Home + Merry Christmas! Wees dankbaar vandaag…

Merry Christmas! Wees dankbaar vandaag…

Fijne Kerst! Wat ben je nu aan het doen? Lekker aan het genieten van een kerstontbijtje of blijf je extra lang in bed liggen en knuffelen met je kind(eren)? En misschien heb je nog wel een lange rit voor de boeg naar familie en sta je al klaar in je mooiste kerstoutfit om zo de auto in de te stappen. Wij liggen nog lekker in bed en geven Floris zo de fles. Daarna bakken we broodjes af en eten we die lekker met een eitje erbij. Floris zit dan in de kinderstoel ernaast. De eerste kerst met zijn viertjes! Er is zoveel om dankbaar voor te zijn…

Waarschijnlijk zeggen jullie dit ook tegen elkaar tijdens deze dagen, maar wat is dit jaar snel gegaan! Er is ongetwijfeld een hoop gebeurd. Leuke en minder leuke dingen. Misschien ben je wel iemand verloren waar je heel veel van hield en zou je willen dat je de tijd nog even terug kon draaien. Naar kerst 2016 bijvoorbeeld… Of misschien is er wel iemand bij gekomen, zoals Floris bij ons. Dat hadden we een jaar geleden wel gehoopt, maar niet verwacht.

Misschien ben je blij dat dit jaar voorbij is en kijk je uit naar een nieuw begin. Of heb je je familie al een hele tijd niet gezien en zijn jullie vandaag voor het eerst sinds lange tijd weer samen. Maar hoe jij je kerst ook viert, wees dankbaar. Dat klinkt misschien heel suf en misschien is dit wel het laatste waar je op zit te wachten, maar toch vind ik kerst dé dag bij uitstek om daar even bij stil te staan. Suf of niet, we realiseren het ons te weinig.

Wees vooral dankbaar voor de mensen om je heen. Neem niemand voor lief. Het is namelijk niet vanzelfsprekend. Mijn leidinggevende zei van de week dat ze net haar 6e begrafenis heeft gehad dit jaar. Mensen die er een jaar geleden nog waren, zijn er niet meer. Mensen met wie je zo graag nog een kerst door had willen brengen, maar dat kan nu niet meer… Nooit meer…

Geniet!

Geniet van de mensen om je heen. Je kunt deze dagen misschien wel zien als een verplichting, maar je weet nooit wanneer je het de laatste keer is. Is het dan echt teveel gevraagd om ergens te blijven eten omdat je diegene er blij mee maakt? Is het dan echt zo’n opgave om dat te doen voor die ander? Die ander die ook altijd voor jou klaar staat en die ook heel veel van jou houdt. Wat maakt het uit wat je eet? Er is eten! Er zijn zat gezinnen die dat deze kerst niet hebben, wees daar dus ook dankbaar voor. Is het echt nodig om een ander pijn te doen omdat je zelf een één of ander misplaatst statement wilt maken? Het is kerst! Er zijn nog 363 andere dagen waarop je een statement kunt maken, maar doe dat dan netjes en wees eerlijk naar jezelf toe. Jouw eigen waarheid is niet per definitie dé waarheid…

Van de week was ik bij Milans schooluitvoering in de kerk en daar ging het over geven en vrede. Wereldvrede zal er nooit komen, maar het begint al klein in je eigen wereldje. Deze kinderen wisten de dingen al heel goed te verwoorden. Wij waarschijnlijk ook toen we die leeftijd hadden. Dan is het toch eigenlijk gek dat we dat als volwassene niet meer kunnen? Die kinderen zijn wijzer dan wij!

Ik ben dankbaar voor…

Ik ben dankbaar voor mijn gezin. We zijn vooralsnog gezond en hopen dat nog heel lang te blijven. We genieten iedere dag van elkaar. Verder ben ik heel dankbaar voor mijn ouders die alle 365 dagen voor ons klaar staan en vandaag zorgen dat zo’n 14 man niets te kort komen wat betreft eten. Die de afwezigheid van de andere opa en oma van Milan en Floris dik compenseren en waardoor ik niet zou kunnen doen wat ik nu doe. Die ons altijd steunen.

Dankbaar voor de familie die, naast mijn ouders, klaar staan voor Milan en Floris. Zo vindt Milan het geweldig om zijn oom en tante in de winkel te helpen en vinden zij het geweldig als hij er een dagje is.

Verder ben ik dankbaar voor het feit dat we hebben geleerd dat het niet uit maakt wat je meemaakt, maar hoe je ermee omgaat is belangrijk.

Dus wees dankbaar en behandel een ander zoals je zelf ook behandeld wilt worden. Fijne kerstdagen!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Nanda
    25 december 2017 / 15:48

    Fijne feestdagen!!!!