meer maar ik vind het heerlijk om lekker met z’n viertjes thuis oud en nieuw te vieren. Zit je echt op die drukte te wachten met een pasgeboren baby? Maar goed, voor mij was het sowieso belangrijk om wat rustiger aan te doen en druktes te mijden. De meisjes krijgen vanavond voor het eerst sterretjes, superleuk ik verheug me er al op de laatste keer oud en nieuw met z’n vieren

  • 31 december 2017 / 14:04

   Maar ik vind het ook heel leuk hoor met zijn viertjes! Bedoel het ook niet zo, maar wat het meer is is dat je dan hoort dat mensen het samen vieren en wij niet zijn gevraagd. Kan allerlei redenen hebben en misschien wil ik die ook helemaal niet weten, maar ik had het inderdaad wel heel leuk gevonden. Floris kunnen we overal wel laten slapen. Maar goed, in the end moeten we het toch met zijn viertjes uitzoeken dus laten we dan ook maar met zijn viertjes beginnen 😉

   Fijne jaarwisseling en alle goeds voor het nieuwe jaar!

 4. 31 december 2017 / 13:47

  Ik snap dat het niet leuk is om nergens uit genodigd te worden. Maar je kan het ook anders bekijken. Als je niet alleen met je gezin oud en nieuw wilt vieren, kun je ook zelf vrienden, familie of buren uitnodigen. Mijn schoonouders mopperde altijd dat wij nooit langs kwamen. Ik dacht dan altijd; mss moet je ons dan ook eens uitnodigen. Wat ik wil zeggen is dat je zelf achter je geluk aan moet gaan. Proberen geen verwachtingen te hebben van een ander. Die vallen altijd tegen. Een ander kan het namelijk niet asn je zien als jij iets graag wilt. Je zult dit dus zelf kenbaar moeten maken aan de ander. Ik probeer dat al een aantal jaren met mijzelf af te spreken. Nee heb je en ja kun je krijgen, als het maar vraagt. Ik heb nu meer spijt van de dingen die ik niet heb gevraagd ?. Ik wens je een mooie afsluiting van 2017 met je gezin en veel goeds in 2018

  • 31 december 2017 / 14:10

   Je hebt ook helemaal gelijk! We hebben overigens wel bij anderen, waaronder buren, geïnformeerd wat ze gingen doen, maar veel gingen er weg dus in de straat is het ook redelijk rustig. Deze situatie lag wat anders, maar kan ik i.v.m. herkenbaarheid niet helemaal uitleggen. Wat je zegt over verwachtingen is helemaal waar, al heel wat keren meegemaakt en toch heb ik ze iedere keer weer. Dankjewel en jij/jullie ook een hele fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2018!