Home + Met een draagdoek of draagzak op de fiets?!

Met een draagdoek of draagzak op de fiets?!

De ochtenden zijn behoorlijk druk met Floris erbij en Milan op school. Ik wil voor die tijd het hele huis aan kant hebben, eerder ga ik de deur echt niet uit (afwijking, ik weet het haha). Oh ja, en ik wil mijn nieuwste artikel hier op de blog gedeeld hebben op social media. Eigenlijk hebben wij moeders er dus al een hele dag op zitten voor het 8.00 uur is 😉 De afgelopen weken gingen we lopend naar school met Floris in de draagdoek of draagzak. Ik durfde nog niet te fietsen met de draagdoek- of zak. Totdat we laatst aan de late kant waren… Ik besloot hem toch zo mee te nemen op de bakfiets…

Ik vond dat best wel een dingetje. Voorheen fietste ik, met Milan naast mij op zijn eigen fiets, met de bakfiets naar school. We hebben geen merkbakfiets dus er past geen babyschaal of iets dergelijks in. Daarbij zit Milan op de eerste verdieping van zijn school in de klas dus we moeten twee hoge trappen op. Met een Maxi Cosi bijna niet te doen, dus ook dat is niet handig. Kortom, de draagdoek- of zak is de meest praktische oplossing.

En daar gingen we, Milan in de bak en Floris bij mij in de draagdoek. Ik vond het fijner dan ik dacht en het ging goed! Nu is de school niet ver weg van ons huis, maar ik vond het nog wel fijn dat Milan in de bak zat. Nu hoefde ik hem nog niet in de gaten te houden op de fiets. De wegen zijn hier namelijk best druk.

Iedereen kijkt naar me

Wat ik wel heel naar vond was dat heel veel mensen naar me keken. Ook vroeg iemand aan me of het niet gevaarlijk is zo op de bakfiets. Ik heb daar van tevoren goed over nagedacht. Ik zou het op een gewone fiets dan ook niet hebben gedaan. Daar ben je minder stabiel op. Mijn bakfiets heeft drie wielen en je moet het wel heel bont maken wil je daarmee vallen (maar dat kan natuurlijk wel!).

Het is maar een paar minuutjes fietsen naar school, maar ik zou op deze manier niet heel veel verder fietsen.

Het is jammer dat mensen hun oordeel al meteen klaar hebben. Ook ik doe mijn best en maak weloverwogen beslissingen. Laten wij moeders dat nou eens van elkaar aannemen…

Fiets jij weleens met een draagdoek of draagzak of doe je at bewust niet? Laat het me weten.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Reacties

 1. 26 november 2017 / 09:20

  Ik fiets ook met de draagdoek/zak en vind het heel prettig. Ik hoor ook vaak dat mensen het eng vinden, en beginnen dan over een fietskar. Een fietskar heb je geen zicht op en vind ik persoonlijk enger.

  • 28 november 2017 / 21:16

   Dat vind ik ook, net als de Maxi Cosi op de bagagedrager. Al zijn er ook mensen die dat wel weer heel prettig vinden.

   • Tama
    29 maart 2018 / 21:03

    Bij ons is een keer een fietskar achter tegen een stoeprand aan gegaan met een wiel, en daarbij omgekanteld. Onze dochter was toen echt helemaal in shock – en toch wilde ze na tien minuten knuffelen wel weer verder in diezelfde fietskar. Het had erger kunnen zijn, maar ik vind fietskarren dus ook wel eng.

 2. Christine
  26 november 2017 / 10:57

  In de gebruiksaanwijzing van onze draagzak stond dat het absoluut afgeraden wordt om ermee te fietsen (en te koken en meer van dat soort dingen). Je hebt gelijk dat je met een bakfiets niet zo snel opzij zal vallen, maar stel dat je van achteren aangereden wordt (in onze drukke stad niet ondenkbaar) en je voorover tegen het stuur aan schiet met je kostbare bezit ertussen geplet?? Dat was echt mijn doemscenario waardoor ik nooit met de kleine in draagzak ben gaan fietsen.
  Wij hadden uiteindelijk maar één optie: zolang de kleine meid niet in een fietststoeltje kon bracht mijn man haar weg met de auto (terwijl het maar een kwartiertje fietsen naar z’n werk is) en maakte ik de reis met het ov naar m’n werk (3u met m’n gewone tas en kolftas, op de terugweg hopende op geen vertraging vanwege de verse melk die met koelelementen in de kolftas zat, vaak staand in de spits).. Mijn werkdagen beginnen namelijk om 7u terwijl het kdv pas 7.30u open gaat, daarom moest mijn man haar wel brengen. ben heel gezegend met het feit dat m’n man nu een lease-auto heeft waardoor ik die rit nooit meer hoef te maken (met auto namelijk maar 45min naar m’n werk)..
  Toch zie ik vaak genoeg mama’s en papa’s bij het kdv arriveren met de baby in draagzak op de fiets en daar zeg ik nooit iets van. Iedereen kan namelijk de gebruiksaanwijzing lezen en als je zelf besluit het risico te nemen dan geef ik daar geen oordeel over, iedereen heeft daar zo z’n redenen voor net als jij die in dit artikel gaf!

  • Christine
   26 november 2017 / 18:52

   Je post hield me toch nog even bezig vandaag.. goeie content dus 😉
   Deze link wilde ik graag nog even met je delen..
   http://www.liefdevoldragen.nl/fietsen-met-je-baby-in-de-draagdoek/
   En ik weet ineens ook weer wat mijn partner (belastingadviseur en daardoor dagelijks met wetjes bezig ;)) er indertijd over zei: “Als we een ongeluk, eenzijdig of niet, met de draagzak op de fiets krijgen, is het altijd je eigen ‘schuld’ omdat de fabrikant zich ertegen heeft ingedekt door in de gebruiksaanwijzing te vermelden dat het niet mag”.

   • 28 november 2017 / 21:16

    Dat is een heel goede toevoeging, dankjewel! Ik ben vandaag weer gaan lopen 😉

 3. Monica
  27 november 2017 / 10:58

  Doen wat je gevoel zegt. Heb 20 jaar geleden paar keer met onze oudste dochter in de rugdrager gefietst. Kreeg op een verjaardag een enorme uit brander van mn schoonzus, waar mijn verstand zat…..
  Plaats zij erst vraag waarom ik het deed, had nl altijd goedgekeurde stoeltjes op mijn fiets.
  Het antwoord had dan geweest, mijn fiets met stoeltjes is gejat!
  Dat mijn fiets weg was , was niet zo erg. Maar dat ze ook mn stoeltjes hadden. En als je dan geen auto heb, moet je creatief zijn.
  Onze dochter vond het trouwens te gek achter op mijn rug, ze kon vliegen….
  Dus meid. Laat de mensen kijken, over je kletsen, doe wat jij denkt wat goed is!

  • 28 november 2017 / 21:15

   Dank voor je lieve reactie! Wat bizar dat je zelf zo’n uitbrander kreeg voor je te vragen waarom je dat deed. Je hebt er immers wel een goede reden voor.